Iomega Prestige Portable 320GB Zilver Review

josje94
21 augustus 2010, laatste update op 21 augustus 2010, 1.156 views

Iomega Prestige Portable 320GB Zilver

Mijn laptop met 150GB harde schijf raakte vol dus werd het tijd voor wat meer opslag. Ik ben eens langs de Mediamarkt gegaan om te kijken wat er allemaal was, en ik ben uiteindelijk met deze onder mijn arm weer vertrokken. Prestatie Ik vond de prestatie heel goed voor een 2.5 inch harde schijf. Een vriend van mij heeft een 3.5 inch die 7200rpm draait en omdat deze maar 5400rpm draait dacht ik dat deze langzamer zou zijn. Maar dat is hij dus niet, de Iomega was sneller dan de ,ik geloof WD 1TB, van hem. Ik kan geen test doen want de schijf is inmiddels kapot, (daar over straks meer) maar een bestand kopiëren ging meestal met ongeveer 35-45mb/s. Mijn nieuwe externe harde schijf ,Samsung G2 500GB 2.5 inch is langzamer, die haalt...

Pluspunten

• snel
  • geen hele korte kabel
  • mooie behuizing

Minpunten

• ging bij mij in één jaar stuk
  • groot voor een 2.5 inch schijf
  • slechte comptabiliteit

Prestatie

Ik vond de prestatie heel goed voor een 2.5 inch harde schijf.

Mijn nieuwe externe harde schijf ,Samsung G2 500GB 2.5 inch is langzamer, die haalt ongeveer 15-20mb/s

Omvang

Voor een 2,5 inch is hij eigenlijk best groot.
De Samsung G2 is veel kleiner maar daar lever ik dan weer snelheid voor in.
persoonlijk heb ik liever iets sneller.

Geluid en warmte

Het draaien van de schijf is eigenlijk niet te horen, soms hoor ik een soort gekraak wat oude schijven altijd heel hard deden.

Warm word de schijf helemaal niet, de schijf kan ik altijd gewoon aanpakken.
Hij voelt hoogstens lauw aan.

Compatibiliteit

Meestal hoef je voor redelijk nieuwe randapparatuur de cd nooit te gebruiken met Windows Vista/7
Maar hier moest ik met Windows Vista én met Windows 7 de cd pakken en de software installeren.
Dit vind ik wel een min punt, als ik dus naar iemand toe wilde gaan moest ik altijd de software meenemen voor het geval dat de schijf niet werd herkent.

Bij de schijf zat een zogenaamde Y kabel .
[url]http://http://www.toshibadirect.com/images/ui3/accessories/toshiba-usb-y-cable-ba82010-300.gif[/url]
In de beschrijving staat dat je alleen 1 kabel hoeft in te pluggen, en als er dan niet genoeg stroom doorheen komt moet je de andere ook nog in de computer doen.
Ik heb dat op 6 verschillende computers en laptops geprobeerd maar nergens werkte het met 1 stekkertje.

Mijn nieuwe Samsung heeft niet eens een Y kabel maar een gewone USB kabel.
En werkt, zoals ik ook had verwacht, gewoon met een enkele stekker.

conclusie
Voor ruim een jaar geleden, €70, vind ik het een goede prijs voor een goed apparaat.

Het is alleen jammer dat hij in een jaar stuk is gegaan, Ik plugde hem in en hij reageerde niet meer.
Ik klikte op de schijf in "Computer" en ik kreeg een melding om te formatteren, goed jammer ik had het graag niet gedaan, maar het was niet heel erg als ik wat er op stond kwijt was.
Na 2 seconden stopte hij met formatteren en kreeg ik de melding dat het formatteren niet was gelukt.
In de winkel werd verteld dat het waarschijnlijk een stroom piek op de USB hub is geweest.

Heb jij ook een Iomega Prestige Portable 320GB Zilver?

Anoniem: 301785 21 augustus 2010 09:57
quote ;
kreeg je een nieuwe ?

Verder interesant dat deze sneller is dan een 7200 rpm.
leuke review. :)
Bedankt. Het is mijn 2e review.

Nee ik kreeg jammer genoeg geen nieuwe, Hij vertelde me dat ik hem maar moest opsturen naar Iomega, maar na lang zoeken op de website kon ik geen adres vinden om hem heen te sturen.
Toen heb ik de hoop maar opgegeven. ;)

[Reactie gewijzigd door josje94 op 26 juli 2024 06:29]

Anoniem: 396913 19 februari 2011 23:57
samsung g2 portable 500gb

Mijn pc met windows xp doet moeilijk over de samsung g2 portable 500gb, geeft 1x aan dat het apparaat waarschijnlijk defect is en blijft het apparaat vervolgens wel-niet-wel-niet herkennen.
Op mijn laptop doet ie het prima (maar daar had ik em niet voor) dus het ligt niet aan de samsung. Wie weet raad?