€ 260,- bij Redable.nl

Neomounts NM-D775DX3BLACK Review

13 maart 2021, laatste update op 13 maart 2021, 519 views Rapporteer
Product gekocht 0

Hoogstens matige kwaliteit, voor de volle pot m.i. geen goed idee.

Pluspunten

• gasveer werkt naar behoren
  • geen foam in verpakking

Minpunten

• slechte bevestiging voor monitors zelf
  • slecht kabelmanagement
  • zijmonitors kunnen niet ver genoeg indraaien
  • wel een stapel plastic zakjes in verpakking

2 van 5 sterren (Slecht)
Geopend gekocht aan halve prijs maar feitelijk in nieuwstaat. Stelt me in staat drie monitors te gebruiken op een tafel waar ze anders gewoon niet op passen, dus in dat opzicht is hij voor mij borderline onmisbaar.

De bouwkwaliteit is hier en daar best goed, en op andere plaatsen ronduit droevig. Vooral de verbinding tussen monitors en armen (van VESA naar het alu profiel van de mount dus) is belachelijk klungelig. Er is geen manier om monitors echt solide te fixeren tov de horizontale drager, dus elke aanraking aan een monitor riskeert dat die niet meer recht staat. De verticale draaipunten van mijn exemplaar staan niet waterpas tov de baseplate. Kabelmanagement is gewoon idioot, als je kabels niet de dunst mogelijke zijn passen er geen 3x DP en 3x stroomkabels door... Go figure.

Zoals de andere review zegt, de drager heeft twee scharnieren die de zijmonitors slechts tot 15 graden draaien en dat is inderdaad veel te weinig als je je monitors rond de 50cm van je gezicht wilt houden. Zelfs met mijn 24" schermen. Met 27" (die blijkbaar wel passen soms) kan dat enkel nog erger zijn. Ik ben van plan de stops een beetje in te vijlen om er een paar graden extra uit te krijgen en de zijmonitors meer naar binnen te richten. Hopelijk vraagt dat niet te veel van de rest van het ophangsysteem. Zal ook ruimte afpakken van evt. toekomstige 27 inch monitors.

Al bij al, voor de volledige prijs volgens mij geen goed idee. Aan de andere kant een relatief uniek product zonder hoge afzetmarkt, dus de verwachtingen kunnen moeilijk veel hoger.

Heb jij ook een Neomounts NM-D775DX3BLACK?

Per toeval kwam ik de volgende link tegen:
In het kort is het een online 3D-bestand voor een VESA adapter die de monitor
naar 'binnen' kantelt.
Ik heb het met enig schuldgevoel naar een kringloopwinkel gebracht, in de hoop dat het magisch wel kan dienen voor iemand, maar eigenlijk denk ik dat het een zaak is van fabriek naar vuilnisbelt. De stabiliteit van dit ding was echt te bedroevend. De draaipunten die niet loodrecht stonden deden heel de zaak onophoudelijk vanzelf wegzwaaien, de horizontale balk bleef niet in de hoek zitten waar ik 'm in moest wringen, de monitors bleven niet zitten want de mounts waren idioot ontworpen, ga zo maar door.

Nu hangen mijn monitors aan een 8020 constructie die minder kostte en zonder meer doet wat het moet doen.

Bizarre 0 moderatie overigens, @EcoR1 . Ik zal er vanuit gaan dat je dit ding gekocht hebt en daarna pas reviews ging opzoeken.
@rdcL.be, dat klopt voor een deel. Ik had op voorhand al reviews gelezen en kennisgenomen van het rotatieprobleem. Ik wist ook al op voorhand dat die monitorarm het beste is te gebruiken met lichte monitoren (lees relatief nieuwe monitoren). Dus daar zaten voor mij geen verrassingen in. (Ik heb zelf 3 stuks Dell U2415 monitoren op de standaard hangen) Ik verbaasde mij wel over hoe moeilijk het was om alle precies goed uit te lijnen.