Xiaomi Mi TV Stick 8GB

Prijs
€ 40,99
Specificaties WiFi • 8GB - Bekijk alle specificaties

Xiaomi Mi TV Stick 8GB Review

Polimport 6 maart 2021, laatste update op 6 maart 2021, 696 views Product gekocht

Xiaomi Mi TV Stick 8GB

Uitstekend en goedkoop apparaatje dat mogelijk overgevoelig voor storingen is. Maakt voor weinig geld smarter dan de meeste smarttv's.

Pluspunten

• Alle mogelijkheden in 1 goedkoop systeem
  • Werkt verrassend soepel

Minpunten

• Werkt hard, maar is na een KO lang buiten westen

Eind februari voor 35 euro op Amazon.nl gekocht. M.i. is een dergelijke TV-stick de ideale manier een TV smart te maken. In Android TV loopt men niet tegen de grote zwakte van een smart TV aan: het app aanbod is land gebonden, op de Internet-giganten zoals Netflix, Primevideo etc. na.

In mijn geval betekent dit dat ik nu de mediatheek-apps van de ARD, ZDF, ARTE (Duits), NPO (Ned.), RTVE (Spaans) en de BBC iPlayer (niet uit de play store te installeren maar vanaf websites her en der) in een systeem tot mijn beschikking heb. Alle content is in deze apps ook gemakkelijk toegankelijk omdat op hetzelfde systeem VPN -software kan draaien. Ik heb nu geen PC meer nodig die via WIFI-hotspots VPN aan de TV levert.

Dit zijn natuurlijk Android TV-voordelen, maar de verdienste van de stick is dat hij dit het goedkoopst en goed functionerend aanbiedt. Hij wordt meegeleverd met een HDMI-verlengingkabel, een micro usb-kabel, een adapter, een afstandsbediening, maar zonder batterijen. Afspelen van materiaal via het netwerk gaat uitstekend met de VLC-app met het extra voordeel boven mijn Samsung Smart TV (UE43J5500 uit 2015) dat de ondertitels functioneren. Op de TV werken die alleen op een USB-stick in de TV.

Voeding vanuit de TV werkt goed.

Start naar de smaak van velen zo wellicht niet snel op, maar dit is te ondervangen door aansluiting op adapter.

Een paar dagen geleden kwam er al een voorlopig einde aan mijn enthousiasme over deze TV-stick. Na een stroomuitval lukte het niet meer het dingetje op internet te krijgen: telkens de melding: 'connected, no internet". Herstarten en er uitnemen hielp niet, terug naar de fabrieksinstellingen evenmin en andere remedies die op het internet voor dit inmiddels vrij bekende probleem worden aangereikt, ook niet of slechts tijdelijk en gebrekkig. Uiteindelijk werkte het ding de volgende dag weer na een tweede teruggang naar de fabrieksinstellingen en een afkoeling los van tv en voeding. Dezelfde instellingen die op hoge temperatuur niet werkten, deden het toen weer wel. Mijn les die ongeveer 3 uur kostte is dat wijzigingen in router en stick overbodig zijn als beide apparaten in samenwerking met elkaar al goed gefunctioneerd hebben. En dat als het apparaat vrij heet is geworden, hij nog wel onder normale omstandigheden kan functioneren, maar niet meer kan bijkomen van een flinke storing. Om te voorkomen dat hij heet wordt heb ik hem nu aan de HDMI-verlengingskabel bungelen; het staat minder netjes, maar hij pleegt zo onmiskenbaar minder heet te worden.

Een dergelijke syteem met livestreams in apps toont ook duidelijk de totale overbodigheid van aparte TV aan,zoals door providers in alles-in-een-pakketten aangeboden.

Heb jij ook een Xiaomi Mi TV Stick 8GB?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren