Wanneer je Picture in Picture (PBP AOC) gebruikt zit er kleurverschil en in contrast tussen het linker- en rechtergedeelte. Inmiddels getest met diverse apparaten, ik kan het verschil niet gelijktrekken door een gebrek aan instelmogelijkheden (deze ontbreken volledig in dit geval). Dit is een noemenswaardig iets om rekening mee te houden, met name wanneer je een venster in het midden van het scherm plaatst. Dan zie je dus gewoon een lichte scheidingslijn. Wanneer je PBP toepast kun je ook de kleur en helderheid niet meer aanpassen. Dat moet je allemaal vooraf doen in "single mode" om het zo maar te noemen. Wanneer je schakelt tussen PBP en "single mode" verlies je ook de kleurtemperatuurinstellingen (schakelt terug naar default/ warm). Dit zijn echt van die kleine onnodige foutjes in de software die de gebruikersbeleving naar beneden halen.
Sommige resoluties geven problemen (weergave op native resolutie lijkt het) op bijvoorbeeld 59,xHz. Omschakelen van 59,3x naar 59,7x of 60,1x et cetera of vice versa verhelpt dan het probleem van een klein-niet-vullend-beeld.
Wat betreft de aansturing, tja daar ben je ook wel een beetje zelf verantwoordelijk voor natuurlijk. Aansturen van 5120 pixels kan niet via HDMI noch USB C. Tegenwoordig zijn er ook Thunderbolt (USB C) 8k DP1.4 PD kabels beschikbaar, met een extra aansluiting op de DP-connector waar je jouw USB C-PD-voeding in kan stoppen! Hiermee kun je dus wel degelijk via USB C zowel de 5120*1440 resolutie aansturen via de Displayport-ingang (ook met Apple's), als jouw apparaat opladen via de DP USB C poort. Dit kabeltje is via onder anderen Amazon en Ali te verkrijgen onder de naam USB C 8k DP1.4 PD. Let hierbij op dat je de versie koopt waar je een USB C-slot in de PD-connector ziet. Nog een voorwaarde is dan wel dat je het via een Thundebolt-poort aansluit en niet USB C Gen 3.x (of USB C Gen 4 op AMD-systemen).
HDR is zichtbaar tijdens films en series. Maar productief zijn met HDR tijdens kantoorwerkzaamheden, ik kan het alleen maar afraden.
Ik heb deze monitor voornamelijk voor kantoorwerk gekocht en de mogelijkheid tot gamen is een mooie bijkomstigheid. Daarbij heb ik een drietal reviews gebruikt, waar die van Tom's Hardware doorslaggevend was. De 'KVM-switch' werkt in mijn geval overigens perfect.
En als aanvulling op de scores:
Goede featureset. Ik zou graag gezien hebben dat de PBP schermen alsnog in te stellen zijn. Dat verdient mijns inzien wel een punt in mindering.
Contrast en helderheid is voor het type scherm uitstekend. Ik ben meer van OLED en IPS. Voor deze 49" heb ik een uitzondering gemaakt (Samsung geen optie voor mij).
De kleurweergave is goed, vind ik, maar ook de reviewer op Tom's Hardware.
Ghosting heb je denk ik wel op elk scherm < €2000,- . Daar bestaan pro-gamer schermen voor!
Vormgeving beoordeel ik als goed omdat ik liever toch iets meer kromming had gehad en omdat er een inkeping tussen de bezel en schermrand zit. Wellicht noodzakelijk voor koeling of vervorming. Mooi vind ik het niet, die inkeping zou kleiner moeten zijn voor een "uitstekend" beoordeling".
De bouwkwaliteit is heel goed. Maar die bezels vind ik te groot. Zal vast een reden hebben, maar ik kan het niet bedenken.
Als je vragen hebt, stel ze gerust. Ik probeer het dan voor je uit te zoeken. Hou er alsjeblieft wel rekening mee dat ik nog niet serieus kan gamen. En al helemaal niet op 5120*1440. Dat trekt mijn Intel HD 620 niet

Ik ben nog steeds (09-2022) heel erg blij met dit scherm. Windows PowerToys FancyZones verbeteren het gebruiksgemak enorm. By far mijn beste ICT-aanschaf in jaren, if not ever. Zo blij ben ik ermee!