Fijne printer met een verrassend goede printkwaliteit. Ik heb deze printer een jaar of 2 geleden tweedehands gekocht, zodat de prijs nog wat lager was. Het is mijn werkpaard geworden, heeft al honderden fullcolor DVD hoesjes geprint (film musicals en dansshows en lever die in deftige hoesjes aan mijn klanten).
Pluspunten
- Goede kwaliteit
- Heel goedkoop printen
- Grotere project in één keer printen
- Koppen verstoppen niet snel
Minpunten
- Waaibomenplasic
- Blauw wijkt iets af
- Photoshop stopt er soms mee
- DVD's printen wat flets
De kwaliteit is ondanks maar 4 kleuren erg goed, dankzij een hele fijne druppelresolutie. Enkel de kleur blauw komt nog wel eens een beetje anders uit de printer dan op mijn scherm, maar als ik daar rekening mee hou is het zo voordelig printen, dat ik daar niet over zeur. Ook de snelheid is bewonderingswaardig. Kan ook nog 's scannen en dubbelzijdig printen.
De inktkosten zijn gewoonlijk al laag (~ 10 a 12 euro per kleur van 70ml), maar kunnen nog lager door ze van een ander merkje aan te schaffen. Nog een groot voordeel van deze printer is dat ik een compleet project van bijvoorbeeld 120 hoezen + binnenhoezen in één keer kan printen, zonder bijvullen. Voorheen was ik tijdens het printen met 13ml cartridges aan 't jongleren dat het een lieve lust was. Ook de afvalcontainer onderin z'n rug is handig. De printer raakt nooit 'vol'
De DVD (be)print kwaliteit is wat minder dan die van Canon. Da's de enige reden waarom ik mijn Canon Pro 9000 nog ruimte in laat nemen in de kamer. Nog iets geks: Adobe Photoshop wil nog wel eens bevriezen en afsluiten als ik wil printen op de 7750. Vooral docs met layers. Eerste even 'flatten', kopieren en daarna printen werkt weer wel.
De printer is gemaakt van 'waaibomenplastic', maar er is nog steeds niks gebroken. Ook raken de koppen zelden verstopt, en da's met een korte cleaning snel te verhelpen, zelfs tijdens deze Coronatijd met veel minder printen (vanwege minder filmen). Kortom: Fijne printer die me heel veel tijd en geld bespaard.