Gebruikers

Score: 4
14 reviews

LG UltraGear 32GK650F Zwart

Prijs
Specificaties 31,5" • 2560x1440 (Quad HD) • 144Hz • VA • 1ms - Bekijk alle specificaties

LG UltraGear 32GK650F Zwart Review

pbeer 6 april 2021, 209 views Product gekocht

LG UltraGear 32GK650F Zwart

De bouwkwaliteit en beeldkwaliteit zijn voor mij uitstekend. De korte kabels en het beetje ghosting zijn voor mij kleinere minpunten waar ik mee kan leven. Voorlopig althans ben ik tevreden en ga ik het scherm verder gebruiken/testen.

Pluspunten

• Mooie beeldkwaliteit
  • Goede bouwkwaliteit
  • Groot scherm
  • Snel 144Hz / 1ms

Minpunten

• Adapterkabel is te kort
  • Displaykabel is te kort
  • Manueel op 144Hz zetten!
  • Beetje ghosting

LG UltraGear 32GK650F Zwart Review

Unboxing
Het scherm werd mij toegestuurd in de originele doos van de fabrikant.
Groote ongeveer: 92 cm op 51 cm op 21 cm.

Inhoud van de doos:
- een cdrom "owner's manual"
- Garantieboekje, product fiche, display quality assurance report, stikker energielabel 'G' (op het scherm plakt er het label 'A', zie foto's), boekje 'adapter information', folder veiligheidsinstructies, boekje met de omschrijving van de inhoud van de doos
- stroomadapter met output 19V, 2,53A van LG met een bijna 1,5m snoer
- De standaard voor het scherm in twee delen
- een plastic kapje
- een plastic beugeltje (zonder nut?)
- displayport kabel 1,5m
Assemblage/Setup
De standaard moet in elkaar gezet worden. Ik heb daar foto's van gemaakt zodat je zelf kan kijken wat je ervan vindt. De 'paal' heeft onderaan een vierkant die past in een vierkant gat aan de poten. Er zit een schroefje in de voet verwerkt dat je eenvoudig met de hand kan aanschroeven. Geen gereedschap nodig.

Het beeldscherm moet dan op de standaard geplaatst worden. Houdt het scherm eerst een beetje schuin om de bovenkant correct op de standaard te plaatsen. En wanneer je het scherm dan een beetje los-/neer-laat valt het vanzelf juist en klikt het vast. Ik vind het gemakkelijk, al zouden sommige het scherm mogelijk wat zwaar kunnen vinden.

Het beeldscherm heeft een stroomadapter nodig die meegeleverd is. De kabel aan die adapter is net geen 1,5m lang. Ik had de kabel anders willen leggen en kom daarmee op het eerste minpunt van dit scherm. De adapter heeft een 1,5m kabel die je niet zomaar kan omwisselen voor een bv 3m lang exemplaar.
Verder is er een displaykabel meegeleverd van 1,5m lang. Voor hoe de pc bij mij staat is dat te kort en ik zal er dus een nieuwe en langere moeten aanschaffen.
Testen
Ik heb de monitor getest via: https://www.eizo.nl/monitor-test/.
Voor mij was het beeld heel mooi. Ik heb er alleen maar lof over. Ik kom wel van een tamelijk oud scherm af en ben niet de meest veeleisende gebruiker. Dus mooie kleuren, goed contrast, tekst is overal scherp en duidelijk leesbaar. De kleuren blijven effen zolang ik midden op het scherm kijk. Kijk ik wat meer vanaf de zijkanten, dan wordt de verste zijkant een beetje donkerder, een beetje maar, het is niet heel erg.

Ik was in de eerste plaats eigenlijk een beetje teleurgesteld omwille van ghosting. Bij nader inzien heeft dat eigenlijk aan mijzelf gelegen. Ik had de refresh rate in Windows op 60Hz staan (standaard). Na deze aangepast te hebben naar 144Hz zag ik de ghosting verminderen. Er is nog wel ghosting, maar niet zo erg.
De bouwkwaliteit en beeldkwaliteit zijn voor mij uitstekend. Ik heb wat geluk gehad met de prijs en kan over de prijs/kwaliteit ook niet klagen. De korte kabels en het beetje ghosting zijn voor mij kleinere minpunten waar ik mee kan leven. Voorlopig althans ben ik tevreden en ga ik het scherm verder gebruiken/testen.

Heb jij ook een LG UltraGear 32GK650F Zwart?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren