Dyson Pure Humidify + Cool

Prijs
Specificaties Luchtreinigingsventilator - Bekijk alle specificaties

Dyson Pure Humidify + Cool Review

Anoniem: 343919 2 februari 2021, laatste update op 2 februari 2021, 2.312 views Product gekocht

Dyson Pure Humidify + Cool

Mooi product, is wel een typisch Dyson product(hoog in prijs maar ook hoog qua innovatie). Beetje tracken hoe je binnenklimaat aan toe is en ook pro-actief naar anticiperen is wel heel mooi.

Pluspunten

• Mooi vormgegeven
  • Zorgt voor een prettiger binnenklimaat
  • Heel makkelijk in gebruik zowel qua app als handmatig bedienen
  • 3-in 1

Minpunten

• Hoge prijs
  • Vraagt wat onderhoud qua filters
  • Toch wel groot

Ik heb al twee Hot + Cool in huis en de redenen voor de aankoop was voor een beter binnenklimaat. Het begon allemaal met mijn hooikoorts, en dat gaf me een beetje het besef dat je thuis ook gewoon een goed klimaat moet hebben want daar zit je toch best vaak. (En ja het klinkt als Dyson marketing maar toch geloof ik er wel in). Rond de hooikoortsperiodes voorgaande jaren merkte ik zeker wel verschil. Ik kon thuis rustiger zitten en dat was voor mij al winst. Dus ik had er een in mijn woonkamer en in mijn slaapkamer. Nu we geregeld thuis zitten door de corona pandemie wilde ik ook een derde zodat we alle ruimtes in huis goed de lucht kunnen reinigen.
Ik moet er wel bij zeggen. Lucht reinigen is wat anders dan verse lucht. Dus het blijft heel belangrijk om toch minimaal een kwartier per dag je ramen open te hebben.

Ik wilde de Dyson Humidify. De oudere versie was eentje die niet slim was en vooral onderhoudsgevoelig en die wilde ik ook niet. Deze is wel slim maar hij geeft zelf ook aan wat er moet gebeuren tijdens het onderhoud en dat geeft mij een veel beter gevoel. Het kan dan ook niet mis gaan.

Afin, Het apparaat is net als de andere twee gewoon behoorlijk autonoom. Je kunt in de app hoe hard die moet reinigen, of die moet werken met tijdschema's, etc etc.

Wat de Dyson allemaal kan reinigen/weergeven
-Algemene luchtkwaliteit in real-time (en als er bepaalde stoffen vrijkomen laat die daar ook meteen de waarde van zien)
-Algemene luchtkwaliteit in 24 uur
-PM2.5
-PM10
-VOC
-NO2
-Temperatuur
-Luchtvochtigheid
-Wanneer de hepa-filters vervangen moeten worden
-Wanneer het waterfilter gereinigd moet worden

Wat je verder nog meer kunt regelen in de app zijn tijdschema's, hoe hard er geventileerd moet worden, hoe hoog de luchtvochtigheid moet zijn en of die 45 graden of 90 graden moet draaien. Of random. Dan lijkt het alsof je echt een natuurlijke bries op je afkomt.

Als je het apparaat uit de doos haalt is het behoorlijk simpel. In een quick guide wordt er uitgelegd dat je de filters in moet klikken, stekker in het stopcontact en de Dyson moet linken met de Dyson Link app. Een kind kan was doen.

Ik merk ook wel dat nare luchtjes sneller weg gaan dan normaal. Uiteraard niet binnen 2 uur. Maar ik had het dit jaar getest met een extreem geval. We hebben gegourmet en het rook heel erg. Maar na 3 dagen was het toch wel weg. Het klinkt als veel, maar normaal bleef het in ons huis 2 weken hangen.

Verder maakt het je veel meer bewust van wat je allemaal in huis doet. Bij mij schieten waardes omhoog als je gaat koken, de kaarsen aan steekt, met schoonmaakmiddelen werkt. En zeker met thuiswerken is het belangrjk om een goed binnenklimaat te hebben. Je werkgever heeft als het goed is heel veel geïnvesteerd in een goed systeem op kantoor, ik moet dat voor mijzelf thuis ook doen.

Ik merk wel dat het zeer persoonlijk is. Ik heb rond de hooitkoortsperiode thuis veel minder last, ik heb ook thuis minder vaak last van hoofdpijn maar dat hoeft niet zo te zijn dat het een garantie is dat het bij iedereen werkt.

En het is absoluut heel veel geld. Maar
-Het gaat om gezondheid, dan ben ik zelf persoonlijk altijd heel makkelijk qua geld
-Het is een ventilator, een luchtreiniger en een luchtbevochtiger in 1
-Het is verder een vrij autonoom apparaat dus als je het goed instelt heb je er 0 omkijken naar
-Hij geeft zelf aan wanneer die onderhouden moet worden en wat je moet doen
-Hij is smart, dus je kan het met een app bedienen en zelfs op afstand.

Alles bij elkaar kan ik me wel in de prijs vinden.

Heb jij ook een Dyson Pure Humidify + Cool?

Vraag & Aanbod

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren