€ 20,66 bij bol Plaza

QCY T2C (Zwart) Review

klonic
8 februari 2021, laatste update op 8 februari 2021, 540 views Rapporteer Product gekocht

QCY T2C (Zwart)

Goede budget True Wireless oordopjes.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Stabiele verbinding
  • In en uitschakelen niet nodig
  • Ok microfoon

Minpunten

• Geen Multi Point Bluetooth
  • Wat teleurstellende geluidskwaliteit
  • Flinke latency
  • Geen automatisch pauzeren bij uitnemen
  • Geen Siri

Direct bij release heb ik Airpods Pro gekocht. Helaas ben ik deze kwijtgeraakt. Vermoedelijk toen het doosje viel in de Hoornbach. Ik heb dus een paar uur gezocht maar helaas was dit tevergeefs.

Ik ben dus opzoek gegaan naar een alternatief waarvan ik het ok vind als ik ze weer zou kwijtraken, helaas kwam erachter dat een goedkoop alternatief niet echt bestaat. De Sony WF-SP700 heeft bijvoorbeeld vrij slechte noise cancellation (ooit twee dagen in mijn bezit gehad) en is ook niet bepaald goedkoop. Eigenlijk zijn er geen fatsoenlijke, goedkope ANC in ears. Dus heb ik ANC laten vallen en toen kwam ik bij deze QCY T2C's uit. Ik las dat veel TW (true wireless) in ears synchronisatieproblemen hebben of dat de verbinding slecht is. Deze zouden relatief goed moeten zijn.

Ik heb ze dus via Bol.com besteld voor €25 en ze kwamen tegelijk binnen met nieuwe Airpods Pro. Die Airpods Pro heb ik later geretourneerd. Wat opviel was dat de geluidskwaliteit veel slechter is, maar als je ze een tijdje gebruikt went dat.

-De batterijduur is ok.
-Ik heb geen synchronisatieproblemen gehad en
-ze gaan vri jsnel na het indoen aan.
-Auto pauze bij uitnemen doen ze niet, maar dit vind ik niet hinderlijk.
-Er is geen enkele volumeregeling en
-er is ook geen Siri.
Het doosje voelt te licht en goedkoop, misschien breekbaar, maar ondanks dat ik hem meermaals heb laten vallen werkt het nog.
-Opladen gaat via USB Micro
-Er is een Multi Point Bluetooth en dat is een groot gemis.
-Wat vooral irritant is, is de latency. Bij bellen is het hinderlijk, maar bij games (PUBG Mobile) is het onwerkbaar.
-Het draagcomfort is echt vreselijk vergeleken met Airpods Pro. Deze T2C's zijn wat groot en ze hebben geen 'ventilatiekanaal' zoals de Airpods Pro.

Voor de laatste drie punten heb ik toch maar weer Airpods Pro gekocht. Al zal ik er wat terughoudender mee zijn om ze overal mee naartoe te slepen, daar heb ik dan deze 'wegwerp' dopjes voor (die ik vreemd genoeg nu langer heb dan mijn eerste set Airpods.

Heb jij ook een QCY T2C (Zwart)?

Geluid is voor deze prijs heel erg goed. Vooral goede bass. Teleurstellend voor dee prijs is flauwekul, in deze prijscategorie een topper.
Teleurstellend voor dee prijs is flauwekul, in deze prijscategorie een topper.
Heb ik gezegd dat het teleurstellend is voor deze prijs? Ik ben het namelijk met je eens dat dit een goed product is voor het geld.

Alleen de geluidskwaliteit van een set goedkope Sennheisers is wat mij betreft wel veel veel beter, maar die zijn dan bedraad. De prijs-kwaliteit verhouding is juist het sterke punt van deze dopjes. Zeker omdat je ze ook voor 20€ kon kopen via de QCY website