TL:DR, De schijf zelf is erg stil, maar veroorzaakt sterke trillingen bij zoeken, waarvan de resonantie hinderlijk luid kan worden.
Lang antwoord: Ja, mijn schijf is ook hoorbaar. Qua geluidskarakter wel heel anders dan al mijn andere schijven. Je hoort 'm praktisch niet draaien, maar bij zoekacties hoor je de kop wel goed. Bij puur sequentieel lezen/schrijven is hij vrijwel onhoorbaar.
In de behuizing resoneerde mijn tafel aardig mee op de tikjes van de kop. Ik veronderstel dat door het hoge aantal plateaus (en dus koppen) het bewegende deel een aanzienlijk grotere massa heeft dan bij kleinere schijven, en die schokken worden zodoende erg goed doorgegeven aan de ondergrond. Verder staat je bureau haaks op de richting van de beweging, wat het effect versterkt. Toen ik de behuizing liggend op een viertal zachte rubbers legde was de schijf niet meer te horen. Vandaar mijn wens in de recensie voor betere rubbers o.i.d. aan de behuizing.
In mijn kast heb ik de schijf ingebouwd in een schokabsorberende 5,25"-adapter (zie andere reactie), en dan hoor je enkel een zacht getik. Toen ik hem daarvoor direct in de kast geschroefd had (metaal op metaal) fungeerde die eigenlijk als een klankkast en kon ik de schijf van een afstand horen ratelen, dus dat werd ik gauw zat
[Reactie gewijzigd door robni7 op 23 juli 2024 04:05]