EZVIZ DB1C WiFi Video Deurbel

Prijs
€ 111,-
Specificaties Deurbel - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

EZVIZ DB1C WiFi Video Deurbel Review

Lord Sony 13 maart 2021, laatste update op 13 april 2021, 4.218 views Product gekregen

EZVIZ DB1C WiFi Video Deurbel

De EZVIZ DB1C is de nieuwste videodeurbel van EZVIZ en de opvolger van de DB1. Ik ben zelf fan van het EZVIZ gamma, en hun DB1C stelt ook niet teleur. De laatste app update heeft zeker voor een verbeterde gebruikerservaring gezorgd.

Pluspunten

• FHD 1080p
  • 170° Field Of View
  • Persoonsdetectie
  • 2.4Ghz en 5Ghz ondersteuning
  • H.265 video compressie
  • SD kaart ondersteuning tot 256Gb

Minpunten

• Enkel in bekabelde versie te verkrijgen
  • Montagehoek zou groter mogen

Algemene beoordeling

De EZVIZ DB1C deurbel camera is een de opvolger van de DB1 deurbel camera. Hij heeft nachtzicht, en met functies zoals AI gestuurde detectie van mensen, een verbeterde video compressie en verbeterde wifi connectiviteit zeker een verbetering tegenover zijn voorganger.

De deurbel werkt met een SD kaart, beelden kunnen opgeslagen worden in de cloud, of EZVIZ heeft ook een NVR waar je beelden op kan bewaren.

Op pricewatch kan je hem terugvinden voor €129. De DB1 staat trouwens geprijsd aan €110.99. Hij is trouwens goedkoper dan de welbekende Ring 3

Inleiding

Al een paar jaar heb ik een aantal producten uit het gamma van EZVIZ in huis. Ik ben begonnen met 2 C6T camera’s, voornamelijk omwille van de privacy settings en de mogelijkheid om er een SD kaartje in te steken.

Gezien ik best tevreden was van deze, kocht ik later nog een setje C6T RF camera’s bij, toen ze op een welbekende eendagskoopjes site passeerden.

Toen de C3A op die eenzelfde eendagskoopjes site passeerde besliste ik deze omwille van de draadloze mogelijkheid ook aan te schaffen.

Op bepaalde plaatsen had ik toch de benodigde stroomvoorzieningen en kocht nog een setje C3W camera’s bij.

En ondertussen kwam de C3X uit, en gadgetfreak als ik ben, wou ik toch weten of de huidige setup niet aan vernieuwing toe was.

Laat ons dus stellen dat ik best wel fan ben!

Overzicht van de mogelijkheden

De DB1C heeft volgens hun website de volgende features:
• FHD 1080p
• 170° Vertical Field of View
• AI-Powered Person Detection
• 2.4 Ghz & 5 Ghz Dual Band Wi-Fi
• Two-Way Talk
• Night Vision up to 5m
• H.265 Video Compression
• IP65 Dust and Water Protection
• Supports MicroSD Card up to 256 GB

Unboxing

De DB1C komt in een kartonnen doosje. Klein maar fijn. Alles past er prima in en binnenin beschermd tegen transportschade. De DB1C wordt geleverd met een uitgebreide montageset.

De voorkant:

De zijkanten:
https://i.ibb.co/VvY7fLc/Foto002.png https://i.ibb.co/SdSw2Sf/Foto003.png

De open doos:

De complete inhoud:

De deurbel:
https://i.ibb.co/W0jXGSK/Foto007.png https://i.ibb.co/T41pbzx/Foto008.png https://i.ibb.co/kXzSbVD/Foto009.png https://i.ibb.co/4Nmgyhz/Foto010.png https://i.ibb.co/J3VgFGD/Foto011.png

Vergelijking met een Ring 2:

Quick Start Guide

Ik ben zelf niet zo een handleiding lezer, maar de Quick Start Guide geeft in verschillende talen meer dan voldoende uit hoe je aan de slag kan.

Software

De Quick Start guide begint met het installeren van de app op een smartphone. Zowel Android als iOS worden hier vanzelfsprekend ondersteund. Aangezien ik geen Android-apparaten in huis heb zal de rest van mijn schrijven gebaseerd zijn op de iOS-app op mijn iPhone 11. Ik heb de app ook staan op mijn iPhone SE, iPad en mijn vrouw haar iPhone 7. Ik gebruik ook veel de EZVIZ studio voor Windows 10.

Installatie en configuratie

Gezien ik reeds andere EZVIZ producten had, had ik reeds een bestaande account. Het toevoegen van de nieuwe deurbel ging dan ook bijzonder vlot.

Ik kon de QR code terug vinden achter het voordeksel:

Deze dient gescand te worden in de app:

Hij herkent direct welk toestel het is:

Verder is het gewoon de stappen doorlopen, er is zelfs een korte uitleg per type aansluiting:
https://i.ibb.co/Dbx86p0/Foto016.png https://i.ibb.co/vPkJprn/Foto017.png https://i.ibb.co/7pScPpM/Foto018.png https://i.ibb.co/fnsSySC/Foto019.png https://i.ibb.co/bJ5zZ1x/Foto020.png https://i.ibb.co/fx5dnKM/Foto021.png https://i.ibb.co/Gn9fYgd/Foto022.png https://i.ibb.co/WsQ7LxQ/Foto023.png https://i.ibb.co/Y2bY7f5/Foto024.png https://i.ibb.co/fCmxpxd/Foto025.png https://i.ibb.co/cTS94VT/Foto026.png https://i.ibb.co/5MbzPd2/Foto027.png https://i.ibb.co/dmPz4VD/Foto028.png https://i.ibb.co/DfhxNxb/Foto029.png https://i.ibb.co/WtyPpF5/Foto030.png https://i.ibb.co/yQj53d5/Foto031.png https://i.ibb.co/fqq0dFh/Foto032.png https://i.ibb.co/BZZrTkR/Foto033.png https://i.ibb.co/4pHfc1q/Foto034.png https://i.ibb.co/6t0NpQn/Foto035.png https://i.ibb.co/zGhPT74/Foto036.png

Na een laatste herstart is de DB1C volledig klaar, met een geïnitialiseerde SD kaart, en de laatste firmware.

Montage

Zoals je eerder kon zien is zo goed als alles aanwezig om de montage uit te voeren. Er is een boor meegeleverd, vijzen, de benodigde kabels. Indien je reeds een bestaande bel had, kan je deze vrij simpel vervangen.

Beeldkwaliteit

De EZVIZ DB1C wordt verkocht met als kenmerken FHD 1080p, 170° Vertical Field of View en H.265 video compression.

Het lijkt me dan ook evident dat beeldkwaliteit dus ook een belangrijk aspect is.

Als je niet gewend bent aan de 170° camera is het wel even wennen. Maar daar is gelukkig ook een optie voor.

In het hoofdmenu kan je kiezen voor een Fisheye view of een Horizontaal zicht.
https://i.ibb.co/ct63Mw6/Foto038.png https://i.ibb.co/PhzVVcQ/Foto039.png

Dit heeft wel enkel invloed op het zicht in de app zelf. Een schermafdruk zal nog altijd in Fisheye zijn.

Er zitten LED lampjes op voor een beter zicht ’s nachts, maar bij ons is er voldoende straatverlichting om een goed beeld te geven zonder de nachtverlichting.

Er zit een digitale zoom op van x8, maar eerlijk gezegd gebruik ik dit niet. Iedereen kent wel de digitale zoom van op je GSM. Je kan het perfect hiermee vergelijken. Ook de bediening ervan is gelijkaardig.

Je kan kiezen tussen Ultra HD of Hi-Def beeld, ik zet hem standaard op Ultra HD. Je boet wel wat in op video-opslag, maar met de nieuwe H.265 video compressie en de 256 GB microSD kaart ondersteuning geraak je al heel ver.

Standaard wordt ook de datum en tijd weergegeven in de rechter onder hoek. Het EZVIZ logo vind je links boven terug.

Microfoon & Luidspreker

De deurbel is voorzien van een microfoon en luidspreker. Het geluid langs de deurzijde is vrij goed te noemen, een gesprek is dus perfect te voeren via de GSM en de persoon aan de deur.

In het hoofdmenu kan je de spraakfunctie activeren.

Live View en Video History

Via de app of de EZVIZ studio kan je de camera beelden live bekijken. Je hebt in de app ook de mogelijkheid om de live view te stoppen of het volume aan te passen.

Hiernaast kan je in de app, de micro activeren, een foto nemen van het camerabeeld, of een video opname nemen van het camera beeld.

Onderaan heb je dan de mogelijkheid om de CloudPlay of videogeschiedenis te bekijken.

Indien je kiest voor de videogeschiedenis zie je in mijn geval alle opnames volgens een tijdslijn.
Mijn deurbel staat zo ingesteld dat hij opnames maakt bij beweging. Je kan er ook voor kiezen om op te nemen bij menselijke vormdetectie.
Je kan de tijdslijn uitzoomen om een langere tijdsperiode weer te geven. Via de kalender kan je ook heel snel naar een bepaalde datum springen.
EZVIZ biedt je ook de mogelijkheid op opnames op te slaan in de cloud.

Bovenaan zie je op welke bron je opnames staan.

Zelf sla ik mijn beelden het liefst op, op de SD kaart, maar afhankelijk van jouw toepassing kan het wel interessant zijn om de beelden op te slaan in de cloud. Ik denk dan maar aan diefstal, brand, … . De beelden worden gecodeerd opgeslagen op in Europa gevestigde cloudservers zoals AWS.

Om een snel overzicht te krijgen van gemiste bewegingen hebben ze een apart tabblad waar je een overzicht kan terugvinden.

Niet enkel bewegingen worden gedetecteerd en mooi weergegeven, dit geldt ook voor de bellijst.

Prestaties

De deurbel doet precies wat hij moet doen. Beeld weergeven en opnemen. Melding geven wanneer er iemand aanbelt, communiceren met de persoon aan de deur. Hij start redelijk snel op en reageert vrij vlot.

Indien er aangebeld wordt, krijg je dit in de app te zien, je hebt dan de keuze om op te nemen of te weigeren.

Ook als de app niet open staat, krijg je netjes een melding dat er iemand aanbelt.

Indien je kiest voor opnemen, krijg je de mogelijkheid om te praten met de persoon aan de deur.

https://i.ibb.co/Ns3Qw20/Foto052.png https://i.ibb.co/dPkGXwY/Foto053.png

Ik heb er ook de bijhorende chime bijgekocht. Zo kan ik niet enkel via de app een melding krijgen van de deurbel, maar krijg ik ook nog een geluidssignaal op de locaties waar ik deze inplug. Installeren gebeurd op dezelfde manier als alle andere EZVIZ producten.

https://i.ibb.co/G7NRV6w/Foto054.png https://i.ibb.co/jJ9mFCF/Foto055.png

Deze kan je dan koppelen aan de deurbel zelf.

Ook hier kan je per chime de instellingen aanpassen. Van geluid tot type melding.

Draadloos bereik

In de app kan je zien wat hoe sterk het WiFi signaal is. Ik heb meerdere access points hangen, dus de signaal sterkte is in mijn geval dan overal heel sterk.

Het mooie aan de deurbel is dat er nu zowel 2.4Ghz als 5Ghz ondersteuning is.

Alle aanpassingen of instellingen die ik doe worden direct verwerkt door de deurbel.

Betrouwbaarheid & stabiliteit

Net zoals met al mijn andere EZVIZ producten is ook deze heel betrouwbaar. Ze reageren allemaal heel snel op de live weergave en heb nog geen haperingen gemerkt. Ze staan allemaal 24/24 aan en dit voor al meerdere jaren. Dus ik verwacht van deze dat dit in dezelfde lijn zal liggen.

Gebruiksvriendelijkheid en beheer

Alles valt en staat natuurlijk met de gebruiksvriendelijkheid. En ik moet zeggen, ik heb de app zien evolueren over de jaren heen. Wat gestart is als een slecht vertaalde app, is ondertussen uitgegroeid tot een intuïtieve app waarmee je alles kan instellen. Ook al is de app generiek voor alle EZVIZ producten, krijg je toch per product zijn mogelijkheden en verschillende opties te zien.

De app maakt nu een opsplitsing van alle geïnstalleerde producten.

Ook in de instellingen van de deurbel zelf, kan je nog een en ander aanpassen.

Automatische detectie

De DB1C heeft ook wel wat instelmogelijkheden betreffende de detectie.
Gaande van Menselijke vormdetectie, tot bewegingsdetectie. Je kan meldingsschema’s instellen, de gevoeligheid aanpassen. Zelfs een bepaald gebied afbakenen.
Het is wel even spelen met de opties tot je een resultaat hebt bekomen dat werkt voor jouw situatie.
https://i.ibb.co/gZhJsWS/Foto061.png https://i.ibb.co/NrpbSG0/Foto062.png

Ondersteuning

Ik heb in het verleden al contact opgenomen met EZVIZ hun support afdeling. Alles is vlot te volgen via hun intern ticketing systeem. Je krijgt vrij snel een antwoord op support tickets. En in mijn geval werd mijn probleem ook verholpen. Dus hier heb ik enkel positieve ervaringen mee.

Veiligheid en privacy

Ik koos in de eerste plaats voor EZVIZ omdat deze bekend stond om hun goede privacy instellingen. En ook met deze DB1C wordt privacy hoog in het vaandel genomen. Voor je opnames kan je er voor kiezen om ze lokaal op te slaan op een SD kaart, of versleuteld in de cloud.
Bij het toevoegen van een nieuwe camera moet ik in iedere app opnieuw het wachtwoord ingeven van de nieuwe camera alvorens ik beeld en geluid te zien krijg.

Delen met vrienden

Een optie die ik zelf niet gebruik, maar wel tot de mogelijkheden behoort is het delen van een camera met een externe. Ik gebruik deze functie niet omdat ik de EZVIZ app op al mijn toestellen geïnstalleerd heb en ze dus ook kan bedienen vanaf al mijn toestellen.
Maar ik kan me voorstellen dat je tijdelijk je beeld wil delen met iemand anders zonder dat deze een account moet aanmaken.

Zoals reeds verteld heb ik een aantal van EZVIZ hun producten gamma in mijn bezit. En ik moet zeggen dat ik een duidelijke verbetering zie met ieder nieuw product. Op vlak van uiterlijk valt de witte cover met de grote knop onmiddellijk op. De camera is vrij dun, en mooi van design. Op vlak van software zijn er vernieuwingen zichtbaar en op vlak van beeldkwaliteit merk ik ook alleen maar verbeteringen. Ook de ondersteuning voor 5Ghz is een duidelijke verbetering.

De app is gebruiksvriendelijk en stabiel. En heeft onlangs een enorm goede visuele update gekregen.
Als je op zoek bent naar een videodeurbel, met de mogelijkheid om beelden op te slaan op een SD kaart, met een goede prestatie, kijk dan zeker naar de EZVIZ DB1C.

Heb jij ook een EZVIZ DB1C WiFi Video Deurbel?

leuke review echter de opmerking dat de support OK is ben ik het niet echt mee eens.

Ik heb de voorloper van dit model, deze is al diverse malen defect gegaan en telkens dat kleine kastje voor de deur bel aan te sluiten.
Dan moet je de hele bel terug sturen naar de winkel, aankloppen bij de leverancier (ezviz) zelf is ongewenst, dat zegt support ook.
Dan krijg je ook nog eens te horen dat ze geen losse onderdelen leveren (ook niet tegen betaling).

Dus gaat je bel defect buiten de garantie (of de winkelier werkt niet mee) dan heb je GEEN support.....
Je mag het apparaat bv ook niet direct naar hun sturen, dat wordt je dus ook verteld.

Dus mooi product maar de support is waardeloos te noemen, ook worden er geen onderdelen los geleverd als iets defect gaat buiten de garantie.
Dag rob3t,

Ik had enkel contact met hen via hun support ticketing systeem.
Dus nog niet omdat er effectief iets defect is.
Nu moest er iets defect zijn neem ik contact op met de verkoper waar ik het kocht.
En dat heb ik tot nu toe gelukkig ook nog niet moeten doen, ondanks dat ik hun producten al enkele jaren draaiende heb.
Vraagje @Lord Sony : ik heb ook een aantal camera’s van EzViz. Is het mogelijk om bij persoon detectie door de deurbel, de andere camera’s mee te activeren? M.a.w. de deurbel gebruiken als PIR sensor?
Goede vraag, ik probeer het eens met die van mij, en kom hier nog op terug.
Opmerking, ik gebruik hem zelf ook, puur om de H.265 compressie verbetering ten opzichte die van H.264.
Heeft velen voordelen, zo kun je direct beelden bekijken via de Google Hub of Alexa Echo Show 8!
Maar er kleven ook wat nadelen bij deze DB1C t.o.v. het (verouderde model) DB1, namelijk:

Framerate: 2048 x 1536 at up to 30 fps / 1536 x 1536 at up to 15 fps
Sensor Resolution: 3 MP / 2MP
Open Network Video Interface: Ja / Nee

Hier presteert de (oude) DB1 toch wel een stuk beter dan de nieuwe DB1C ?!

[Reactie gewijzigd door thepeet op 8 november 2021 15:47]

Op welk voltage moet de bel worden aangesloten. Ik zag een beltrafo van 12V en 24V staan ergens op een plaatje. Heb zelf nog een beltrafo liggen maar moet wel zeker weten dat ik deze kan gebruiken.

Alvast dank voor je reactie
Ik heb er een beltransfo tussen zitten, maar ik geloof dat je zowel op 12v als op 24v kan aansluiten.
Volgens de datasheet: https://mfs.ezvizlife.com/DB1C_datasheet.pdf?ver=12869
Power Supply AC 12V to 24V

De handleiding zegt ook: https://mfs.ezvizlife.com...l_NL_V1.0.0.pdf?ver=12869
• Wij raden u aan een nieuwe transformator te installeren om het
vermogen naar 12 tot 24 volt te brengen.
Alweer dank voor de informatie
@Lord Sony

Is het niet zo dat die chime2 ook als wifi versterker dient?

Had eerst de db1c los gekocht via een 2e leven bol.com maar was een chime wel handig achteraf.

Chime2 geïnstalleerd en werkt uitstekend maar kom er zelf achter dat die via me wifi loopt en dan de DB1C koppelt.

Dus moest de chime stuk dichterbij zetten om de traagheid tegen te gaan

Heb normaliter goed volledig volledig bereik in en om me huis door 2 ubiquity AP's in mesh mode.

Maar dat gaat dus niet meer op nu ik die Chime2 gebruik.

Zag hier niks van in je review staan.
Voor mij is het niet zo een probleem gelukkig.

[Reactie gewijzigd door Th0rsten op 24 mei 2022 15:14]

Hoi Th0rsten, dat klopt, de chime kan dienen als wifi versterker, maar omdat het een bij te kopen accessoire is ben ik er niet dieper op ingegaan behalve vermelden dat ze bestaan.

Maar ik heb zoals ik in men review ook al zei, overal access points hangen, dus net naast de DB1C hangt een AP, waardoor ik de versterker van de chime niet nodig heb.

Maar goede opmerking! Zeker interessant voor mensen die niet overal een goede wifi hebben.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren