€ 238,99 bij Amazon.nl Marketplace

Poco F3 5G (6GB intern, 128GB opslag) Zwart Review

10 april 2021, laatste update op 5 mei 2021, 1.296 views Rapporteer

Erg goed product voor zijn prijs. Snelle SD870, prachting 120hz AMOLED scherm. Camera's zijn ook uitstekend. MIUI is zo nu en dan een beetje buggy. Veel features met goede accuduur.

Pluspunten

• Prestaties van de SD870
  • 120HZ AMOLED scherm is erg mooi
  • Veel MIUI features zaols Always-on Display, gesture navigation, en zwevende schermen
  • Camera's zijn goed genoeg voor deze prijs
  • 6GB ram zorgt ervoor dat geen enkele app zomaar gestopt word

Minpunten

• MIUI is af en toe een beetje buggy, hier staat het ook om bekend
  • Geen 3.5mm headphone-jack
  • Geen uitbreidbare opslag, al is 128GB voor de meesten meer dan genoeg

Hier even 3 dingen die mij opvielen tijdens de eerste dagen van gebruik

Prestatie

De Qualcomm Snapdragon 870 preseert uitstekend, alle casual sociale media apps draaien zonder lag of haperingen, erg smooth. De 6GB ram houd ook alle apps open, dus je kan je youtube-videotje makkelijk even aan de kant zetten en later weer verder kijken zonder dat je je voortgang kwijt bent.

Camera's

De camera's zijn goed, verwacht geen super scherpe fotos waar je makkelijk in kunt zoomen zonder pixels te zien, maar voor "casual" selfies en af en toe een leuke foto zijn de camera's meer dan geschikt. De nachtmodus daarintegen viel een beetje tegen, de foto was erg onscherp met een soort film-grain achtig effect.

MIUI

MIUI, zoals veel reviews al zeggen, is af en toe wat buggy. Hier even een lijstje van bugs die ik in ongeveer 8 uur heb meegemaakt:

Update van paar dagen na het schrijven van deze review: Hierbij is het ook ongeveer gebleven.
MIUI wil dat je "MIUI Optimization" uitschakelt om split apk's te installeren, zoals Youtube Vanced, maar dit zorgt ervoor dat het scherm terug gaat naar 60hz, en veel app rechten verwijderd worden. Erg jammer...
  • De eerste bug die ik tegenkwam was in de Poco-Launcher. Ik kon de app niet verplaatsen, en het leek alsof hij de aanraking onderbrak. Een simpele restart verhielp dit, daarna niet meer megemaakt.
  • Daarna kwam ik erachter dat de telefoon uit het niets weer terug op 60hz is gegaan, ik heb geen flauw idee hoe dit tot stand gekomen is.
  • De notificaties zijn af en toe ook een beetje buggy, zo pakte hij de thumbnail van een andere notificatie i.p.v. de juiste thumbnail te gebruiken, hetzelfde geld voor de naam. Dit is niet altijd zo, is nog maar 1 keer gebeurd tot nu toe.

Ook overlapt het tekstveld met de "Reageer" knop, bij apps die het mogelijk maken om te reageren op een inkomend bericht via de popup-notificatie. PS: Is nu gefixed, de buttons werken zoals het hoort.

Heb jij ook een Poco F3 5G (6GB intern, 128GB opslag) Zwart?

Miui buggy. Heb je andere launcher, bv Nova, geprobeerd?
Ja, werkt alleen niet met de gebaren bediening van MIUI.... Daarom gebruik is dus nog steeds de Poco Launcher.

(MIUI's gebaren bediening werkt alleen met de standaard Launcher)