Ik geloof direct dat het voor jou en andere perfect functioneert. De lovende recensies waren ook de reden dat ik de set bewust heb aangeschaft. Helaas zijn voor een access point enorm veel omgevingsfactoren bepalend voor het goed functioneren. Een "one-size-fits-all solution" voor Wifi is er volgens mij niet. Ga je dieper graven in de support forums van TP-Link of plekken zoals Reddit dan kom je best wel veel geluiden tegen van mensen die dezelfde problemen ervaren.
Ik heb zojuist mijn
pricewatch: Amplifi High Density WiFi Router nogmaals aangesloten zonder extra mesh points. Die router staat in bridge modus en verder wordt alles afgehandeld door mijn
pricewatch: MikroTik hEX S. De slaapkamer die problemen gaf met de EAP225, ligt ~4meter boven die router met een dikke betonlaag daartussen. Speedtest gaf mij meteen ~70/70 mbit. Sluit ik die extra mesh antenne aan dan zit ik op ~130/130 mbit.
De EAP225's stonden op exact dezelfde plekken. Eentje in mijn werkkamer welke direct naast de probleemgevende slaapkamer ligt. Daar zit een halfsteens muurtje tussen. Met die setup haalde ik ~20/20mbit. Dit zijn trouwens allemaal getallen op het 2.4ghz kanaal.
Nogmaals ik heb echt mijn best gedaan om het goed te laten functioneren. Zoals ik eerder aangaf de ssid's gesplitst naar 2.4ghz en 5ghz. Specifieke kanalen ingesteld op elke AP op elke frequentie. Verschillende kanaalbreedtes ingesteld. De TX Power aangepast bij beide in alle vormen en maten. De hele avond bezig geweest voor 10% snelheid winst.
De zogeheten "Radiation Patterns" die zo'n ufo vormige AP uitstraalt werkt gewoon niet binnen mijn omgeving of ja niet lager gemonteerd op een muur i.p.v een plafond zoals wordt aangeraden. Qua externe ruis (lees andermans wifi) zelfs erg minimaal aangezien ik vrij rustig woon in een dorp. Nogmaals ik kraak het product niet af want qua configuratie mogelijkheden en de Omada controller was ik er erg blij mee. Ik wil potentiele kopers alleen waarschuwen om research te doen. Ik zou graag de technische mogelijkheden hebben in die UB set zoals PoE en vlan tagging direct in het AP. Nu moet ik dat omslachtig afhandelen binnen RouterOS van mijn Mikrotik.
[Reactie gewijzigd door Vaenir op 23 juli 2024 19:21]