Shokz Aeropex Cosmic Black Review

Kes_GS
22 januari 2021, laatste update op 22 januari 2021, 885 views Product gekocht

Shokz Aeropex Cosmic Black

Fijne aanvulling op mijn noise cancelling Headphone.

Pluspunten

• Open oren
  • Blijft goed zitten
  • (Spat)waterdicht
  • Stabiele bluetooth verbinding
  • Makkelijk aansluiten op de lader
  • Lange batterijduur

Minpunten

• Opladen duurt 2 uur
  • Geluid is wel aardig
  • Beugel icm een winterjas

Lekker simpel in het gebruik, geen apps op je telefoon etc. 3 knoppen, wat meteen ook een nadeel is voor de mensen die van alles vanaf de headset willen doen, maar voor het harder en zachter zetten zijn toetsen aanwezig. En een multi-functie knop die ik eigenlijk alleen gebruik om door te gaan naar een volgend nummer in de playlist.

Verbind prima met mijn Android telefoon, Windows laptop en mijn Garmin horloge.

Het geluid is redelijk. Het geluid zit vooral in de middenfrequenties, bas en hoog is minder. Bij gebruik op hoog volume begint de headset te trillen op het hoofd en dat vind ik irritant. Prima voor een achtergrondmuziekje en echt goed tijdens een videocall of een telefoongesprek. De microfoon is prima.
Om echt muziek te gaan luisteren gebruik ik de headset niet. Daarvoor heb ik nog een Sony WH-1000XM3. Het is dan ook een prima aanvulling op de dichte Sony. Wat de dichte Sony niet kan, in de regen, hardlopen, de omgeving horen, etc. kan de Aftershokz juist wel.

Ik heb de set eigenlijk gekocht voor het hardlopen, maar gebruik de koptelefoon nu ook veel voor kantoor/computer werk. Net of je de radio naast je hebt staan, maar dan kan je er ook mee bellen/teams meetings in. Zit prima om lang op te hebben en ik loop er mee van mijn werkkamer naar de keuken en de verbinding blijft met mijn laptop in stand.

En dan waarom ik de headset gekocht heb, om mee te sporten. Je voelt Aftershokz Aeropex niet tijdens het sporten en blijft prima zitten. Wat heel fijn is om niets over of in je oren te hebben, voor het oren van omgeving en ik vind het ook fijn om mijn eigen ademhaling te horen. Werkt prima met mijn Garmin Forerunner 945, volgend nummer/pauze, geen geluidsverstoringen. Tijdens het lopen laat ik mijn telefoon thuis. Ik heb heel wat headsets geprobeerd, maar dit is echt de beste. Waar ik bijvoorbeeld de Jabra Active steeds weer moest aandrukken om niet te verliezen, vergeet ik zelfs dat ik de Aftershokz nog op heb.

Nog een puntje wat ik nog even wil aanstippen. De beugel gaat onder het hoofd door, dit gaat heel goed met (hardloop)kleding, alleen met een dikke winterjas met capuchon tik ik steeds tegen die beugel aan.

Heb jij ook een Shokz Aeropex Cosmic Black?