Apple MacBook Pro 2020 M1, 16GB ram, 8-core GPU, 256GB ssd, Spacegrijs Review

25 februari 2021, laatste update op 23 mei 2024, 1.115 views Rapporteer
Product gekocht 0

Deze M1 Macbook vervangt de Macbook late 2013 die het 8 jaar fantastisch gedaan heeft. Dus eigenlijk blind weer een gekocht. Ook dit is weer een geweldige koop, supersnel, stevig, alles netjes geconverteerd. Heel blij

Pluspunten

• Macbook, voelt als premium
  • overzetten van alle gegevens
  • Snel, stil
  • touch id button
  • prachtscherm

Minpunten

• € maar dat is open deur
  • waar zijn de aansluitingen?

Hij is net een tikje kleiner en lichter dan de 8 jaar oude Late 2013 die vervangen wordt, Scherm is wel even groot, Technologisch een enorme vooruitgang, het is net of hij niets hoeft te doen, geen fan, geen warmte, alles loopt even soepeltjes.
Behalve dat lijkt ie precies op de oude macbook, wel apart na 8 jaar...
Tegenvaller is wel het aantal connectoren. Er zitten maar liefst 3 connectors op: een hoofdtelefoon, en twee USB-c, dat is het! Heb er direct 50 euro tegenaan gegooid voor een dock met 3 usb-A, een HDMI en een ethernetkabel aansluiting. Dat zijn toch wel vereisten nog hier...

Dan weer het positieve nieuws: de batterij: zo ongeveer 18 uur bij normaal werk, ongelofelijk.

Alle software werkt en ik ben nog geen issues tegengekomen met de M1.
Begin inmiddels ook te wennen aan de vingerafdruk scanner op de power button, dat is fijn, werkt net als op de iphone. Ook de touch bar , ja, gimmick, maar soms handig, geen must have wat mij betreft.

update per 2021-10-10:
Na Big sur 11.3 lijkt het OS nu ook stabiel, in het begin nog wel ethernet (smb) issues gehad, dit loopt nu stabiel. Het aantal ipad apps dat het doet groeit wel minder snel dan ik gehoopt had. Over de hardware nog steeds niets dan goeds.

Ik kreeg de vraag welk dock: een Ugreen CM218, (Ethernet, HDMI, 2x USB-A en een convertor USB-C naar USB-A)

Update per 2024-05-23:
Na 3 jaar gebruik, nog net zo blij als op dag 1.
Batterij is nog altijd acceptabel (99%) en daar haalt ie nog gemakkelijk de 12 uur zwaar gebruik mee.

De emulatie voor Ipad, dat valt me nog iets tegen, ik had gehoopt dat er meer apps zouden komen die op de Macbook ook draaien. In de praktijk zijn dat er nu maar een handvol die ik gebruik (veelal spellen), en sommige nemen ook veel stroom. Bij sommige spellen wordt de macbook zelfs warm aan de onderkant dat is normaal nooit zo.

Nog een ander klein puntje van kritiek, er is een toets die soms los komt, als je hem op een vreemde manier indrukt. Laat zich wel makkelijk terugduwen.

Het MacOS is super stabiel (sinds 2021).
Hij gaat nog jaren mee, maar ik zou hem zo weer kopen.

Heb jij ook een Apple MacBook Pro 2020 M1, 16GB ram, 8-core GPU, 256GB ssd, Spacegrijs?

Ik kon niet langer wachten, batterij was helemaal op. En als je langer wacht, dan is er altijd wel iets nieuwers en mooiers, zo blijft het ..