Wordt verwacht

Philips Fidelio B97 Soundbar 7.1.2 with wireless subwoofer Review

Nordcore
25 februari 2021, laatste update op 26 september 2021, 19.407 views Product gekocht

Philips Fidelio B97 Soundbar 7.1.2 with wireless subwoofer

De philips Fidelio B97 is een fenomenale soundbar met draadloze satelliet speakers en subwoofer die audio en video kan afspelen in de modernste formaten en beschikt over een multi-room systeem.

Pluspunten

• Dolby Atmos geluid klinkt fenomenaal!
  • Muziek klink prachtig
  • Kraakhelder geluid (hoog, midden en laag)
  • 2 x HDMI in
  • DTS Play-fi (multi room)
  • Chromecast
  • Airplay 2
  • Spotify connect

Minpunten

• Glimmende delen hadden niet gehoeven
  • DTS Play-fi werkt niet out of the box met een Unifi netwerk
  • Oranje lampje dat constant aan blijft
  • na factory reset geen connectie met wifi/BT mogelijk

* belangrijke info: de Soundbard bevat 1 of meerdere hardware matige fouten volgens de Philips support. Ik heb het product geretourneerd naar Coolblue en zal van de nieuwe batch een nieuwe bestellen.

Uiteindelijk heb ik geen nieuwe met besteld maar in plaats daarvan een nieuwe tv gekocht.
Later dit jaar zal ik alsnog deze of een andere soundbar aanschaffen.

Inleiding

Om dit verhaal te beginnen, ik heb een 12 jaar oude Sony Bravia 46W4500 tv (Zonder ARC of eARC) die nog prima werkt en een oude Harman Kardon versterker met 2 nog oudere grote JBL speakers die erg lelijk zijn en veel ruimte in beslag nemen maar een geweldige geluidkwaliteit produceren.
Ik was al een tijdje van plan om zowel mijn beeld als audio ervaring te gaan vernieuwen.
Ik heb hierbij besloten om eerst naar de audio kant te kijken en om later in het jaar een nieuwe tv te kopen.
Onderzoek fase
Ik wil zo weinig mogelijk apparaten in mijn woonkamer waar zo goed mogelijk surround geluid uit komt met de nadruk op films kijken.
Er moet ondersteuning in zitten voor alle DTS formaten, Dolby ATMOS en Dolby TrueHD zodat ik kan genieten van de nieuwste technieken op het gebied van film audio via de bekende streaming diensten maar ook kan genieten van de best mogelijke audio bij mij eigen film collectie.
Daarnaast wil ik graag gebruik kunnen maken van multi-room mogelijkheden zodat ik op meerdere plaatsen in en om mijn huis speakers kan neerzetten en draadloos kan koppelen aan een centraal systeem.
Ook vind ik de mogelijkheid om van Chromecast gebruik te maken erg handig maar dit is geen harde eis.
Qua budget wil ik niet meer als 1500 euro uitgeven maar dit is iets rekbaar indien nodig.

Na wat ervaringen uitgewisseld te hebben met vrienden heb ik onderzoek gedaan in de vorm van heel veel reviews lezen en forums doorspitten en toen kwam ik tot de conclusie dat een soundbar in combinatie met een sub woofer en satelliet speakers een goed oplossing voor mij zou zijn.
In eerste instantie was ik van plan om voor een Sonos systeem te gaan vanwege ervaringen van vrienden echter toen ik mij hier verder in verdiepte bleek dat Sonos juist erg geschikt is voor muziek maar minder films (vanwege de afwezigheid van Dolby ATMOS ondersteuning dit laatste blijkt niet te kloppen)
ook ondersteund de Sonos geen DTS formaten en heeft meer 1 hdmi poort.
Daarnaast zou een vergelijkbare opstelling met Sonos vele malen duurder uitvallen.
Uiteraard heb ik ook naar de Sennheiser AMBEO gekeken maar 2500 euro word me echt te veel.

Ik heb vervolgens de volgende kandidaten geselecteerd:
• Samsung HW-Q950T
• JBL 9.1
• Philips Fidelio B97

De Samsung HW-Q950T geeft volgens de meeste recensenten het allerbeste geluid dus daar ging mijn eerste voorkeur naar uit echter hebben de satelliet speakers van deze soundbar een vaste plek nodig achter of naast je bank, hier wil ik juist van af.
De Samsung bied verder geen multi room support en heeft geen Chromecast ondersteuning.
De Samsung is te koop voor zo'n 900 euro.

De JBL 9.1 met afneembare satelliet speakers heb ik ook overwogen maar die vind ik er qua looks erg basic uitzien, ook lees ik veel dat de dynamic range van het geluid tegenvalt en dat de satelliet speakers niet zo hard kunnen.
Een ander groot nadeel is dat er maar 1 hdmi-in poort opzit.
Deze soundbar biedt gelukkig wel Chromecast ondersteuning.
De JBL 9.1 kan ik via de korting via ING rentepunten kopen voor 750 euro.

En dan blijft over de Philips Fidelio B97, welke in september vorig jaar aangekondigd is maar tot enkele weken terug niet tot nauwelijks verkrijgbaar was.
Er zijn op dit moment nog geen officiële reviews te vinden over de b97 maar wel een aantal ervaringen op forums als: AVForums, homecinema-fr.
Daar word hij veelal geprezen om zijn heldere geluidskwaliteit (hoog midden en laag) en om het prachtige Dolby ATMOS geluid.
Deze soundbar beschikt verder over een multi-room feature (DTS Play-Fi) en Chromecast ondersteuning alsmede bluetooth ondersteuning wat eventueel handig kan zijn om een koptelefoon te koppelen.
Een nadeel ten opzichte van de jbl 9.1 is dat de satelliet speakers geen up-firing speakers hebben die de ATMOS ervaring nog beter zouden maken.
De soundbar is pas net verkrijgbaar en dus is hij alleen te kopen voor 1100 euro.
Uiteindelijke Keuze
Ik heb uiteindelijk gekozen voor de Philips Fidelio B97 omdat deze aan de meeste eisen voldoet.
Vooral het idee dat de satelliet speakers (achter) van de soundbar los gehaald kunnen worden sprak mij erg aan.
Zo hoef je niet meer van die lelijke "vaste" speakers op stands achter je bank te zetten, maar dit is natuurlijk erg persoonlijk.
En ik moet zeggen dat dit erg goed werkt in de praktijk.
Ik heb er nog geen last van gehad dat ze uitvielen.
Ik leg ze gewoon op de rand van de bank naast mij als ik film ga kijken en ik koppel ze weer aan de soundbar als ik klaar ben.
Het hangt wel erg van de source af hoe goed de de achter luidsprekers presteren.
Bij muziek klinken ze erg krachtig en helder, bij film geven ze logischerwijs minder geluid af omdat het meeste geluid uit de center en side speakers komt.

De geluidskwaliteit bij het afspelen van muziek via spotify connect of dts play-fi is GENIAAL!
Hij kan echt ongelofelijk hard en muziek klinkt enorm zuiver.
Ik luister voornamelijk naar: Klassieke muziek, Rock/alternative/metal muziek en op zijn tijd vind ik wat Tech-house of zelfs Hardcore (gabber) ook heerlijk om naar te luisteren.
Daarnaast kun je de zij speakers (die ook een zuiver en hard geluid produceren) loshalen en bijvoorbeeld in de keuken neerzetten, echter als je te ver van de soundbar weg gaat valt het signaal weg.

De soundbar ondersteund dts pay-fi voor Multi room support, Spotify connect, chromecast en Bluetooth.
Helaas ondervind ik soms nog problemen om de soundbard te vinden via de dts play-fi app, ik dacht eerst dat dit aan mijn unifi netwerk lag (omdat chromecast ook problemen geeft) maar daar ben ik toch niet zo zeker meer van.

Films in Dolby ATMOS, dat is waar dit apparaat echt in uitblinkt. WAUW!
Zodra je een Blu-ray afspeelt met TrueHD Atmos 7.1 geluid krijg je ongecomprimeerd ATMOS geluid te horen en komt het geluid echt tot leven.
Je kunt precies horen waar een geluid vandaan komt (van links achter tot rechts voor, tot recht boven je)
Dit klinkt echt fenomenaal en komt mede doordat er up-fring speakers in de soundbar zitten.
Ook als je "Our Planet" via Netflix afspeelt, welke ATMOS geluid heeft, word je helemaal in de natuur gezogen die je overal om je heen hoort!
Het enige nadeel is dat Netflix (en andere streaming diensten) DD+ ATMOS geluid (gecomprimeerd) gebruiken i.p.v. TrueHD of DTS.
Hetzelfde gebeurt ook met Youtube video's, maar desondanks, als je een ATMOS test video afspeelt via Youtube krijg je bijzonder mooi geluid dat vergelijkbaar is met wat je in de bioscoop kunt ervaren.

Ik heb ook getracht om Mad Max Fury Road met TrueHD Dolby ATMOS af te spelen maar in eerste instantie kreeg ik op de soundbar alleen maar "pcm" te zien.
Na wat research lijkt het erop dat de shield niet goed detecteerd welke audio formaten er ondersteund worden door de soundbar.
Dit word veroorzaakt door de "CEC" optie die er o.a. Voor zorgt dat alle met HDMI aan elkaar gekoppelde apparaten tegelijkertijd aan gaan.
Het lijkt erop dat de shield de tv dus eerder detecteerd ofzo (en de tv ondersteund geen dts geluid)
Na het volledig uitzetten van CEC verschijnt er netjes "Dolby ATMOS" Op het display van de soundbar.
Ik ga nog wat spreken met de CEC instellingen, mogelijk is er een gulden middenweg.

Al met al ben ik zeer tevreden over de soundbar.
Echter kan ik de soundbar op dit moment nog niet aanraden vanwege de wifi problemen die ik ervaar.
Ik hoop dat deze problemen opgelost worden na het vervangen van de soundbar door een nieuw exemplaar.

Als er iemand vragen heeft beantwoord ik deze graag.

Mijn vrouw hoopt wel dat er een firmware update komt die het mogelijk maakt om het oranje lampje aan de voorkant van de soundbar, dat altijd aan blijft, uit te schakelen.

*Update 1-03-2021:
Ik heb een factory reset uitgevoerd omdat ik problemen blijf houden met verbinding via dts play-fi.
Na de factory reset krijg ik het apparaat helemaal niet meer gekoppeld aan mijn wifi netwerk.
Ik heb net geconstateerd dat ik ook geen verbinding meer met de soundbar kan maken via Bluetooth.
Ik heb dit bij Philips gemeld met de vraag of dit een bekend probleem is, philips heeft gereageerd dat de vraag is doorgezet naar de specialisten.
Op avforums is i.i.g 1 iemand die precies hetzelfde ervaart.
Dit is een domper op het geheel.
Ik houdt jullie op de hoogte over het vervolg.

Ik heb mijn beoordeling van het apparaat voor nu iets verlaagd.

reactie van Philips:

Bedankt voor uw terugkoppeling en geduld dusver.

We hadden uw casus intern doorgezet specialisten om dit euvel na te laten kijken. Zij vermelden dat het hier geen softwarematige fout betreft die door middel van een FW/SW update verholpen kan worden, maar een hardwarematige fout.

Om dit op te lossen willen wij u graag vragen om contact op te nemen met de winkel waarvan u de soundbar gekocht heeft.

De garantie van onze audio producten wordt altijd en zonder uitzonderingen door de verkoper gehanteerd, die het product voor u kunnen omruilen of eventueel of terugbetaling kunnen aanbieden als oplossingen binnen de garantie.

Mijn excuses voor het ongemak. Hopelijk zullen zij u een vlotte oplossing kunnen bieden!

Kortom, het apparaat deugt niet volgens Philips.
Ik heb contact gehad met Coolblue en begrijp dat de nieuwe batch pas in april komt.

Ondertussen is er op avforums een firmware bestand geupload dat van philips af zou komen.
Dit FW bestand heb ik op mijn soundbar geïnstalleerd echter lost dit het probleem niet op.
Wel lijken de achter luidspreken wat beter geluid te geven bij stereo geluid dat upmixed word naar 7.1

*Update 1-03-2021:

Ik heb mijn soundbar afgelopen vrijdag teruggestuurd naar Coolblue en ben van plan om ban de volgende batch een nieuwe te bestellen.

*Update 23-09-2021:

Zoals gezegd heb ik in de plaats een LG G1 TV gekocht met het idee om later dit jaar alsnog een nieuwe soundbar aan te schaffen.
De laatste tijd ben ik weer wat research aan het doen.
O.a.a ben ik mij aan het verdiepen in WISA speakers maar deze hebben over het algemeen nog wat nadelen.

Er zijn weer een 2-tal soundbars (1 is eigenlijk geen soundbar) die aan mijn eisen lijken te voldoen
  • Sony HT-A9
  • Sony HT-A7000
Over beide systemen is nog er weinig bekend aangezien er nauwelijks review te vinden zijn.
Echter op het avsforum./com zijn ze lirisch over de HT-A9, er zijn zelfs al mensen die de gelegenheid hebben gehad om de HT-A9 thuis te testen naast de HT-A7000.
De HT-A7000 is volgens de reviewers al beter als de Sonos ARC met One SL speakers en sub maar de HT-A9 schijnt echt next-level te zijn. En er zijn daadwerkelijk mensen die beweren ook de Samsung Q950A en Sonos ARC+oneSL+sub in huis te hebben gehad.

Beide Sony systemen ondersteunen zo'n beetje alle geluids formaten en ondersteunen multi ropom audo (dit werkt via de sony music center app volgens de spec sheet die ik kong viden)
Vooral de HT-A9 zie er erg clean uit omdat je zelfs geen soundbar nodig hebt, alleen maar 4 speakers en is uitbreidbaar met een subwoofer.
Een nadeel is wel dat je, indien je over een recente sony bravia tv beschikt, de tv als center speaker kunt instellen.
Ik heb helaas geen bravia tv dus ik probeer nu te achterhalen hoe de A9 klinkt zonder sony TV.
Ik lees overigens dat de aansluiting naar de bravia tv gebeurt middels een 3.5mm kabel, dit zou kunnen betekenen dat je een willenkeurige andere speaker aan kan sluiten en als center kan laten dienen, ik ga vragen of ze dit willen testen.

update 24-09-2021

Ik heb de knoop doorgehakt en heb de Sony HT-A9 besteld met SA-SW3 subwoofer.
Juist omdat ik met die setup ook geen lelijke soundbar meer nodig heb maar in plaats daarvan alleen 4 grote speakers.+ sub hoef neer te zetten.En als het systeem toch niet bevalt gaat hij gewoon terug.
Ik houd jullie op de hoogte en kom ook met een review en vergelijking met de B97.

update 26-09-2021

Ik heb de Sony HT-A9 ontvangen en wat een geweldig systeem is dit!!
Hij ondersteund alle audio formaten, geeft de beste aTMOS ervaring die ik thuis gehad heb en muziek klink ook nog eens prachtig.
En het mooiste is dat het met een paar minuten volledig klaar is voor gebruik.
Ik zal snel een aparte review plaatsen.

Heb jij ook een Philips Fidelio B97 Soundbar 7.1.2 with wireless subwoofer?

Hallo hardcore,
Hoe klinkt de soundbar bij tv uitzendingen, en is het geluid als je de achterspeakers gebruikt klinkt dat vol of wat blikkerig
Ik heb zeker interesse in deze soundbar.
Hi Ben er, bij tv uitzendingen via een App (bv npo) werken de achter luidsprekers gewoon en vind ik het niet blikkerig klinken.
Ik heb dit wel al eens ervaren met netflix.
Dit hangt volgens mij van de source audio en soundbar instellingen af
Daarnaast heeft de sound bar 3 geluidsprofielen:

Surround upmix
Surround standard
Surround AI

Je kunt wat spelen met deze instellingen en dit veranderd het geluid wat.

Ik zal straks de ziggo box zelf eens proberen en voeg die informatie hieraan toe.
Ik heb de soundbar nu een 4-tal dagen in gebruik. Maar net als velen op avforum heb ik dezelfde kleine irritatietjes.
De Subwoofer gaat 'buzzen' wanneer iets gepauzeerd of doorgespoeld wordt. Wanneer de bron dus geen effectief geluid naar de soundbar stuurt. Bij de shield tv is dit opgelost door de 'comfort noise' optie uit te schakelen. Maar bij de tv of de digibox is er dergelijke optie niet, dus daar doet deze dat nog steeds.
Ook hebben de achterspeakers bij mij een constant geruis, een wat hol klinkend geruis en licht gekraak, wanneer er weinig of geen geluid doorkomt. Wanneer er meer surroundgeluiden zijn is dit niet meer het geval, of vergaat het naar de achtergrond.. dit valt vooral op als je er wat dichterbij zit of er op gaat letten. Maar het haalt je toch wat uit de immersie..
Ik vraag me af of dit bij de reviewer ook het geval is? Andere forumleden op avforums kregen van Philips als antwoord dat ze ervan op de hoogte waren, en een oplossing zochten. Ik kreeg echter te horen dat ze van deze issues niets wisten en raadden me een fabrieksreset aan en desnoods een omruiling bij de verkoper..
Dat buzzen van de subwoofer merk ik ook idd, vooral bij Netflix merk ik het, ik zal ook eens proberen via de tv zelf (Philips 65pml9506). Net als vroeger met je computer als je de muis beweegt en rommel die je speakers hoort. Ik zal nog eens een mail richting Philips support wagen.

[Reactie gewijzigd door Eraser127 op 22 juli 2024 13:50]

Het buzzen waar jij op doelt ervaar ik niet als de audio source (in dit geval de npo app op mijn shield) op pauze gezet word. Als ik mijn oor heel dicht bij de subwoofer houdt hoor ik wel heel licht Iets maar dit is verre van storend en niet te horen als je 1 meter verder staat.
Ik denk dus niet dat mijn soundbar het last van heeft.

Wanneer ik wel echt een lichte brom hoor is wanneer ik de soundbar volume op 0 zet.
Dit valt met de shield inderdaad op te lossen door de "HDMI keep alive noise" uit te schakelen.

Met de ziggo box ervaar ik dit ook en dat valt dit niet uit te schakelen.
Echter vind ik dit geluid niet storend genoeg, je hoort het namelijk nauwelijks.
Wat mij ook opvalt is dat je op hetzelfde moment heel zachtjes de source hoort doorspelen als je je oor bij de (docked) side speakers houdt, maar dit is alleen dan hoorbaar.
Mogelijk dat Philips nog net een update komt die dit verhelpt.

Overigens lees ik ook soortgelijke berichten voor de JBL 9.1.

Op de Samsung pagina worden mogelijke oplossingen genoemt voor een dergelijk probleem, dit lijkt dus heel erg van de source af te hangen en kan dus bij meerdere soundbars voor komen Samsung hw-q950t

Verder heb ik zelf besloten om mijn ziggo abbo op te zeggen en over te stappen op een vpn i.c.m. IPTV
Dus dan heb ik überhaupt geen sources meer waar dit probleem zich zou kunnen voor doen.

En als laatse snap ik wel wat je bedoeld met het uit de immerse halen doordat de achter luidsprekers soms wat blikkerig overkomen, dit hangt erg van de source af. Soms lijkt het zelfs of hij een beetje stoort/hapert met het geluid uit de achter luidsprekers.

[Reactie gewijzigd door Nordcore op 22 juli 2024 13:50]

Inderdaad, het buzzen van de Subwoofer, bij mij bij pauzeren of doorspoelen, is nu niet direct enorm storend. Maar het lichte, Holle gekraak in de achterspeakers vind ik wel zeer jammer.
In volle actie is alles echter wel top
Leuke review,

Is deze ook in het wit verkrijgbaar? Ik krijg deze hier echt niet in de huiskamer (lage WAF)

Ik was in de veronderstelling dat Sonos (die wel in wit leverbaar is) juist geen DTS doorliet maar wel
gewoon Atmos. Ik moet er nog maar eens induiken.
Dank je wel Guusd.

Nee, hij is alleen in het zwart verkrijgbaar.
Echt Atmos geluid kan alleen bereikt worden met up-firing drivers.
Volgens mij heeft sonos dit niet.
I stand corrected, de Sonos Arc heeft wel up firing drivers lees ik net.

[Reactie gewijzigd door Nordcore op 22 juli 2024 13:50]

Fijne review en erg compleet. Ik was erg gecharmeerd van de B97 toen deze announced werd afgelopen september maar de levertijd was erg lang. Ik heb in het verleden de philips htl9100 met afneembare speakers en was hier erg over te spreken.

Zodoende heb ik voor een ander mode gekozen (LG SLY10 met satelliet speaker sp8) - wel een aantal niveaus onder se B97 en B95, maar ben er wel erg tevreden mee.

Wel fijn om deze review te lezen.
Dank je wel voor het compliment :-)
Heeft inderdaad erg lang geduurd voor de b97 eindelijk beschikbaar was.

Waarschijnlijk waren er toch nog wat problemen die eerst opgelost moesten worden...
Daarnaast kun je de zij speakers (die ook een zuiver en hard geluid produceren) loshalen en bijvoorbeeld in de keuken of tuin neerzetten (net zoals sonos) , ideaal.
Werkt dit dan via wifi (airplay) of bluetooth? En valt de batterijduur mee?

Bedankt voor de review!
ik denk via wifi maar weet dit niet zeker.
Ik heb zelf geen apple devices in huis.
Ik maak alleen gebruik van de Chromecast, spotify-connect en dts play-fi functionaliteit.

Overigens ben ik net tegen een probleem aangelopen na een factory reset te hebben uitgevoerd, zie onderaan in mijn review.
Beste Nordcore

Jou duidelijke ( én positief kritische )review heeft mij ook enthousiast gemaakt. Ben absoluut niet thuis in de technische aspecten van hedendaagse mogelijkheden van oa deze onstallatie(s), maar ben enorme liefhebber van mooi én goed geluid van muziek en films. Wat mij alleen opvalt dat de Fidelio niet over WiFi beschikt volgens specs. Jij stelt in je "naschrift" na de reset geen WiFi koppeling meer tot stand te kunnen brengen?? Zit wifi er dus wel op?
Goede avond HBer,

Er zit inderdaad wifi op.
Je kunt de soundbar d.m.v. de Pjilips Sound appverbinden met je wifi netwerk.
Vervolgens kun je de soundbar vanuit deze zelfde app bedienen.

echter heb ik sinds het uitvoeren van de factory reset geen verbinding meer kunnen maken met mijn wifi netwerk.
vandaag heb ik het nog eens geprobeerd maar dan via de "manual" methode maar weer geen resultaat.
Ik merk nu dat ik ook geen verbinding meer kan maken via bluetooth met de soundbar.
Ik heb van Philips te horen gekregen dat de vraag is doorgezet naar de specialisten...
Ik weet niet of ik er nu overheen lees, maar hoe lang kunnen de achterspeakers op hun accu draaien?
Geen idee...
Na een film kijken plaats ik ze meteen weer op de soundbar.
Ik wil juist geen losse speakers in mijn woonkamer.
Ja dat heb ik ook, daarom hebben deze (of die JBL) mijn interesse.
Maar soms hou je weleens een marathon of lange serie sessie haha.

Kan het ook nergens terug vinden in de technische details.
Nadeel van de JBL is dat deze geen multi room mogelijkheden heeft een dat hij maar 1 HDMI in poort heeft...
Zag het inderdaad. Dat is al totaal niet praktisch (al had deze er ook wel 1 extra nog bij kunnen hebben). En ik vind de JBL heel lelijk... Deze mag er best zijn!
op accu's?!? Er zit toch wel een snoer/adapter (of een aansluiting ervoor) om ze direct aan de stroom te hangen hoop ik?

Ik heb vorig jaar de samsung gekocht omdat de Philips niet verkrijgbaar was (heb wel philips tv), zocht een atmos bar met draadloze back speakers, enige die ik kon vinden zijn dus deze philips en samsung.

De samsung heeft dus wel alle speakers op stroom en ook voor atmos achter omhoog gerichte speakers.

Helaas ondersteund de samsung geen DTS-Fi, ook geen ingebouwde google/alexa maar kan wel gekoppeld worden aan google (via BT), maar voor mij niet nodig.

Ik twijfelde nog tussen wachten op deze Philips of toch de samsung, maar als de speakers niet op de stroom kunnen en je ze telkens moet terug plaatsen om ze te laden dan heb ik achteraf gezien de juiste keuze gemaakt met de samsung.
Er zit idd een accu in de satelliet speakers van de Philips, maar je kunt ze ook rechtstreeks aan de stroom hangen via usb-c.
Dat de side speakers vast zitten aan de soundbar is voor mij dan ook het grootste pluspunt ten opzichte van de Samsung, zodra je ze op de soundbar vast klikt beginnen ze zichzelf op te laden.
Wij houden van een clean look.

Andere voordelen van de Philips ten opzichte van de Samsung:

- Multi room (dts play-fi)
- Chromecast ondersteuning
- soundbar buitenkant is van metaal

Als de Samsung geen vaste achterspeakers zou hebben en mutiroom support zou ik voor de Samsung zijn gegaan.

[Reactie gewijzigd door Nordcore op 22 juli 2024 13:50]

Beste,Ik ben in het bezit van een Philips Soundbar Fidelio b 97.Ik heb hem nu pas 2 maanden en tweedehands gekocht en ging altijd heel goed tot 3 dagen geleden de surround speakers niet meer spelen en automatisch opladen(flikkerd rood daarna gewoon rood,terug uit en zo opnieuw constant)alsook de subwoofer wat ik niet meer gekoppeld krijgt.Heb al alles geprobeerd(alles gereset,fabrieksinstelling gezet en kabels uitgetrokken,bleutooth uitgeschakeld terug in,wifi uit terug aan.Bij soundbar aanzetten gaat het lampje van de subwoofer niet aan.Dan doe ik het manueel druk de pair knop in 5 seconden,dan flikkerd hij snel blauw en kan niet verbinden.De soundbar gaat gewoon aan en gaat goed maar de surroundsound speakers gaan niet.Kunnen jullie mij daarmee helpen aub?Hopenlijk een software update probleem?
Alvast met vriendelijke groeten Yves Van Damme
Beste Yves. Ik ben op dit moment niet in de gelegenheid om hier tijd in te stoppen. Ik ben dit jaar naar Italië geëmigreerd en ben bezig met de aankoop van een woning. Verder heb ik het MEGA druk met mijn werk.
Zodra de rust is terug gekeerd reageer ik een keer. Als iemand mij niet is voor geweest.
Je laat het klinken alsof dit iets negatiefs is? Ik ben geen 12 uur per dag Dolby Atmos films aan het kijken. Maar wel een enorme geluid- en beeldkwaliteit fanaat.

Als je een beetje tv aan het kijken bent, voldoet een standaard soundbar prima, en dan kan je de losse achterspeakers gewoon aan de zijkanten van deze bar houden. Als je dan met je film avond begint, koppel je ze los en zet je ze achter je neer voor de volledige Dolby Atmos ervaring. Zonder gedoe met lelijke kabels die achter je over de muur kruipen. Voor mij dus ideaal.

Wat ik heb gelezen kan je de losse achter speakers ook nog eens gebruiken als een losse geluidsspeaker voor andere ruimtes. Perfect toch?
de achter speakers werken altijd bij de samsung, ook als er geen atmos is, dus je hoort ze altijd.
Heb je een DTS of 5.1 signaal dan werken ze ook en je hoort ze echt zeer duidelijk, het geluid is echt perfect met die achter speakers. Gezien ze altijd werken als de TV aan staat heb je er dus altijd profijt van, vandaar ik het echt een nadeel vind dat ze opgeladen zouden moeten worden.

Ook heb je bij de samsung dus zij speakers, als ik het goed begrijp als je ze los koppelt bij de philips vervallen je zij speakers.

Wat betreft de ondersteuning, hij heeft wel google en alexa ondersteuning, je kan de speaker dus koppelen aan je google home of alexa en zo aansturen, er zit geen google ingebouwd maar dat is ook niet nodig als je al bv een TV hebt waar dat in zit (en bij philips zit die ingebouwd).
De Philips doet ook ook aan upmixing naar 7.1.
Dus elke stereo source (bv TV) word ingezet naar 7.1 als je dat wilt.

Zodra je de achter luidsprekers van de soundbar afhaalt worden er 2 side speakers geactiveerd op de soundbar zelf, je verliest dus geen speakers...

Het is maar net waar je naar op zoek bent.
De Samsung heeft naar het schijnt het beste geluid van alle Atmos soundbar's en dat alleen is al een goede reden om de Samsung te kopen...

Maar een andere groep mensen wil zo weinig mogelijk apparaten in de woonkamer.
Dus ja, dan zijn de achter luidsprekers, notabene met een vaste stroomkabel, wat mij betreft een groot nadeel aan de Samsung.
Maar nogmaals, dit is erg persoonlijk.
Ik ben één van die 'avforummers' dat exact hetzelfde voor had. Ik had op aanraden van Philips een fabrieksreset uitgevoerd, ook al was ik vrij zeker dat dit niks zou veranderen aan dat buzzen van de sub en holle gekraak in de achterspeakers.
Maar na de reset kon ik geen wifi verbinding meer tot stand brengen met de app. Via de WPS methode leek het te lukken, maar 10 minuten later is de verbinding telkens weer verbroken. Ik had hem wel al aangemeld voor retour en heb hem vandaag binnengebracht.
De verkoper heeft me op de mailinglist gezet wanneer de nieuwe batch geleverd wordt. Hopelijk heb ik dan ene zonder issues.. al vrees ik er een beetje voor. En een ander alternatief is er niet echt.

[Reactie gewijzigd door Sevrang op 22 juli 2024 13:50]