Gebruikers

6 reviews

Samsung Galaxy A32 5G 128GB Zwart

Prijs
€ 304,76
Specificaties 6,5" • 1600x720 • 128GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Samsung Galaxy A32 5G 128GB Zwart Review

Nazlive 11 maart 2021, laatste update op 14 maart 2021, 1.954 views Product gekocht

Samsung Galaxy A32 5G 128GB Zwart

Prima toestel, aangeschaft omdat ik begreep dat deze vier jaar software updates krijgt als ik het goed heb. Twee Android versies en security patches. Een een prima camera. Voor mij een reden om voor dit toestel te kiezen ondanks dat er wellicht goedkopere toestellen zijn die concurreren op sommige specificaties.

Pluspunten

• 4 jaar software support!
  • Android 11
  • Goede batterij
  • Prima camera

Minpunten

• Scherm is voldoende, maar niet niet full hd

Nu net drie dagen echt in gebruik. Eerst bang dat de 720p resolutie me wat zou tegenvallen, maar valt reuze mee. Hiervoor een Xperia XA2 full hd 5,6 inch volgens mij. Krijg het idee dat afbeeldingen iets minder scherp zijn, maar niet storend. Nog steeds goed beeld. Teksten lezen ook goed, en niet dat je echt pixels aan het tellen bent. Voor mij voldoende. Al had ik meer ruimte op het beeld niet verkeerd gevonden.

Er komt ook nog een 4g versie van dit toestel die wel een hogere resolutie heeft en volgensmij ook beter beeld en camera. Al ligt de adviesprijs wel een stuk hoger. Misschien dat het straks wel meevalt, maar ik had geen zin om daar op te wachten. Of 100,- euro meer te betalen. In de pricewatch bij de 4G variant staan niet de juiste specs erbij als ik die vergelijk met een aantal Android nieuws websites.

Camera is prima, selfie-Cam heeft het in het donker wel moeilijk en dan krijg je een stuk minder scherp beeld. Prima opties zoals portret e.d. Macro is niet zo geweldig, maar kleine tekst e.d. krijg je er wel mooi mee. Maar dat is volgens mij wel standaard met deze range toestellen.

Vind het toestel vrij vlot, maar kom ook van een oudere Xperia XA2 af wat toen ook al niet het snelste was. Voor mij in ieder geval een dikke verbetering. Software draait ook goed. Met de Microsoft Launcher app krijg ik alles zoals ik het wil hebben qua looks en bediening.

Batterij gaat lang mee, ik denk dat ik met mijn gebruik twee dagen wel haal, misschien wel langer. Maar ik stuur wat appjes, een telefoontje hier en daar, wat Reddit, Instagram en wat andere websites. Dus niet al te gek.

Bouwkwaliteit en afwerking ziet er prima uit.

Heb het toestel nog niet heel lang, dus wel licht kom ik op sommige punten terug. Probeer later nog een update te plaatsen als ik het langer in bezit heb. Tot nu toe erg blij mee.

Heb jij ook een Samsung Galaxy A32 5G 128GB Zwart?

Bedankt voor de review. Fijn om de ervaring te lezen.
Ik denk nu eindelijk serieus na over vervanging van mijn Galaxy S3 die ik nog steeds dagelijks gebruik (sinds 2012!) maar de batterij is nu wel heel snel leeg, en ik gebruik enkel WhatsApp en af en toe een telefoontje.
Mijn moeder is ook goed te spreken over de A32.
Graag gedaan. Ik heb inmiddels nu een pixel 6a. Canera is een stuk beter, en geen bloatware. A32 beviel me verder wel prima. Goeie batterij ook.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren