€ 17,65 bij SWW Computer

Thermal Grizzly Kryonaut (5,55 gram / 1,5ml) Review

14 januari 2021, laatste update op 14 januari 2021, 384 views Rapporteer
Product gekocht 0

Koelpasta met indrukwekkende specificatie, maar zeer moeilijk aan te brengen als je dit niet zeer regelmatig gewent bent zonder goede handleiding. Duur leergeld dus.

Pluspunten

• Thermische eigenschappen
  • wordt niet hard - goed voor de AM4 socket

Minpunten

• Slechte applicatie handleiding
  • Duur
  • Viscositeit schijnt te variëren

3 van 5 sterren (Voldoende)
De koel prestaties lijken voorlopig erg goed.

De koelpasta is gebruikt in combinatie met een Scythe Mugen 5 PCGH Edition fan op een Ryzen 9 3900xt cpu
Temperatuur resultaat.
idle 32 graden. Onder load 50-60 graden celcius, dit heb ik nog niet erg goed getest.

De klachten her en der over dit product is deels waar.

Duur
Dik
Moeilijk aan te brengen.

Standaard wordt er met de verpakking een opzet spatula mee geleverd. echter met deze spatel is het nagenoeg niet mogelijk een mooie dunne stakke laag (volgens instructie handleiding) aan te brengen. Alleen als je het dik aanbrengt. En dan krijg je gewoon een excess van TIM wat er tussenuit gedrukt wordt.

Als je het dun aanbrengt trek je hetgeen wat ernaast aangebracht is mee omdat het te dik is en te droog lijkt. (Zie foto)

Wat wel werkt is een creditcard of iets wat stevig hard en hoekig is.
Dit moet je in een hoek van ongeveer 20-30 graden houden en langzaam van links naar rechts strijken. Alleen dan krijg je een dunne laag op de cpu. (Zie ook hier weer de foto)

Mijn eerste negatieve ervaring was dat heatspreader zich als een zuignap had vast gezogen en ik met geen mogelijkheid voorzichtig de heatspreader eraf kreeg. Dit ging nog maar net goed met die fantastische AM4 socket. Intel is wat dat betreft beter waar de cpu geklemt wordt.

Al met al vindt ik het niet een overtuigend product omdat het een behoorlijk risico is voor zo'n kostbare processor

Heb jij ook een Thermal Grizzly Kryonaut (5,55 gram / 1,5ml)?

Een druppel ter grootte van een erwt in het midden maakt het een stuk makkelijker. Werkt hier prima voor een r5 3600.
Wat ik wel deed was gewoon met m'n vingers kliederen, dan heb je toch wat meer gevoel ofzo.
Reacties over slecht aan te brengen heeft vermoedelijk met namaak te maken.
Is misschien ook een optie, normaal zou je zeggen dat je dat eigenlijk niet wilt doen door zouten en vetten aan je vingers.

Maar als het werkt werkt het.

Ik verwacht niet dat het fake is. Ik heb het gekocht bij megekko.nl
Daar heb je wel een punt, en daar had ik nog niet eens over nagedacht.

Ik had het ook bij megekko gekocht, en het moet wel echt zijn.