Toshiba Camileo SX500 Zwart Review

Brucelee1980
4 augustus 2010, laatste update op 4 augustus 2010, 3.714 views

Toshiba Camileo SX500 Zwart

Bij de geboorte van onze eerste dochter hebben we zitten denken om dee camcorder aan te schaffen. DIt hebben we toen niet gedaan. Bij de komst van de tweede zijn we toch opzoek gegaan naar een camcorder, dit omdat de kwaliteit die een normale camera maakt niet erg mooi is. We hadden toen besloten om niet meer als 200 euro uit te geven voor een camcorder. Dan wordt de keus heel klein en kom je eigenlijk in de kleine hands-on camera's met alleen digitale zoom. DIt is iets wat we niet wilden gebruiken. Na enig zoekwerk zijn we terecht gekomen bij de Toshiba Camileo sx 500. Deze is erg goedkoop voor een camcorder met deze specificaties. Alle vergelijkbare modellen zitten al snel boven de 300. Voor uitgebreide spicificaties kijk je...

Pluspunten

• erg klein
  • goede kwaliteit film
  • makkelijk in gebruik

Minpunten

• erg klein knopje voor het zoomen
  • de knop voor het maken van foto's is niet makkelijk te bereiken
  • slechte kwaliteit foto's

Na enig zoekwerk zijn we terecht gekomen bij de Toshiba Camileo sx 500. Deze is erg goedkoop voor een camcorder met deze specificaties. Alle vergelijkbare modellen zitten al snel boven de 300. Voor uitgebreide spicificaties kijk je hier

Na lang wachten heb ik de camcorder 2 weken geleden bij de Whekamp besteld voor 161 euro. Deze was netjes de volgende dag in huis. Wat ons meteen opvalt is dat hij erg klein is en toch lekker stevig aanvoelt. Bij de camera wordt een accu, oplader, HDMI, AV kable, USB, lens beschermer en een polsbandje geleverd. Tevens zit er een quick starting guide bij en een dvd met de volledige handleiding en wat extra software, Magix "Video Deluxe 15 Plus" Trial Version en ArcSoft Media Impression. Deze heb ik nog niet bekeken.

Op het interne geheugen van de camera kan je op de hoogste kwaliteit, 1920x1080 / 60fps kan je 14 sec filmen :'( . Het geheugen is in totaal 30 mb. Wij hebben bij deze camcorder een SD kaartje gekocht van 16 GB en hiermee kan je 2 uur filmen. De kwaliteit die de camcoder laat zien op de hoogste stand is erg goed te noemen. Wij hebben dit terug gekeken op onze televisie, 40".

Bij het filmen steld de camcorder zich zelf in scherp. Dit werkt goed wanneer je in het uit zoemt. De beelden die de camera maakt bij mooi weer en buiten zijn erg goed. De beelden die de camera maakt met slecht of weining licht zijn redelijk. De films zijn dan korrelig. Het led lampje wat Toshiba heeft gemaakt aan de voorzijde van de camera heeft hierbij weinig tot geen functie. We hebben meerdere test gedaan om te zien of de lamp invloed heeft op de film maar heelaas. De kwaliteit blijft redelijk. De knop voor het zoemen is klein en deze kan je niet erg makkelijk bedienen, na enig gebruik wordt je hier wel handiger in.
De foto's die je kan maken met de camcorder zijn allemaal erg korrelig zowel bij veel als weinig licht. Maar wanneer je de film terug kijkt op het schermpje van de camcorder, deze is trouwens erg scherp en goed te bekijken, dan kan je tijdens het terug kijken van elk frame een foto maken en dit is wel erg mooie kwaliteit.

Over de levensduur van de batterij kan ik nog melden dat ik deze de alle eerste keer heb opgeladen en deze tot op heden nog niet heb hoeven op te laden.

Over het algemeen genomen is het een erg kleine camcorder die makkelijk in het gebruik is en mooie films maakt voor weinig geld. Ik kan deze camcorder echt aanraden!!!!.

Heb jij ook een Toshiba Camileo SX500 Zwart?

Korte review

Upload anders eens wat filmpjes en link daarnaar toe.
Beeld(en) zegt meer dan 1000 woorden of zoiets.

Verder wil(de) ik deze camera ook aanschaffen, maar nu er wat meer rek in het budget is (eerst ook max 200 euro) nu 300 zie ik meer voordelen in een JVC camera met meer optische zoom (Toshiba heeft er 5 , JVC 20x (!))

En ja de JVC heeft maar een kleine resolutie wat betreft foto's maar ik heb een Canon camera die ik voor foto's gebruik.

[Reactie gewijzigd door Frostbite op 25 juli 2024 04:31]

Heeft de JVC dan ook full-hd..Is nameiljk anders wel erg goedkoop voor 300 euro en 20x zoom.

Ik zal binnenkort even wat filmpjes uploaden.

[Reactie gewijzigd door Brucelee1980 op 25 juli 2024 04:31]

Ja en ja. Online is hij 280 euro Full HD . Kijk eens naar de testfilmpjes zou ik zeggen.
Net bij de Dixons hier gekeken en daar ligt hij voor 389 euro ! (<-afzetters zijn het toch!)
Toschiba is een van de weinig bedrijven die hun camcorder compleet leveren. Alles zit er gelijk in! Jammer dat ze geen 400+ euro camera's hebben.

Hoe vind je het dat de camera geen handstrap heeft?
Ik vind dit eigenlijk geen probleem. Er zit wel een polsbandje bij en de camera is zo klein dat hij heel makkelijk in je hand ligt.

[Reactie gewijzigd door Brucelee1980 op 25 juli 2024 04:31]

Anoniem: 248568 28 september 2010 17:39
Ik zou eigenlijk wel een "test" filmpje willen zien. Dus even op een paar seconden opnemen met redelijke en hoge kwaliteit en dan bijvoorbeeld uploaden via bijv. megaupload en dan hier de link posten.
redelijke review, beetje kort en oppervlakkig....

Maar dit lijkt mij een mooie camera, full HD voor relatief weinig geld.

1 vraag: bij minpunten staat slechte kwaliteit foto's, maar foto's maak je toch met een fotocamera? En dit is een videocamera. Zijn 2 verschillende apparaten, een fotocamera maakt meestal ook geen echt geweldige filmpjes....
bedankt voor je commentaar, dit is mijn eerste review.

Het klopt dat je foto's maakt met ene foto camera alleen deze optie zit op de camcorder. Ik had ook nier verwacht goeie foto's te krijgen. Maar ik denk noem het toch. :)