Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" Zwart

Prijs
€ 419,99
Specificaties 34" • 3440x1440 • 144Hz • VA • 4ms - Bekijk alle specificaties

Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" Zwart Review

WoyBoy 14 februari 2021, laatste update op 1 maart 2021, 823 views Product gekocht

Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" Zwart

Uitstekende prijs/kwaliteits verhouding. Geen echt grote nadelen eigenlijk ook.

Pluspunten

• Prijs
  • Gaming
  • Productiviteit
  • Fotobewerking

Minpunten

• Spiegelingen (curve)

[edit / herschreven na 2 weken in gebruik]

Ik kom van een 3 jaar oud 32 inch 4k 60Hz IPS gaming scherm, de Acer Predator XB312HK.
De Xiaomi Mi monitor heb ik nu twee weken in gebruik en ik kom tot de volgende inzichten.

Gaming
Werkt prima met mn Nvidia GTX 970, de meeste games gaan vloeiend (GSGO, SW BF 2). Freesync/Gsync compatibility mis ik niet (zou moeten kunnen vanaf GTX 1000), ik kom er wel achter bij de toekomstige upgrade naar een AMD kaart. Het extra brede beeld is in meerdere soorten games fijn, je zit veel meer in de game dan bij een 16:9 monitor. Ghosting is er wel (zie kantoor gebruik) maar valt mij niet op bij gaming.
Voor mij een upgrade, met name door het hoge contrast en extra brede beeld.

(Corona) kantoor
Werkt prima, kan 4 A4-tjes naast elkaar tonen op ongeveer 80% van de werkelijk grootte van een A4tje. Op 144Hz krijg je vervelende artefacten en kleurverschillen in tekst, 120Hz doet wonderen, ook in ergonomisch opzicht voor eye fatigue. Bij het scrollen door documenten zie je duidelijk ghosting van tekst maar als ik er niet op let vind ik het niet storend. Door de curve vang je wel veel meer reflecties helaas, zorg dus voor zonnewering of gordijnen oid. Twee programma’s naast elkaar open gaat beter dan op mn oude monitor. Door de wat lagere DPI dan mn vorige monitor zet ik Windows scaling op 125%, dan valt de voor mij lagere tekstscherpte veel minder op.
Mn laptop werkt via Thunderbolt to DP op 3440x1440 @120Hz, mn PC via DP-DP ook op 3440x1440 @120Hz.
Door 120Hz op de desktop en twee progamma’s naast elkaar een grote stap vooruit, een uitstekend ervaring.

Fotobewerking
De kijkhoeken leiden tot minimale helderheidsverschillen links/rechts, maar dat is alleen een probleem als je foto’s bekijkt beeldvullend bekijkt me vreemd lijkt gezien het extra brede formaat monitor. Of als je naar een wit testvlak gaat zitten staren. Zolang je aan het editen bent en de foto in het midden staat heb je eigenlijk nergens last van. Uitstekende kleurweergave en contrast overigens. Color banding is mij niet opgevallen, ook niet bij foto’s met een kleurverloop door de bokeh heen.
Voor mij een stapje terug door het verlies van 6 cm in de hoogte en de iets slechtere kijkhoeken, een stap vooruit door het veel betere contrast. Zeer acceptabel.

Uiterlijk en montage
Lekker cleane en rustige voorkant, knoppen aan de achterkant weggewerkt. Het magnetische klepje voor de kabels gebruik ik niet, er is daar weinig ruimte voor dikke stugge kabels.
Je hebt wat sneller last van hand/vingerafdrukken op de rand doordat de bezel zo dun is. Vlekken vallen sneller op door de reflecties door de curve. Die bezel had makkelijk dikker kunnen zijn want het display is ongeveer een centimeter kleiner dan de ‘glas’plaat.
Gebruikt icm een monitor arm (Ewent EW1510), VESA 100 koppelingsplaat, werkt prima.

Ben je op zoek naar goede prijs/kwaliteitsverhouding, kijk dan eens naar deze monitor. Zeer goed bruikbaar voor gaming, productiviteit en fotobewerking.

Heb jij ook een Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" Zwart?

Vraag & Aanbod

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren