Ik heb deze kaart nu (18 mei 2006) al een half jaar in gebruik.
Hij verving mijn gemodde Radeon 9500np, welke niet echt meer mee kon komen in de nieuwste games. Ik had echter een beperkt budget, gewoon omdat ik niet zoveel geld overheb voor een videokaart.
Begin november 2005 was deze kaart al schaars aan het worden, hij was end of life voor de meeste shops. na wat rondbellen bleek dat Vi Computer in Ede hem nog had. Niet in de buurt voor iemand die in Veldhoven woont, maar toevallig moest ik dat weekend in de buurt zijn, dus dat kwam mooi uit.
De doos is groot en zwaar, maar dit komt omdat de heatsink op de kaart gewoon HUGE is. Volledig koper, bedekt 75% van de kaart, zowel aan de onder als bovenkant.
Na het inbouwen viel me op dat de kaart erg stil was. Mooi! Ik wil nl. een zo stil mogelijke PC. Performance is gewoon goed. Maar ik stel geen superhoge eisen (wil games op 1024*768 spelen met alle eye candy aan).
Alle pixel & vertex units konden zonder problemen open gezet worden, en de clockrates zijn tot aan de max op te voeren, wat de performance ten goede kwam!
Het nadeel van deze kaart kwam pas na een maand of 5 naar boven. De fan op de kaart is softwarematig aan te sturen met Rivatuner, maar na een tijdje werd hij gammel, en ging hij teveel geluid maken naar mijn zin. Ik had een Zalman ZM80D Heatpite passieve cooler gekocht, maar omdat Leadtek met de grote heatsink nonstandaard schroefgaten heeft, past hij er niet op. Ik heb dus nog een
ZM80D-HP liggen
Omdat ik hem toch stiller wilde hebben, heb ik zelf maar ingegrepen. Ik heb de stekker van de fan erafgeknipt, en hem op een molex connector aangesloten op 5 volt. Resultaat: geruisloos! Nadeel van deze methode is dat hij niet meer softwarematig te regelen is.