Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
1 review

Startech.com USB naar dual HDMI adapter - 4K

Prijs
€ 69,99
Specificaties Overige hub - Bekijk alle specificaties
Bekijk alle reviews

Startech.com USB naar dual HDMI adapter - 4K Review

0
wayward 21 april 2021, 285 views Product gekocht

Startech.com USB naar dual HDMI adapter - 4K

ik kan nu met 5 (4 extern) monitoren door het leven, en ben gelukkig. Wel 1 ding. Wil je gamen via de startech, dan vliegt het cpu gebruik van het process: Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework Host Process naar ongeveer 20%. (2% bij normaal gebruik)

Pluspunten

  • Makkelijk het aantal monitoren uitbreiden
  • Drivers worden herkent door Windows 10

Minpunten

  • hoog cpu gebruikt van Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework Host Process

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Features Score: 3
Best een dure oplossing, maar 4 monitoren op een notebook vergt ook wel wat meer dan zo een chinees adaptertje. Die werken op zich prima, maar ik had gewoon een goede solide oplossing nodig voor 2 monitoren.

En dat werkt, ik kan nu met 5 (4 extern) monitoren door het leven, en ben gelukkig.

Wel 1 ding. Wil je gamen via de startech, dan vliegt het cpu gebruik van het process: Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework Host Process naar ongeveer 20%. (2% bij normaal gebruik)

Ik heb even gechat met Startech en dit is helaas normaal voor deze startech,m men claimt dat dit normaal is bij alle USB naar Graphical adapters. Ik geloof het wel. Het is natuurlijk zo een dun usb lijntje, naar 2 aansluitingen, ieder als eigen grafische kaart.

Als oplossing heb ik mijn main monitor op de Notebook docking station aangesloten en dat werkt voor mij. Flight simulator zit er helaas niet in met deze adapter.

Heb jij ook een Startech.com USB naar dual HDMI adapter - 4K?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (1)

Wijzig sortering
[21/04/2021, 16:19:04] David: Hello Wayward
[21/04/2021, 16:19:21] David: Thank you for this product id and description.
[21/04/2021, 16:19:27] Wayward de Leeuw: Good afternoon!
[21/04/2021, 16:19:45] David: I am sorry to hear about the high CPU usage with the USB32HD2. I can certainl look into this with you.
[21/04/2021, 16:20:05] David: Would it be alright if I ask a few questions about the USB32HD2 to be sure that I understand everything correctly?
[21/04/2021, 16:20:15] Wayward de Leeuw: I was wondering if there is a solution on this one
[21/04/2021, 16:20:20] Wayward de Leeuw: Yes, you may ask some questions
[21/04/2021, 16:22:06] David: I have seen this kind of thing before with the USB based video adapters. They certainly do use higher CPU resources but there are often some things that we can try.

May I ask how you found the high CPU usage? Were you experiencing any trouble?
[21/04/2021, 16:23:05] Wayward de Leeuw: I noticed it when i was playing World of Tanks (From the MS Store), a graphic game
[21/04/2021, 16:23:18] Wayward de Leeuw: This happens when i use the Startech USB Graphical card
[21/04/2021, 16:24:13] Wayward de Leeuw: When i move the window from the startech Graphicalk card to the docking station Graphical card, the cpu usage of: Windows Driver Foundation - User-mode Driver Framework Host Process drops from 20% cpu usage to 2% cpu usage.
[21/04/2021, 16:24:34] David: Ah yes. That is certainly understandable. The USB32HD2 is a good solution for use with desktop applications but it is not designed for use with applications that do a lot of 3D acceleration particularly gaming.
[21/04/2021, 16:24:37] Wayward de Leeuw: 2% is fully accaptable, 5% also
[21/04/2021, 16:25:00] Wayward de Leeuw: aha... Normal behavior for the startech
[21/04/2021, 16:25:41] David: Yes, I would expect that kind of performance with any USB based video solution that requires a driver.
[21/04/2021, 16:26:19] Wayward de Leeuw: ok, understandable, i did not know this... Then i will move the main monitor to the docking station and the rest to the less important monitors
[21/04/2021, 16:26:35] David: If you wish to run games on an external monitor I would recommend using a directly connected monitor if possible. Would you like me to check if we have a solution that could help with that?
[21/04/2021, 16:26:37] Wayward de Leeuw: i use 4 monitors, so i would expect some lag here and there
[21/04/2021, 16:27:01] Wayward de Leeuw: No, not hardwrae... If there is any softwrae solution for this, then i would like to try it
[21/04/2021, 16:29:25] David: Alright. For the best performance then I would recommend ensuring that both the USB32HD2 drivers and the onboard graphics drivers are up to date. This will give the best possible performance.
[21/04/2021, 16:29:44] David: When was the USB32HD2 purchased, and where was it purchased from?
[21/04/2021, 16:31:05] Wayward de Leeuw: i think 2 weeks ago, from megekko
[21/04/2021, 16:32:01] David: Do your monitors have other video ports available?
[21/04/2021, 16:32:35] David: I can check too, if you have the make and model of the monitors?
[21/04/2021, 16:34:09] David: Are you still available to continue?
[21/04/2021, 16:36:23] David: I have not had a reply from you for some time now. Please feel free to contact us at another time should you require further assistance. We thank you for contacting us today!
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True