Sony Xperia 5 II Zwart Review

BramdB 8 mei 2021, 193 views Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Prima telefoon, zeker een aanrader.
Goede android, goede camera, handzaam.
5G en Wifi6 (AX)

Pluspunten

• Camera
  • Goede android verzie zonder te veel zooi
  • Voelt goed aan
  • Wel groot scherm toch smal genoeg om goed vast tehouden
  • Wifi 6 (AX)
  • 5G

Minpunten

• iets minder met macro fotografie
  • iets kieskeurig met kabels/laders
  • met tegenlicht soms last van lens flare
  • Vingerafdruk scanner wil soms niet zoals ik wil

Was al een tijdje aan het kijken voor een andere telefoon. Best een lastig kiezen nu want er is nu veel keuze.
Had een Huawei p10. Waar ik zeker tevreden mee was. Alleen merkte dat de batterij na al die jaren toch wat sneller leeg ging.
Een nieuwe Huawei zag ik om verschillende redenen niet zitten. Gedacht aan een Xiaomi, voor geld leuk maar een Android met veel extra zooi en troep er op. Daarnaast merk ik dat ik meer en meer weerstand krijg tegen producten uit China. Niet om de kwaliteit, want die kan zeker ook erg goed zijn.Vooral om hoe sommige dingen nu zijn/gaan in China. Deze Sony stond al een tijdje in het lijstje van mogelijke opvolgers. Toen mijn zoon me op een fantastische aanbieding van Belsimpel wees deze gekocht.
Snap eigenlijk niet waarom de Sony telefoons niet zo populair zijn. De telefoon voelt goed en stevig aan, beter dan menig Samsung die ik me handen gehad heb. De Android versie is erg goed en wordt vaak geüpdatet en zit gelukkig niet te veel onzinnige apps en dat soort dingen. De camera's zijn goed, niet zoveel megapixels als veel concurrenten, dat niet, maar meer megapixels zegt niets over de kwaliteit van de foto's die je uit eindelijk krijgt. Wat tegenwoordig ook veel camera's op de mobiel hebben is heel veel software om de foto's te verbeteren. Zeker de selfie camera's die geven van die gladgestreken barbie gezichtjes. Veel mensen weten niet eens dat hun camera die al automatisch doet. Ook voor diepte scherpte hebben veel mobieltjes filters draaien. Ik heb hier fantastische resultaten mee gezien maar soms ook de grootste fouten. Over de camera van deze Sony ben ik zeer tevreden, zeker in de profi stand. De foto's zijn goed scherp goede kleur diepte en de eye autofocus van sony is echt geweldig. Werkt ook bij dieren. Wel nadeel aan de camera is dat deze niet echt geschikt zijn voor Macro. (Daar was de P10 beter in). Ook merk ik dat ik bij het maken van foto's met tegenlicht, ondergaande zon, toch nog wel eens last heb van lens flare. De mobiel heeft een knopje voor afdrukken van de camera. Deze heeft een standje van half indrukken om een instelling te maken en helemaal in drukken om echt af te drukken. Zoals op veel camera's dat het geval is. Ik heb een hoesje om de mobiel zitten om deze te beschermen tegen vallen en stoten. Dit maakt het bedienen van dat knopje wel wat stugger/ moeilijker. Hierdoor dus meer kracht zetten bij afdrukken en daardoor moet je wel uitkijken dat je daarmee niet te veel de mobiel beweegt. (meer kans op bewogen foto's )
Wat ik ook merk bij deze telefoon is dat deze wel iets kieskeurig is in kabels en laders.
Ik speel ze zelf niet, maar de telefoon is snel genoeg voor games.
Het geluid van deze telefoon is goed. (voor mij belangrijk omdat ik toch wat slechthorend ben)
Batterij duur is prima

Heb jij ook een Sony Xperia 5 II Zwart?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren