Het zal voornamelijk een persoonlijke voorkeur zijn maar ik zal even uitgebreid proberen uit te leggen waarom dat mijn mening is.
Als je 2 of meerdere schermen hebt, heb je natuurlijk gewoon hele duidelijke kaders (letterlijk en figuurlijk) waarin je altijd werkt. Als je dat met 1 scherm doet zal je altijd die kaders moeten aangeven of zal je die kaders niet hebben.
Klein voorbeeld dat ik kan geven is een filmpje op youtube dat ik gewoon ff simpel met 'f' op fullscreen wil zetten. Er gebeurt dan niks met scherm 1, terwijl scherm 2 fullscreen staat. Zelfde geldt in de werksfeer voor de meeting/conference apps die echte fullscreen functionaliteit hebben. Nu zullen er vast wel mogelijkheden zijn om dit in te kunnen regelen in een enkel scherm, alleen is het voor mij absoluut sneller en makkelijker om meerdere dingen tegelijk te tonen en functioneel gezien ook mee bezig te zijn op meerdere schermen dan op 1.
Plus het feit dat ik nog wel eens op iets andere plekken en met iets andere hoeken ga zitten (of staan) waardoor het fijn is dat ik elk schermen individueel kan verplaatsen. Mijn 3 monitor setup aan mooie monitor armen ziet er ook best wel nice uit al zeg ik het zelf
Als je de keus zou willen maken zou je denk ik moeten afvragen bedenken hoe je op dit moment je computer gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld vaak daadwerkelijke fullscreen functionaliteit: dus wil je ff gamen met een twitch streampje ernaast of wil je stiekem gewoon lekker doorprogrammeren terwijl je collega's over de kleinste onzin aan het discussiëren zijn (maar het wel fullscreen kunnen willen zien) dan kan ik echt beter meerdere schermen aanraden. Maar vind je het niet erg om elke keer als je als het ware een venster groot maakt aan te geven die wli ik niet over mn hele scherm hebben maar zo groot op, die plek en gebruik je niet vaak daadwerkelijke fullscreen functionaliteiten dan kan het wel een optie zijn om zo'n scherm te kopen.