Gebruikers

1 review

Startech.com HDMI over IP extender set 4K

Prijs
€ 814,41

Startech.com HDMI over IP extender set 4K Review

juju 10 maart 2021, 880 views Product gekocht

Startech.com HDMI over IP extender set 4K

Stuurt een HDMI feed over ethernet kabels en eventueel meerdere switches.

Pluspunten

• Lage latency
  • Duidelijke indicaties over de verbinding
  • Doet wat het beloofd

Minpunten

• Vereist de ondersteuning voor IGMP Snooping en Jumbo Frames (staat niet duidelijk vermeld)
  • Vrij duur

Wanneer je een HDMI signaal over je bestaande netwerk met switches wilt sturen is dit de oplossing.

De transmitter converteert het HDMI signaal naar een stream die je over een bestaand netwerk kan sturen richting de receiver. Er zijn meerdere kanalen beschikbaar voor als je meerdere transmitters op hetzelfde netwerk hebt zitten, zelf heb ik dat alleen niet getest. Let wel op dat je netwerk “Jumbo Frames” en “IGMP Snooping” ondersteunt! Anders werkt het niet, de basic switches hebben die ondersteuning naar mijn ervaring wel maar de consumenten router apparatuur niet, check het eerst even voordat je overgaat tot een aankoop...

Wij gebruiken het nu op beeld van een camera door te sturen naar een 2e plek met camera en controle centrum voor een livestream bij Hockey wedstrijden. Er lagen al cat6a kabels rond het veld met meerdere switches als aansluitingspunten. Het signaal gaat nu over 3 switches en 15+80+15+2 meter cat6a kabel en dat werkt prima met 1080p50 signaal. De latency is ook erg kort! Tijdens het schakelen tussen de 2 camera’s zit er geen echt zichtbare vertraging wat natuurlijk erg prettig is. Het geluid komt ook goed mee, waarbij je nog de keuze hebt tot embedded geluid van de HDMI of een losse audiobron (3,5 mm Jack).

Wel duurder dan de standaard HDMI over ethernet adapters maar met als voordeel dat het signaal over switches heen kan waardoor je veel meer vrijheid hebt in afstand en configuratie. Als laatste puntje, bij zowel de transmitter als de receiver heb je een stroompunt nodig.

De IR benodigdheden worden volgens mij niet meegeleverd, heb ik dus ook niet getest, maar het zou wel moeten kunnen.

Heb jij ook een Startech.com HDMI over IP extender set 4K?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren