Wanneer gekocht:
Ik heb deze monitor-arm afgelopen week online gekocht. Na één dag, op 27 februari 2021, had ik hem al binnen.
Motivatie voor aankoop:
Er zijn drie redenen waarom ik hem gekocht heb:
- Ik heb meer overzicht op mijn bureau;
- Ik heb iets meer ruimte op mijn bureau;
- Ik hoef me niet meer druk te maken over de voet van een vervangende monitor.
Deze voordelen wil ik even kort toelichten:
Toen ik mijn monitoren van hun plek haalde kwam er hier en daar wat meuk achter vandaan die door de voeten van de monitoren aan mijn oog onttrokken was. Dankzij deze monitor-arm heb ik daar nu geen last meer dan.
De ruimte-winst is minimaal, maar het is nu wel veel prettiger schoonmaken onder de monitoren.
Sommige monitoren hebben een hoekige of vierkante voet. Dat vind ik voor op mijn bureau niet mooi. Ik lees ook weleens in een review dat een monitorvoet gammel is. Nu ik een monitor-arm heb hoef ik me daar bij het zoeken naar vervangende monitoren niet langer druk om te maken.
Assemblage:
Dat is vrij simpel. Er zit een hele duidelijke handleiding bij. Maar die heb je als een beetje handig bent nauwelijks nodig.
Er zitten vier sets van elk acht schroeven en afstandshouders bij voor vier verschillende situaties die je met VESA tegen kunt komen. Zitten de schroefgaten verzonken in de behuizing dan kun je lange schroeven met afstandshouders gebruiken. Voor schroefgaten in een uitstekend deel van de behuizing van de monitor kun je volstaan met alleen korte schroeven. Afgezien van lang of kort zit er verschil in de dikte van de schroeven. Zo kun je je dus altijd redden met de meegeleverde schroeven.
Verder ben ik erg te spreken over de kunststof kabelgeleiders. Er worden er vier meegeleverd voor de armen en eentje voor de verticale as.
Twijfels voor aankoop:
Ik had vooraf mijn twijfels over de hoogte van 41cm en vroeg me af of mijn monitoren wel hoog genoeg zouden komen te hangen. Wat dat betreft heb ik deze arm een beetje op de gok gekocht.
De hoogte blijkt gelukkig nét voldoende te zijn. Ik heb er nu twee oude 5:4 19inch monitoren aan hangen. Houd er rekening mee dat deze monitor-arm niet bedoeld is voor dit type monitoren. Daarom hangen die van mij een eindje uit elkaar.
Op termijn wil ik deze gaan vervangen door twee 24inch breedbeeld 16:9 monitoren en dan verwacht ik dat de ruimte tussen de monitoren wel een stuk kleiner gaat worden.
Wat me helaas opviel was dat de houder om de as geklemd zit d.m.v. rubber ringen. Dat wil zeggen dat als er wisselbelasting op uitgeoefend wordt zoals bij het verstellen van de armen wanneer de monitoren er eenmaal aan hangen, de houder met de beide armen een beetje zakt. Dit is achteraf bijna niet te corrigeren, althans niet door mij, ik heb niet zoveel kracht in mijn armen.
Maar al met al ben ik toch dik tevreden over deze aankoop. Het ding doet precies wat het moet doen