ASUS RT-AX55 (BO3100) Review

20 januari 2021, laatste update op 20 januari 2021, 216 views Rapporteer

Review is geschreven om in aanmerking te komen voor de cashback actie van Asus, maar beschrijft mijn huidige ervaring volledig en naar waarheid.

Pluspunten

• wifi 6

Minpunten

• geen usb
  • geen montage

Ik was op zoek naar een wifi 6 router, maar heb verder niet veel hardcore eisen aan mijn router. Asus zorgt hier voor een betaalbare en tot nu kwalitatief goede optie. In mijn twee kamer appartement heb ik mesh nog niet nodig, maar het is een fijne gedachte dat deze router in de toekomst wellicht onderdeel van een uitgebreider systeem gaat worden.

Vergeleken met mijn vorige router, de xiaomi mi router 3, lijkt het bereik verbeterd te zijn, in ieder geval op het 5ghz kanaal. Op 2.4ghz is dit onveranderd beperkt, maar dit heeft meer te maken met de vele netwerken in de buurt dan met de router zelf.

Het enige apparaat in mijn bezit die gebruik kan maken van de wifi 6 is een oculus quest 2. Bij het draadloos streamen van games vanaf mijn PC, zorgt wifi 6 voor een snellere theoretische verbinding. Deze wordt herkend in de software en het idee is prettig, al merk ik er in realiteit niet veel van.

Al met al een prettige ervaring, en naar mijn verwachting redelijk future proof en modulair zonder een al te hoge instapprijs, aanrader!

Heb jij ook een ASUS RT-AX55 (BO3100)?