Innr Lighting Outdoor Pedestal light 3-pack Review

SpeedySK
18 februari 2021, laatste update op 26 februari 2021, 742 views Product gekocht

Innr Lighting Outdoor Pedestal light 3-pack

Goede lampen voor een veel betere prijs dan de Hue variant. Zonder problemen aan de Hue Bridge gekoppeld.

Pluspunten

• Werkt samen met Hue Bridge
  • Lange kabels
  • Mooie volle kleuren

Minpunten

• Voelt goedkoop plastic aan

Mijn zoektocht naar lampen voor in mijn tuin bracht mij langs een hoop opties. Mijn eisen maakte de lijst met opties al snel kleiner. Samewerken met Hue en deze ‘sokkel’ stijl in plaats van de spots. Ik heb al een stopcontact in mijn tuin, daar wou ik graag gebruik van maken en dus niet op zonne-energie.
De sokkels van Philips Hue vind ik veel te duur dus bleven deze over. Ik kon er nog niet veel over vinden online, alle bestaande reviews waren voor de spots.

De doos is compact en alles zit er goed in verpakt. De drie lampen, alle kabels, de stekker en Zigbee ontvanger. De lampen voelen erg plastic aan en zo zien ze er ook uit. Gelukkig voelen ze wel stevig aan.
De kabels zijn makkelijk aan elkaar te klikken en vast te draaien. Omdat de temperatuur buiten al tegen het vriespunt aanzat heb ik dit allemaal binnen gedaan. Tevens toen gelijk de lampen mijn Hue bridge gekoppeld, wat zonder probleem ging. Alle lampen samen worden als één lamp herkent in de app. Ze zijn dus niet individueel aan te spreken.

Buiten aan de slag gegaan met het ingraven van de kabels in mijn plantenbak. Mijn plantenbak is niet zo groot dus de 2 meter kabel tussen de lampen is was veel te lang voor mij, deze heb ik opgerold en ingegraven. Ik had eerst ook de Zigbee ontvanger ingegraven maar toen reageerden de lampen niet meer, dus deze ligt nu in een hoekje van de bak. De sneeuw vormt ook geen probleem!

Qua prestaties kan ik ze makkelijk vergelijken met de Lidl outdoor zigbee lamp die aan de schuur hangt. Er zit geen verschil in de helderheid van het witte licht. De kleuren van de Innr lampen veel feller en voller! Voor een fijn witgeel kleurtje moest ik de Lidl en Innr apart in de kleurencirkel aanwijzen want anders kwamen ze niet op dezelfde kleur uit (zie afbeelding die van boven is genomen).

Aan het einde van de 3 lampen heb ik een Innr spot als uitbreiding aan dezelfde kabel gezet. De spots en sokkels kunnen gecombineerd worden.

Heb jij ook een Innr Lighting Outdoor Pedestal light 3-pack?

Ik heb problemen met het bereik van deze set. De controlbox heb ik aan de buitenkant van het schuurtje gehangen, zodat de afstand tot de Hue-hub (binnen) maar zo'n drie meter is. Toch werkt het vaker niet dan wel. Als ik de buitendeur openzet gaat het beter. Misschien helpt het dat je nog een andere ZigBee-lamp buiten hebt die het signaal doorgeeft?
Ik heb mijn de controlbox aan de voorkant liggen, dichtbij het huis. Het hele huis hangt vol met Hue lampen dus het mesh netwerk is behoorlijk opgebouwd. Van de Hue hub tot de Innr controlbox is zeker 6 meter, van de binnenste Hue lamp tot de Innr controlbox is rond de 3 meter. Ik heb er weinig problemen mee, ze gaan om 00:00 automatisch uit, het is 2 of 3 gebeurt dat ik s'ochtends beneden kwam en de Innr lampen stonden nog aan.

Een update op de review: Deze zomer ging er een lamp stuk. Hij kon de kleur blauw niet meer maken waardoor de kleurencombinaties niet meer gelijk was met de andere lampen. De lamp stond aan de binnenkant vol met water. Innr heeft mij direct een nieuwe gestuurd. De eerste batch lampen die ik had scheen niet goed waterdicht te zijn, een bekend probleem bij ze, vertelde de support. Een week later kreeg de volgende lamp dezelfde problemen, toen heeft Innr mij twee nieuwe lampen gestuurd om de kapotte en de laatste ook gelijk met de nieuwe batch te kunnen vervangen. Goede service!