Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Mede8er MED500X Review

+2
TigerXtrm 22 november 2011, laatste update op 22 november 2011, 32.081 views

Mede8er MED500X

Pluspunten

  • Gebruiksklaar in 10 minuten
  • Enorme lijst aan ondersteunde formaten
  • Ondersteunt HD en Surround Sound
  • Makkelijk in gebruik
  • Wordt geleverd met een HDMI kabel

Minpunten

  • Opstarten duurt een tikkeltje lang voor mijn gevoel
  • Geen Gbit poort.
  • Support wordt zo goed als niet meer gegeven. Firmware updates zijn allemaal voor de nieuwe X2's.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Geluidskwaliteit Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 5
Design Score: 5
Ik heb de Mede8er nu bijna 2 jaar staan en heb hem inmiddels genoeg kunnen gebruiken om er een degelijk oordeel over te geven.

Beetje achtergrond
Net als vele andere tweakers ben ik een groot fan van TV series, films, muziek, en zo voort. Naarmate ik meer afleveringen ging downloaden van meerdere series werd je behoefte om ze te kunnen kijken op mijn TV groter, zo'n monitor en bureau stoel is ook maar vervelend. Dus op zoek naar een systeem om dat voor elkaar te krijgen.

Om een lang verhaal kort te maken hebben vele dingen de revu gepasseerd. Een HTPC die te ingewikkeld was om degelijk aan de praat te krijgen, streamen via een Xbox 360 vanuit windows media center, ik heb Tversity geprobeerd, allemaal zaten er nadelen aan. Geen HD content, te veel herrie, niet genoeg formaten die gesupport worden, bestanden die op de server gerendered moeten worden wat veel te traag gaat. Nee, ik had een degelijke media player nodig. Uiteindelijk kwam ik dus bij de Medi8er uit. En ik kan eerlijk zeggen dat dit het laatste kastje is dat ik ooit nodig zal hebben voor al mijn media content.

Installeren
Het aansluiten van de Mede8er is echt een fluitje van een cent. Stroom erop, HDMI aansluiten, UTP kabeltje achterin en gaan met die banaan. Bij de eerste keer opstarten moet je een korte installatie doorlopen voor taal keuze en dat soort zaken. Vanaf het moment dat je doos opent duurt het hooguit 10 minuten voor je je eerste film kan kijken. Zo makkelijk is het.

In de doos zitten:
  • De Mede8er
  • De afstandsbediening
  • Een HDMI kabel
Gebruik
En van de dingen die me zo aantrok tot de Mede8er is het feit dat dit kleine kastje zo ongeveer ieder bestandsformaat ondersteunt. Ik kan nu wel een lijst kan neerzetten met alle formaten, maar je kan er met een gerust hart vanuit gaan dat alle meest gebruikte formaten ondersteunt worden. Een volledige lijst van ondersteunde codecs en bestandsformaten vind je hier.

Je kan op meerdere manieren de gewenste content benaderen. De meest directe methode is om een schijf in te bouwen in het kastje. De mede8er bied ruimte aan 1 3,5" harde schijf tot 2TB. Maar je kan ook content benaderen op een externe schijf, USB stick, internet of een netwerk. Zelf heb ik al mijn films en muziek op een home server staan en daarmee verbinden is enorm makkelijk. Als je server een wachtwoord nodig heeft hoe je die slecht n keer op te geven, waarna je er een shortcut van kan maken die automatisch inlogt. Daarna zie je simpelweg alle ondersteunde bestanden in de map structuur die jij gemaakt hebt. Geen gezeur meer met tags.

Films kijken is heerlijk. Hij pakt alle bestanden die ik tot nu toe afgespeeld heb zonder moeite (voornamelijk DivX AVI's voor SD content, MKV voor HD). Het kastje heeft misschien een seconde nodig om je video in te laden en daarna is er geen hapering of buffering meer te bekennen. Pauzeren, vooruit- en terugspoelen gaat allemaal soepel en het kastje reageert snel op commando's. Ik merk niets van vertraging.

En minpuntje van het menu is dat er in video mappen automatisch een preview gaat afspelen van het bestand waar je op dat moment op staat. Persoonlijk vind ik dit vervelend maar ik heb nog geen manier gevonden om het uit te zetten, hoewel ik daar misschien overheen kijk. Sinds de laatste update is er een optie om dit uit te zetten _/-\o_

Beeld en geluid kwaliteit
Hier kan ik vrij kort in zijn. De Mede8er pompt uit wat hij binnen krijgt. Wil jij Full-HD content afspelen? Dan krijg je ook echt Full-HD op je scherm. Geen compressie of wat dan ook. Zelfs video materiaal met een lage resolutie ziet er nog enorm scherp uit op mijn scherm, scherper dan op mijn monitor. Oud of slecht materiaal wordt weer fijn om naar te kijken.

Features en Ondersteuning
Dit kleine kastje heeft enorm veel extra features die nog eens extra functionaliteit bieden. Ik zal ze niet allemaal opnoemen, maar een paar hoogtepuntjes vind ik toch wel;
  • De cijfer toetsen gebruiken om content te selecteren, of naar een bepaalde tijd in een video te springen.
  • Cover art en about.jpg plaatjes die een beschrijving geven van de film/muziek/artiest.
  • Brede ondersteuning voor ondertiteling waarbij de grote en plaats van de ondertiteling nauwkeurig kan worden bijgesteld.
Ook de ondersteuning voor de Mede8er is goed. Op de website van het bedrijf vind je een actief forum voor vragen en suggesties, maar ook links naar nieuwe firmware downloads. Versie 3 van de firmware is niet heel lang geleden uitgekomen en bied weer een heel nieuw scala aan features en fixes die toegevoegd worden.
Update 22-11-2011: Sinds kort is de Mede8er 500X2 uitgekomen en de support voor de oude 500X ligt vrijwel compleet op zijn gat. Beetje jammer. De laatste firmware die is vrijgegeven is versie 4.04 uit maart 2011.

Conclusie
Er zijn zo veel goede dingen te zeggen over dit kastje dat ik ongetwijfeld een paar dingen vergeten ben. Maar dit is gewoon een geweldig ding. Als je iets zoekt wat zonder al te veel poes pas en niet al te veel geld je favoriete films kan afspelen van je PC op je TV dan is dit alles wat je ooit nog nodig zal hebben. Een absolute aanraden voor iedereen die geen zin heeft om te kutten met een HTPC of streaming service.

Aanpassingen:

22 november 2011: Toevoeging over tekort schieten van de huidige support.
6 oktober 2010: Paar spelfoutjes verbeterd en stukje over de preview optie veranderd.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Mede8er MED500X?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Vraag & aanbod

Reacties (34)

Wijzig sortering
Heb hem zelf ook en sluit me helemaal aan bij bovenstaande, enige minpuntje vind ik zelf de wat trage data overdracht over het LAN netwerk. 4 tot 5 mb is wel de grens. Zelf zet ik meestal films over met een USB harde schijf of speel daar rechtstreeks vanaf.
Klopt viel mij ook op...
Voor initiele vulling heb ik mijn mede8er direct aangesloten op de USB van mijn PC(dan ziet de PC de mede8er als een USB-stick) en haalde ik zonder problemen 35mb/s. Kan volgens mij nog sneller maar mijn verlengkabels zijn niet zo best :P

Daarna ach... iets langer wachten :)
Je schrijft steeds medi8er maar dit moet zijn mede8er. Misschien kun je even verbeteren :)
Bij mij thuis werkt ie erg goed, alleen het draadloze netwerk ervan is waardeloos. Steeds verliest hij verbinding of is ie te sloom (Router/modem = boven, PC's = boven, mede8er = beneden)

[Reactie gewijzigd door BeefHazard op 10 augustus 2010 13:10]

Ik vraag me af.

Kan deze direct afspelen uit .rar bestanden zoals XBMC?
LoL, ibood komt met een aanbieding en gelijk staat dit product als populair product

Maar ff ontopic, mis een stukje config / setup, welke apparaten enzo.

[Reactie gewijzigd door DelinQ op 12 augustus 2010 13:45]

Ik ben benieuwd! ,
Ik krijg hem morgen aan met de post.
Nu nog een LCD televisie kopen :)
Heb de Mede8ter sinds october in gebruik en tot nu toe is voor mij het enige nadeel
het 100mbit netwerk dit is zoooo traaaaaag dat je ruim 4 uren bezig bent een BR van 30Gig op de interne HD te copieeren.
De enige oplossing hiervoor is dus via de usb aansluiting te werken.
Een NAS vond ik te duur dus nu doe ik het via een externe HDD waar ik naar download en vervolgens via USB naar de Mede8ter copieer.
LET OP ! Je moet dan wel een speciale USB kabel(connector) gebruiken.

Als iemand een betere oplossing weet dan hoor ik dat graag, bv Gig netwerk in de Med
Ik zoek een mediaplayer die ook een scherm heeft zodat je muziek af kan spelen zonder dat je je TV aan hoeft te zetten.
Ik kan nergens terugvinden of deze Mede8er MED500X dat ook heeft?

Iemand ervaring?
Nee, hij heeft geen schermpje.
Helemaal mee eens. Koop altijd een product waar het voor bedoeld is. Niet een opgepimpte PC die als media center werkt.

Heb een HTPC gehad en weer gewoon als PC ingezet. Voor dat je door dat geneuzel van codecs heen bent.
Hoho, het is geen aanval :) Zijn prima apparaten! Hier immers nog een tevreden gebruiker :)
Je suggereert trouwens dat de POHD een kopie zou zijn van de Mede8ter, dat lijkt me niet. De POHD was al een paar maanden uit voordat de Mede8ter op de markt kwam. Dus an zou het eerder andersom zijn ;)
Maar het is gewoon een referentie ontwerp van Realtec.
Kijk overigens ook eens naar de Woxter, ook hetzelfde. Die zou ik echter zobiezo niet nemen, die communitie is heel klein en heb ik ook weinig vertrouwen in de firmwares.

Beide spelers zijn gebasseerd op de 1073 (DA/DD of DD+, dat maakt voor nu niet uit), zie `http://tweakers.net/pricewatch/241524/ac-ryan-playon!-hd.html#tab:info
De 128x chips zijn dezelfde chips als de 1073, maar zijn voorzien van de mogelijkheid om op te nemen. De PVR heeft er zo 1.

De Popcorn hours kun je uberhaupt niet vergelijken, en zeker de A110 niet, dat is er 1 van de 'vorige' generatie. De PCH's worden overigens voorzien van Sigma chips, en daardoor een heel ander apparaat dan deze die op de Realtec's gebaseerd zijn.

Hardware technisch zijn ze gewoon vrijwel identiek. De Mede8ter is iets duurder, maar ik heb het idee dat de ondersteuning (qua firmwares) wel beter is. De community van de POHD is daarinteger weer wat groter en actiever. Uiteindelijk maakt het niet zo heel veel uit, ze zijn allebei gebaseerd op dezelfde firmware van Realtec.

[Reactie gewijzigd door IJsbeer op 16 augustus 2010 16:05]

Wat maakt "de vorige generatie" verschillend van "de huidige generatie"?

Ik zie op mogelijke snelheid na niks nieuws t.o.v de HDX-1000 (Popcorn Hour A110 kloon); dat is wat ik heb en hij is stil, handig in gebruik en ook geroemd om alles af te spelen?

Serieus, kan iemand me zeggen wat het upgraden naar de "huidige generatie" de moeite waard maakt, behalve dan een wat kortere opstarttijd?
Ik heb hem net binnen gekregen en de eerste indrukken zijn erg goed. Ik had nooit durven dromen dat een apparaatje van 150 euro onze brakke macmini in de bioscoopzaal kon vervangen, nou dat kan ie zeker!

Stil (fanless), binnen 5 minuten ready to go en niet ingewikkelt. Ik heb net een godfather Blueray RIP afgespeelt van 35GB die op de macmini niet soepel wilde draaien, op de mede8er deed ie het supersoepel met zelfs ondersteuning voor 5.1 en ondertitels!

Ik ga morgen eens wat films er op gooien om te kijken of ie ook wat exotischere formaten aan kan. Ik ben er in ieder geval nu al positief over!
Fanless? er zit toch een fannetje in?

Maar idd erg stil en heel leuk apparaat voor dat geld.
Ik gebruik de interne hdd niet eens, speel alles zo van mijn NAS af, perfect, zonder horten of stoten.

Op mijn NAS heb ik gewoon ISO-images van DVD's staan, werkt ideaal.

Af en toe wil internetradio wel eens blijven hangen tijdens het bedienen, maar als je een station op hebt en laat staan, blijft-ie gewoon spelen.

Ik denk dat ik ook nog zijn kleine broertje, de 400 (zonder hdd) erbij neem.
Hij is wel fanless. de hitte wordt afgevoerd via de heatsink.
En zoals ik mijn eigen review ook aangeef hoor je de Mede8er echt niet. Het enige geluid dat ik hoor is het aandraaien van de harde schijf bij opstarten.
Bedankt, ik wil juist weten of deze een grotere range van formaten ondersteund!

even later:/
Video Codec Supported: MKV, H264, DVD (VOB - IFO - ISO), DIVX, XVID, DAT, AVI, MPEG, HD MPEG-2, TS, HD MPEG-4, SP, ASP, AVCD (H.264), MTS, M2ts, WMV9, FLV, VC-1, Real Networks (RM/RMVB) 8/9/10, up to 720p

Audio Codec Supported: MP3, MP2, OGG Vorbis, PCM, LPCM, AAC, RA, Dolby AC3 Passthrough, Dolby AC3 Downmix, DTS Passthrough, DTS Downmix, FLAC, WAV,
WMA Standard (DRM, & Advanced Profile not supported)
HD Audio support
Dolby digital - support decode & bypass
Dolby TrueHD - not supported -- under development
Dolby digital Plus - support decode - bypass is in testing
Dolby digital EX - support - compatible up to 5.1
Dolby digital Pulse - not supported
DTS digital Surround - support decode & bypass
DTS-HD Master Audio - not supported - under development
DTS-ES - not supported

[Reactie gewijzigd door alaintje op 24 november 2010 20:22]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*