Gebruikers

Score: 4
17 reviews

Samsung Galaxy S20 FE 5G (6GB ram, 128GB opslag) Blauw

Prijs
€ 441,65
Specificaties 6,5" • 2400x1080 • 128GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Samsung Galaxy S20 FE 5G (6GB ram, 128GB opslag) Blauw Review

Hedgy 1 februari 2021, laatste update op 7 april 2021, 3.184 views Product gekregen

Samsung Galaxy S20 FE 5G (6GB ram, 128GB opslag) Blauw

Heb dit toestel gratis gekregen van mijn werkgever. Erg blij mee, goeie accuduur (13uur en 30 minuten van de stekker nu, 3uur screen on time waarvan 30min gegamed en nog 58% batterij over). 1e dag werd de telefoon wel warm/snel leeg. Tweede dag een restart gegeven en het was opgelost.

Pluspunten

• Accuduur
  • Snel
  • Goed updatebeleid
  • Goede cameras
  • Stereo speakers

Minpunten

• Ik krijg de voorgeïnstalleerde screen protector er niet makkelijk af, weet niet of deze dus goed verwisselbaar is als er wat mee gebeurd..
  • Camera zichtbaar in het scherm, helaas zijn er nu weinig nieuwe telefoons die hiervoor creatieve oplossingen voor verzinnen
  • (update) Nogmaals voorgeïnstalleerde screen protector die vastgelijmd zit, niet kopen als je niet bereid bent om dit er dit dmv hitte er af te halen (at your own risk). Hij barst/krast sneller dan een normale telefoonscherm (zie comments: wordt niet altijd meegeleverd, maar in mijn geval dus wel)

Hieronder vergelijk ik de telefoon voornamelijk met de telefoon die ik hiervoor had, de xiaomi mi mix 3.

Scherm
Het scherm is 1080p en dat is wat mij betreft perfect voor een telefoon. En met 120hz verversingsnelheid voelt alles met wat soepeler aan dan ik gewend ben. Het scherm is qua kleuren met iets beter dan mijn oude xiaomi, maar in gewoon gebruik merk ik daar weinig van. Wel kan hij een stuk veller wat soms wel prettig kan zijn. Verder heb ik het idee dat het scherm nog ietsje beter zou zijn zonder de screen protector. Maar die krijg ik er dus niet zo makkelijk van af, ik hou deze er op totdat hij krassen of barsten krijgt.

Dit scherm heeft ook een vingerafdruk scanner, het is erg wennen omdat ik een vingerafdrukscanner op de achterkant gewend was. Maar een nieuwe plek went snel. Beide hebben hun voor een nadelen. De vingerafdrukscanner van mijn xiaomi was sneller en makkelijker vindbaar als ik de telefoon wil unlocken als deze uitstaat. Maar als je in een app met vingerafdruk support wilt inloggen vind ik het bij de Samsung duidelijker.

Update screenprotector 07-04-2021: er zitten al snel krassen en zelfs een barst in bij normaal gebruik van de telefoon. Heb dit nog nooit zo snel gehad bij een telefoon en als er een scherm protector op zit die er niet eens makkelijk af kan had ik wel meer verwacht, de meeste mensen zullen denken dat dit het scherm is. Hiervoor 1 ster minder want ik snap gewoon niet waarom Samsung geen normale screen protector erbij levert. Of gewoon geen want dat zou al beter zijn dan deze slecht verwijderbare. Op een filmpje heb ik gezien dat het wel te doen is door het scherm te verhitten, als ik dat ga doen dan kom ik met nog een update.

Accu
1e dag was ik flink teleurgesteld in de accu, het was vrijwel hetzelfde als mijn xiaomi die al even oud is, daar krijg ik net wel of net niet een dag mee afhankelijk van mijn gebuik. Hij was ook de hele dag vrij warm. De volgende dag kreeg ik een melding van een achtergrond app die bleef hangen, en dat ik het toestel beter kan herstarten. Dit heb ik gedaan en sinds dien is het toestel niet meer warm en is de accuduur fantastisch.

Ik heb wel een aantal instellingen veranderd om de accuduur zo lang mogelijk te houden. Zo heb ik het always on display uit staan, is de optie om apps dit ik weinig gebruik langer in sleep stand te houden aan, en staat accuratere GPS dmv Bluetooth en wifi uit.

Snelheid
Komende van Snapdragon 845 voelt dit op de 120hz animaties na ongeveer net zo snel. Het zijn beide supersnelle telefoons wat je mag verwachten van een high end Snapdragon. Het is niet meer de snelste gezien de Snapdragon 888 uit is. Maar ik betwijfel of de meeste mensen dit merken.

Camera
Prachtige plaatjes, voor de xiaomi had ik een LG toestel met een ultra wide lens, en die heb ik gemist! En gezien dit toestel 3 camera's heeft op de achterkant hoef ik de zoom lens ook niet te missen. In de afbeeldingen heb ik een aantal plaatjes geupload die gemaakt zijn met dit toestel

Software
Ik kon gelijk meerdere updates installeren en aan het einde zat ik op Android 11 met security patch level January. Samsung ui zit op versie 3.0. Dus dat is allemaal best netjes en recent.

Qua "samsung ware" vraagt hij in te loggen met een Samsung account, maar dit kan je overslaan. Ook vele samsung features zoals het ingedrukt houden van de power knop voor Bixby kan je terug zetten naar de normale Android (11) functionaliteit.

Het enige wat ik niet kan aanpassen naar hoe ik het gewend ben is de klok in de notificatiebalk, die staat links terwijl dit op andere Android toestellen rechts staat. Ik stoor me hier verder niet aan, op mijn Samsung tablet staat het ook links. Maar ik zie ook geen mogelijkheid om dit naar rechts te zetten. Het zou mooi zijn als Samsung deze keuze ook aan de gebruiker geeft.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S20 FE 5G (6GB ram, 128GB opslag) Blauw?

Ik heb vergelijkbare ervaring met dit toestel, supertevreden!
Ik heb deze telefoon ook via mijn werkgever en kan beamen dat dit een zeer fijn toestel is.

Grappig is wel dat ik exact dezelfde ervaring heb met het dag 1 verhaal en de accu/temperatuur. Nadien ook geen last meer van gehad en met name de batterijduur is ten opzichte van mijn vorige telefoon een aardige vooruitgang.
Hoi, thanks voor je review! Ik ben jaloers op de batterij & thermals die jij ervaart, bij mij is het sinds One UI 3 helemaal misgegaan wat dat betreft. Heb je naast wat je in je review noemde nog andere instellingen aangepast om de batterij te verbeteren?

Ik wilde je laten weten dat er een manier is om de klok in de notificatiebalk te verplaatsen! Je kan in de Galaxy Store de app Good Lock downloaden, dit is een host-app van Samsung zelf waarvanuit je andere officiële apps kan downloaden die je allerlei dingen laten aanpassen. Bijvoorbeeld kan je met de app QuickStar de plaats van de klok en de zichtbare icoontjes in je notificatiebalk aanpassen!
Gek ik heb nog geen issues met een te warme telefoon. Maar heb er ook niet zoveel apps op dus misschien dat er een app is die de boosdoener is? Batterij gaat nogsteeds met gemak de hele dag of meer mee. Mijn screen on time is de laatste tijd wel wat minder. 12u op batterij nu met 1:46u screen on is 76%.
In de settings bij more battery settings heb ik de volgende settings ;
adaptive battery: aan
Enhanced processing: uit

Fijn dat er een manier is maar ik ben er inmiddels wel aan gewend. En als ik er iets voor moet downloaden dan liever niet tenzij ik het echt irritant vind. Had graag gezien dat dat gewoon in de settings zat.

Verder zit ik er aan te denken om 1 ster van de review af te halen en de Samsung NIET aan te raden als je niet met een haarfeun oid de screen protector er af wil peuteren. Dit omdat ik echt nogsteeds met geen mogelijkheid de protector er op een normale manier afkrijg en er nu al meerdere krassen en een barst in zit terwijl ik dat ding niet eens heb laten vallen. Ik snap niet dat Samsung dit doet. Een nietwetende klant zou denken dat hij zijn scherm kapot heeft gemaakt...
Ah oké, bedankt voor je reactie en extra tips. Om m'n batterij issue te kwantificeren, ik zit vandaag met 1 uur 50 SOT en een batterij die ongeveer 35-40% heeft verloren... Misschien moet ik ook maar weer wat apps verwijderen o.i.d.

Ben het met je eens dat het fijner zou zijn als Samsung zulke functionaliteit standaard in instellingen zou kunnen aanbieden. Dat hebben ze in het verleden al eens gedaan met functies van good lock, dus hopelijk blijven ze dat doen.

Interessant wat je vertelt over de screen protector, je bedoelt dat standaardding dat ze erop hebben geplakt? Ik kreeg hem bij mijn telefoon makkelijk eraf en heb toen een goedkope glazen protector aangeschaft, misschien hebben ze de standaardfolie veranderd bij de nieuwe lichtingen of zo. Klinkt inderdaad heel irritant!

[Reactie gewijzigd door sdenb op 7 april 2021 17:53]

Was jouw "screen protector" dat kleine plastic folietje of echt een glazen screen protector?
Dat folietje heb ik er af, daaronder zat nog een glazen en permanente screen protector
Ik weet dat niet iedereen die krijgt bij de S20 FE. Maar als daar verschil in zit in hetzelfde land vind ik dat nog wel enigszins onverwachts...
Bij de in screen camera kan je goed voelen/zien of je hem hebt

[Reactie gewijzigd door Hedgy op 7 april 2021 18:17]

Oh, nee ik had alleen het plastic folietje, die bedoelde ik. Interessant dat sommigen ook nog een permanente screen protector krijgen, dat wist ik niet!
Mooi dat jij er geen last van hebt, maar toch raar dat dan toch verschilt. Ik had verwacht dat dit bij elk Europees model zou zijn. In welke maand heb je hem gekocht? Misschien dat het inderdaad alleen bij nieuwe toestellen is oid. Die van mij heb ik dus eind januari 2021 gekregen
Ja ik had 'm gepreorderd bij Samsung zelf, dus kreeg ik hem begin oktober 2020. Daar zou het aan kunnen liggen.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren