Arctic P14 PWM Zwart, 140mm Review
7 maart 2021, laatste update op 17 juli 2023, 454 views
Rapporteer
Product gekocht
De prijs zegt niets over de kwaliteit in dit geval; supergoed koelende en zeer stille 140mm fans met lange garantie.
Pluspunten
- Geluidsniveau
- Koelingscapaciteit
- Prijs
- 10 jaar garantie
In gebruik als vervanging van de originele fans van mijn NZXT Kraken X62 AIO waterkoeling voor de processor, en wát een verschil maken deze fans. Niet alleen is er 3 graden afgegaan van de idle en de hoogste temperatuur, ze houden de processor onder niet al te hoge belasting ook op een constantere temperatuur zonder veel harder te gaan draaien. Maar het belangrijkste verschil is nog wel dat het geluidsniveau vele malen beter is. Niet alleen doordat ze minder vaak harder hoeven te draaien, maar áls ze dan voluit gaan (bij Minecraft b.v.) dan is het echt een verschil van dag en nacht met de originele NZXT Aer P fans.
Dan is er nog de idioot lage prijs en de superlange garantie. Ze schijnen verder ook goed te werken als casefans (niet zelf geprobeerd). Dat maakt deze fans wat mij betreft de ultieme value for money voor 14cm fans zonder RGB.
Edit 2023: Tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in RGB-versie, met iets ander ontwerp. Deze verplaatsen nog meer lucht maar zijn even stil. En ze hebben wel rubberen voetjes op het frame. Ik heb nu vijf van die fans, 3 voor de case en 2 op mijn AIO-koeler, en het geheel blijft mooi koel bij prima geluidsniveau's. Zie de tweede foto.