Inleiding.
De reden tot aanschaf van deze monitor is het defect raken van mijn LG W2261-VP monitor binnen 14 maanden Dus op internet gekeken en gezocht naar een energiezuinige monitor. Er komen steeds meer LED monitoren, echter maken de berichten over defecte pixels bij de goedkopere monitoren mij huiverig. Dus gezocht naar iets beters. Ik heb geen behoefte aan het slechte geluid van ingebouwde speakertjes en USB poorten heb ik ook genoeg.
Kwaliteit:
De monitor voelt degelijk aan. Het uiterlijk is glanzend en strak. Het beeld blijft, ook na langdurig gebruik rustig voor de ogen ondanks het glanzende scherm, de spiegeling waar sommige mensen over klagen heb ik totaal geen last van. Het beeld van een glanzend scherm oogt scherper. De monitor is netjes afgewerkt.en oogt stabiel voor een 24 "grote monitor. Het scherm is full HD en heeft LED backlight en is dus energiezuinig. In de standby modus slechts 1 Watt en aktief slechts 24 Watt. Vanwege de LED verlichting is zwart ook erg zwart. De helderheid heb ik ina calibratie met Spyder 3 Pro iet teruggezet. Ik gebruik de monitor vooral voor fotobewerking dus is een juiste kleurweergave voor mij belangrijk. Je kan verschillende kleurtemperaturen instellen: 6500K; 7500K en 9300K. Standaard is 6500K. Je kan de monitor ook automatische de instellingen laten bepalen. Het dynamische contrast is bij LED backlight is 5.000.000. : 1. Dat haal je niet met een gewone "buisjes" monitor. Na 4 weken dagelijks gebruik ben ik nog steeds tevreden over de kwaliteit.
Ghosting:
Ik speel geen spelletjes maar ik verwacht geen ghosting vanwege de responsietijd van 2 ms. Pixeldefecten heb ik nog niet gezien.
Features en vormgeving:
De vormgeving is een beetje saai maar wel functioneel: De bediening zit aan de voorkant waardoor de onderrand wat breder is. Je ziet direct welke schakelaar je moet hebben. Je krijgt een OSD met de bekende meest voorkomende mogelijkheden. B.v. de scherpte van het beeld kun je variëren.
Hiervoor had ik een LG W2261-VP

waar de bediening aan de zijkant zit. Daardoor oogt dat slanker.

Echter ging die LG al na 14 maanden kapot.

Garantie, maar toch en na 4 weken nog steeds geen andere monitor!!
Prijs:
De prijs van Iiyama is hoger dan van LG en Samsung, vergelijkbaar met Philips. Ik hoop daardoor op een betere kwaliteit. Ik lees op internet veel over storingen, pixeldefecten etc. bij de goedkopere merken en heb nu maar voor iets duurders, hopelijk beter, gekozen. Ik heb hem nu een paar weken en het oogt goed.

24" W is erg lekker werken. Ook met Outlook en Excel omdat je gemakkelijk 2 documenten naast elkaar open kan hebben. Ik heb deze monitor gekozen vanwege de beeldkwaliteit. De aansluitngen zijn slechts VGA(D-Sub) en DVI-D dus geen USB poort en geen audio. Ook ontbreekt een HDMI aansluiting. Dat is dus vrij sober. Wil je wel HDMI dan is er een versie met HDMI en speakertjes. Daardoor is die uitvoering iets duurder.