De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.
Akiaki schreef afgelopen jaar 2 reviews, waarvan 100% gesponsord.
Prima lamp voor een uitstekende prijs!
Pluspunten
- Goede bouwkwaliteit
- Design
- Prijs
Ik zocht een goede nachtlamp die ik naast mijn bed kan plaatsen en vervolgens stuitte ik op de Mija Bedside Lamp 2 van Xiaomi. In het onderstaande beschrijf ik mijn ervaring met deze lamp. Heb je achteraf nog vragen, stel ze mij dan gerust!
Design
De Xiaomi Mijia Bedside Lamp 2 heeft een naar mijn mening mooie uiterlijk. Het is een lamp die je gewoonweg naast je bed kan leggen of ergens in de woonkamer, zonder dat het opvalt. Dit laatste bedoel ik in positieve zin omdat er de laatste tijd lampen worden verkocht waarvan je denkt: “is dit wel een lamp?”.
De lamp kenmerkt zich door de bovenkant die helemaal een kamer kan verlichten, ik heb het dus over 360 graden verlichting. Verder heeft het wat touch-knoppen waarmee je de helderheid en de verschillende kleuren aan kan passen. Wat ook een pluspuntje is is dat de meegeleverde adapter klein en wit is. Vaak wordt er door bedrijven een andere kleur meegeleverd dan wat het product zelf als kleur heeft.
Gebruik
Ik weet dat de lamp via WiFi bediend kan worden. Denk bijvoorbeeld aan Google nest of Alexa. Maar het bedienen kan ook via de eigen app van Xiaomi. Dit heb ik niet getest, maar mijn ervaring met Xiaomi en smarthome is dat het gewoonweg stabiel werkt en het doet wat het moet doen.
Ik heb zelf twee Mija Bedside lampen gekocht. Ik gebruik er één voor in de slaapkamer en één voor in de keuken, ja.. de keuken! Een tijdje geleden tijdens de verhuizing beschikten we niet over elektriciteit (aan de kant van de verlichting) in de keuken, hierdoor moesten wij een alternatief verzinnen. Dus hebben wij één van de Xiaomi lampen in de keuken geplaatst 😊. Wij kwamen erachter dat het eigenlijk goed werkt, de lamp beschikt niet alleen over verschillende kleurtjes maar heeft ook gewoon de kleur fel wit. Nu hoor ik je denken: “waarom is dat bijzonder?”. Nou vaak wordt bij ledverlichting zoals ledstrips gekozen voor dat er een combinatie kleur komt die vaak wit zou moeten lijken. Dit is vaak bij goedkopere modellen het geval, bij de Philips Heu is dit probleem opgelost door er een aparte witte led lampje in te bouwen.
Een puntje van aandacht is dat ik graag had gewild dat de lamp ook op een accu kan werken, zo is de lamp net iets flexibeler dan nu. Alhoewel de meegeleverde adapter lang genoeg is voor mijn doeleinden.
Ik gebruik de lamp bijna dagelijks, verder heb ik geen last van dat de adapter bromt. Wat ook erg prettig is is dat de helderheid aan te passen is. De lamp zelf kan ook heel fel worden gezet, wat ook weer prettig is als het geen avond is.
Prijs-kwaliteitverhouding
Hier ben ik ook gewoon zeer tevreden over. Hoe vaak komt het voor dat je een lamp hebt die stabiel werkt, WiFi heeft, met spraak bediend kan worden, fel is en daarnaast maar 34,95 euro kost? Ik vind het een koopje, wat vind jij? Deel jij medetweaker dezelfde ervaring of denk jij er anders over? Ik hoor het graag!