€ 17,99 bij Amazon.nl

Aten US224 2-Port USB Review

Nightcrawler28
14 januari 2021, laatste update op 14 januari 2021, 431 views Rapporteer Product gekocht

Aten US224 2-Port USB

Deze USB switch is een uitvinding voor die tweaker die meerdere computers of laptops aan heeft staan en niet wil "zwemmen" in evenveel toetsenborden en muizen. Het is geen volledige KVM switch maar dus puur voor USB.

Pluspunten

• schakeld snel en zonder USB te verbreken
  • kleine remote controller

Minpunten

• geen handleiding geleverd
  • verpakking kan beter
  • hoog frequente piep

Als switch tussen een zakelijke laptop en privé pc in gebruik en daar voldoet het prima voor, echt een opruiming op het bureau! De 2 usb kabels zitten vast op het kastje en zijn 1m lang en dat is in praktijk voor mij net lang genoeg, een 1.5m had niet misstaan als je een pc op de vloer hebt staan en een laptop op het bureau.

De controller c.q. hub heeft duidelijke status ledjes maar eigenlijk hadden die van mij wel achterwege mogen blijven. ze zijn redelijk fel van toon en voegen niet veel toe. immers je drukt op de handige (!) afstandsbediening en dan schakelt de switch tussen de 2 aangesloten pc's. meer doet het niet, minder zeker ook niet.

De levering had ook iets beter gekund, er zit geen enkele handleiding in de doos, en alles zit in een doos waarin het vrij kan bewegen en rammelen. daar gaat het niet stuk van maar mooi is het zeker niet.

Wie heel goed gaat luisteren binnen 30cm van de switch zou een vrij zachte ultra hoge piep kunnen horen, maar er is in je kamer denk ik wel meer geluid dan dit dus je hebt er geen last van.

al met al, prima ding voor zo 25 euro om 1 of meerdere desktopsets van je bureau af te mikken.

Heb jij ook een Aten US224 2-Port USB?

Ik heb deze switch ook, werkt top. bij mij geen hoog frequente piep (coil whine).

Led indicator is fijn, als feedback: dan weet je dat het ding werkt.