Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 256MB - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Xtreamer Mediaplayer 256MB Review

+1
Jape 18 juni 2011, laatste update op 18 juni 2011, 11.799 views

Xtreamer Mediaplayer 256MB

Pluspunten

  • Snelheid
  • Gebruiksgemak
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Draadloze verbinding
  • Geluid van fan
  • Enterknop afstandbediening gaat langzaam minder goed functioneren (18-06-2011: lijkt langzaam weer beter te functioneren)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Geluidskwaliteit Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Featureset Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 5
Design Score: 4
http://tweakers.net/ext/f/bh10fzJ2VXJG5WCu9obdnC9u/full.jpg

Inleiding

Ik liep me al enige tijd te ergeren aan het feit dat ik gedownloade films altijd eerst op DVD moest branden voor ik ze kon kijken. Daarnaast had ik toen net een Full HD LCD tv gekocht, en die moet je dan natuurlijk wel in vol ornaat kunnen gebruiken. De zoektocht voor een mediaplayer kon dus beginnen.

In eerste instantie kwam ik vooral de players tegen met de oudere chipsets van Sigma. De snelheid van deze chipsets viel tegen volgens de reviews, waarbij ook de interface traag reageerde op commando’s van de afstandbediening. Ten tijde van mijn zoektocht bleken er net een aantal nieuwe mediaplayers uit te komen met de nieuwe chipset van Realtek, de RTD128x. Alle hiervoor genoemde nadelen vielen daarmee weg.

De Xtreamer bleek voor mij de meestbelovende te zijn ondanks wat kritieken die er waren op de firmware en ontwikkeling. De lage prijs, de uitgebreide functionaliteit en de mogelijkheid om een 2,5” schijf in te kunnen bouwen spraken me sterk aan. Uiteindelijk heb ik deze schijf niet ingebouwd omdat dit vereist dat je dan de fan in de Xtreamer aanzet, en deze maakt vrij veel lawaai.

Naast deze mogelijkheden biedt de Xtreamer ook internetcontent aan, zoals bijvoorbeeld youtube. Het invoeren van tekst gaat wat moeizaam via het onscreen toetsenbord, maar verder werkt het prima.

De Xtreamer kan, zoals de naam al doet vermoeden, alle content streamen vanaf een NAS of PC. Ik heb ervoor gekozen om een USB schijf op de Xtreamer aan te sluiten omdat ik het niet handig vindt om mijn pc aan te moeten zetten als ik film wil kijken. Als ik dat had willen doen had ik ook mijn PC wel direct aan de TV kunnen hangen. Belangrijk voordeel van de Xtreamer boven een HTPC is dat het energieverbruik significant lager is.

Bestellen en uitpakken

http://tweakers.net/ext/f/ymRRg4XkAAbNdzN7ydgme9c0/full.jpg

Ik heb de Xtreamer uiteindelijk besteld bij Bol.com. Na slechts enkele dagen wachten was het moment daar, de postbode kwam het pakket langsbrengen. Uiteraard zo blij als een kind op Sinterklaasavond. De Xtreamer komt een een nette doos.

Ondanks dat ik al een aantal foto’s had gezien van de Xtreamer en de maten al gelezen had was ik verrast door het compacte formaat. De speler past gemakkelijk in 1 hand en weegt heel weinig, wat natuurlijk veranderd als je een schijf in zou bouwen.

De Xtreamer wordt geleverd met afstandbediening + batterijen, een voedingsadapter, een USB kabel en met een 3 voudige tulpkabel voor audio en video (rood/wit/geel). Een HDMI kabel wordt helaas niet meegeleverd, iets om wel even rekening mee te houden bij het bestellen. Ik had er geen liggen, maar HDMI kabels kosten gelukkig niet veel.

http://tweakers.net/ext/f/PG6l5CbyfMqebI1c0h9Gw9Lf/full.jpg

De Xtreamer ziet er mijns inziens fraai uit. De voorkant en zijkanten zijn van glanzend zwart plastic wat de speler een modern uiterlijk geeft. Voor het inbouwen van een harde schijf kun je de zijkant openmaken, ik heb echter (nog) geen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

http://tweakers.net/ext/f/KYArRV6TTpCk4FjOBFyegOpv/full.jpg

De Xtreamer is aan de achterzijde voorzien van de aansluitingen voor beeld en geluid (HDMI/optisch/composiet), LAN en 3 USB poorten (2x slave en 1x host). 1 van de USB poorten heb ik in gebruik voor de wifi stick en de andere met de USB harde schijf. Het is ook mogelijk om een USB hub aan te sluiten op de player en daarmee net zoveel apparaten aan te sluiten als gewenst is.

http://tweakers.net/ext/f/DrZbmAHuQDPZiL8hvIVTzJKh/full.jpg

Afstandbediening

http://tweakers.net/ext/f/cEenUmY9jnpBTLhENPOqzPqi/full.jpg

De meegeleverde afstandbediening ligt mede door het compacte formaat prettig in de hand. De knoppen zijn logisch geplaatst en met 1 hand zijn de knoppen goed te bereiken. Een hele handige functie die erop zit is dat je met de kompas toetsen een bepaalde tijd vooruit en achteruit kunt spoelen.
Links: -10 seconden
Onder: - 1 minuut
Boven: + 3 minuten
Rechts: + 30 seconden

Dit zijn bij mij veelgebruikte toetsen voor als je bij een bijvoorbeeld serie het introfilmpje door wilt spoelen.

Het bereik van de afstandbediening is niet optimaal, maar als je op de Xtreamer mikt worden de signalen vrijwel altijd (>99% ) ontvangen door de mediaplayer.

Je kunt de Xtreamer ook bedienen via je netwerk met je smartphone. Ik heb een MDA Touch, en met gebruik van Opera Mobile als browser is dit goed te doen. De reacties zijn vrijwel direct uitgevoerd, en is nauwelijks vertraging via het netwerk. Enige nadeel is dat de power button alleen werkt om de speler uit te zetten, wake on lan is er blijkbaar niet bij... :+

http://tweakers.net/ext/f/88Eq8BjY9fT1BQRbWA2hOSxH/full.jpg

Edit 16-05-2011: De Enter knop op de afstandbediening begint langzaam steeds minder goed te functioneren, dwz, de knop moet steeds harder worden ingedrukt om nog reactie te krijgen. De Enterknop is een van de belangrijkste knoppen op de afstandbediening, dus ik hoop dat deze nog wel een tijd goed blijft functioneren.

Edit 18-06-2011: De Enter knop lijkt weer beter te gaan functioneren 8)7 . Geen idee waarom, maar ik vind het prima.

Netwerk

Aangezien ik in een huurwoning woon heb ik niet de mogelijkheid om overal bedraad netwerk aan te leggen. Zodoende heb ik de Xtreamer met een wifi stick besteld. Configureren van het netwerk is een fluitje van een cent, binnen 1 minuut had ik verbinding.

De verbinding is niet altijd van goede kwaliteit, ik weet niet precies waardoor dit komt. Volgens de Xtreamer is de signaalsterkte meestal beter dan 70/100, maar toch duurt het erg lang om bijvoorbeeld youtube filmpjes in te laden. Ik gebruik het netwerk niet om films te streamen omdat ik geen NAS heb.

Het is mogelijk om vanaf de pc muziek en films af te spelen die op de Xtreamer staan via de webinterface, voor muziek gaat dit prima maar voor films is de verbinding te traag.
Films vanaf de pc op de Xtreamer zetten kan ook via FTP, helaas gaat dit met minder dan 1 MB/s waardoor het een langdurig proces is. Meestal hang ik de externe schijf die ik aan de Xtreamer heb hangen gewoon aan mijn PC via USB, dat is veruit de snelste methode.

Het afspelen van fimpjes via Xtreamer Live! werkt prima, de filmpjes starten vrij snel en spelen (indien de server snel genoeg is) vloeiend af. Voor het bufferen zijn geen instellingen mogelijk helaas, ook doorspoelen is niet mogelijk, die optie is verdwenen na versie 2.4.2.

Opstarten en instellen

De eerste keer dat ik de Xtreamer opstartte was ik verrast door de stilte. Uit reacties onder andere op GOT blijkt namelijk dat de fan in de eerste versies van de player nogal veel herrie kon maken. De fan in de mijne is blijkbaar wel in orde en maakt nauwelijks geluid. Helaas is daar onlangs verandering in gekomen, bij het opstarten klinkt de mediaplayer als een straalvliegtuig. Gelukkig is het mogelijk om de fan uit te zetten bij gebruik. De fan is niet nodig als er geen harde schijf ingebouwd is.

De Xtreamer behoord tot de vlotte starters, tegen de tijd dat mijn TV aan staat en de input op HDMI is gezet is de player vrijwel compleet opgestart. Ik heb het nooit gemeten, maar ik schat dat het ongeveer een minuut duurt voordat de interface geladen is en de speler reageert op input van de afstandbediening.
De bestands interface lijkt sprekend op de standaard verkenner indeling die de meesten uit windows zullen kennen. Het geheel werkt behoorlijk intuïtief en het zal de meeste mensen geen enkele moeite kosten om hun bestanden te vinden.

De temperatuur van de player is bij mij nog niet verder gekomen dan handwarm ondanks dat de fan uit staat. Bij gebruik van FullHD films zou de temperatuur hoger kunnen worden aldus reacties, maar ook dan voelt het voor mij niet verontrustend warm aan.

Afspelen van audio


De Xtreamer is vooral geschikt voor het afspelen van video bestanden. Dat blijkt wel als je de Xtreamer gebruikt voor het afspelen van audio. Er zit geen mediabibliotheek in en ook geen afspeelinterface. Alle bestanden die in 1 map staan worden achter elkaar afgespeelt, maar je kunt niet zien hoever een bepaald nummer is, crossfading is niet mogelijk. Kortom, de interface voor muziek afspelen is niet aanwezig. Als je dus een goede muziekspeler zoekt moet je nog even verder zoeken.

Muziek luisteren kan ook via 1 van de ingebouwde muziekkanalen via internet. Ik heb hier echter geen gebruik van gemaakt.

Opmerking: In andere reviews las ik andere zaken hierover, blijkbaar moet het dus anders kunnen. Ik ga nog op zoek hoe dit nu werkt.

Edit 16-08-2010: Audiospeler is gevonden! Er zitten filters op de mediaplayer om bijvoorbeeld alleen audio of videobestanden weer te geven. Als het filter op audio staat krijg je een basic audiospeler te zien. De mogelijkheden hiervan zijn beperkt, maar het voldoet prima.

Afspelen van video

Bij het afspelen van videocontent is de Xtreamer in zijn element. Het starten van mediabestanden kost slechts 1 a 2 seconden en het voelt heel soepel aan. Ik ben tot nu toe nog geen bestanden tegen gekomen die niet afgespeeld konden worden. Het openen van de index van de harde schijf duurt slechts een seconde. Op het moment staat er echter nog niet heel veel op (ongeveer 50 items) dus het kan zijn dat dit nog wat trager zal worden.

De speler ondersteund onder andere Iso bestanden, VIDEO_TS mappen en allerlei verschillende codecs. Bij gebruik van een Iso of VIDEO_TS van een dvd film wordt het menu netjes ondersteund. Geen van de aanwezig functies die je normaal hebt met een dvdspeler ontbreken hier.

Het enige wat ik soms heb is dat films niet geheel beeldvullend zijn. Ik weet niet of dit aan de bestanden (hoogte/breedteverhouding) of aan de player zelf ligt. Feit is dat de Xtreamer een functie heeft om het beeld in hoogte en breedte op te kunnen rekken/inkrimpen waarmee altijd perfect resultaat te halen is.

De Xtreamer ondersteunt ook 24P, het is was me niet helemaal duidelijk wat het precies inhoud. Wat ik begrepen heb is dat er problemen kunnen zijn met bepaalde bestanden die in dit formaat staan. Bij de Xtreamer werkt deze ondersteuning prima, ik heb nog nooit storingen gezien die hierop wijzen.

Bij het afspelen van videobestanden kan ook een los ondertitelbestand gebruikt worden. Het is wel van belang dat dit bestand exact dezelfde filename heeft als het videobestand. In de verkenner van de mediaplayer zijn deze bestanden verborgen.

Edit 18-06-2011: Sinds versie 2.6.0 of 2.7.0 is er een subtitle browser toegevoegd. Met de afstandbediening kun je nu ieder willekeurig bestand selecteren voor de ondertiteling. Erg handig als je niet weet welke goed synct met de film en je een aantal bestanden wilt uitproberen.

Updaten van de Firmware

Mijn Xtreamer had bij binnenkomst Firmware 2.0.3 aan boord. Aangezien deze goed functioneerd heb ik nog geen update gedaan, hoewel ondertussen versie 2.3.0 al uit is. Onder het motto If it ain’t broken, fix it until it is moet ik dat uiteraard nog wel een keer gaan doen.

Update 16-05-2011: Onlangs heb ik de firmware geupdate naar de toen recente 2.4.1. Vanaf deze versie kun je de firmware updaten via de interface van de Xtreamer. Ik draai nu FW 2.7.0 op de Xtreamer, hoewel er tot nu toe voor mij weinig zinnige toevoegingen zijn gedaan. 2.4.1 was wel een stuk beter dan 2.0.3, de mediaplayer lijkt een stuk stabieler te zijn. Het viel me op dat er minder storingen zijn met de ondertitels, in 2.0.3 moest ik de mediaplayer nog wel eens opnieuw opstarten omdat een DVD image de ondertitels niet wilde weergeven.

Interface

http://tweakers.net/ext/f/0IE9zNDjFQxYgVOHGWDqisVC/full.jpg

De interface heeft een zestal opties, waarbij de optie internet in de recentere firmwares is vervangen door de optie 'Xtreamering'. In Xtreamering staan onder andere de firmware update, maar ook community toevoegen als webTV, een fotoalbum en zelfs een aantal games.

http://tweakers.net/ext/f/VNXOmlYTkZkiICRcknIRR4TD/full.jpg

Bladeren door de mediabestanden gaat als in de verkenner, heel intuitief,

http://tweakers.net/ext/f/MJoMvpb4E1lMg4nI79tjuayS/full.jpg

De instellingen zien er als volgt uit:

http://tweakers.net/ext/f/2As43j3C67qjz3uEMtBPg254/full.jpg

De Xtreamer heeft hiernaast ook een webinterface, in deze interface zijn de afstandbediening te vinden, en daarnaast ook een bestandsbrowser, alsmede een aantal instelopties voor netwerkopties (FTP, NFS, NAS modus etc.) te vinden.

http://tweakers.net/ext/f/jbYKXSM7fplIb1n6mUeeb0pd/full.jpg

Conclusie

De mediaplayer doet voor mij wat hij moet doen; mediabestanden afspelen zonder problemen. Ik ben zeer tevreden over de player, ook mijn vrouw, die eerst niet wist wat dit apparaat voor toegevoegde waarde heeft, is er mee in haar nopjes. Dat kan ook te maken hebben met de seizoenen Grey’s Anatomy die ik erop heb gezet….


Edit 16-08-2010: Review aangepast onder kopje afspelen van audio.
Edit 16-05-2011: Review aangepast onder kopje firmware en afstandbediening
Edit 18-06-2011: Afbeeldingen in de review geplaatst en wat updates in de tekst

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Xtreamer Mediaplayer 256MB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reviews door de redactie

Reacties (19)

Wijzig sortering
Ik heb een Xtreamer van de eerste batch en heb er een sidewinder koeler opgezet.
http://www.tranquilpc-sho...eamer_Special_Offers.html

Sindsdien kan ik 1080P films kijken vanaf de interne HDD zonder de fan aan te zetten.
Heb er zelf wel wat silver arctic5 op gesmeerd ipv die standaard bocht.

De audioplayer mist bij mij niet. Je kan de media library omzetten naar audio/music en dan heb je echt een audioplayer met album art. Werkt bij mij toch wel goed.

@Albatross
m2ts bestanden kunnen afgespeeld worden en qua subs speelt hij ook alles af. Zowel externe subs als de interne subs die in de full HD films zitten gebakken. Kijk zelf niks anders dan full HD en ben echt blij met de Xtreamer. :D


Heb mijn player overigens sinds juli 2009 ergens

[Reactie gewijzigd door AndereKoekoek op 5 augustus 2010 09:21]

@Albatross
m2ts bestanden kunnen afgespeeld worden en qua subs speelt hij ook alles af. Zowel externe subs als de interne subs die in de full HD films zitten gebakken. Kijk zelf niks anders dan full HD en ben echt blij met de Xtreamer. :D
Goed om te weten. Bedankt voor de nuttige info! Mocht mijn PS3 het ooit begeven, dan weet ik waar ik zoeken moet. :)

Vooral sub-support vind ik belangrijk in een media player. En mkv support met subs maakt de Xtreamer m.i ook erg interessant. Zelf stream ik voornamelijk m2ts; maar voor Japanse Anime moet de ik dan wel eerst de subs mee-encoden. Handig dus om te weten dat er nu media players zijn die ook gewoon SUP files weergeven.
Ik heb de audio player gevonden, ik kende het bestaan van die filters wel, maar ik kon het nut ervan niet echt inzien voor mij omdat mijn muziek in een aparte map staat.
Maar bij selecteren van audio krijg je inderdaad een basic player te zien. Beter dan niets, maar wel beperkt.
BETA firmware 2.4 is ook te verkrijgen via de site zag ik, zie xtreamer.net
Ik heb deze speler vanaf het moment dat ie uitkwam en ik ben er tegenwoordig zeker tevreden mee. In het begin was de speler vooral qua software brak, maar gaande weg is het steeds beter geworden.

Een van de punten van kritiek is de draadloze netwerk performance. Ik heb een tijdlang met draadloos gewerkt, maar de lage snelheden en onstabiele verbindingen werden me teveel en ben over gegaan op een bedrade verbinding. Sindsdien kan ik veel beter gebruik maken van de netwerkfunctionaliteiten die de speler rijk is. Het overzetten van films via een normale share gaat met een 4-5MB/s. Nog niet om over naar huis te schrijven, maar goed genoeg om in een nachtje de nodige films van me PC over te zetten naar 1 van de 2 USB schijven die gekoppeld zijn aan de speler. (1x1TB Lacie Poulton en 1x 1.5TB WD MyBook Elite)

Ander punt van kritiek is de fan die erin zit. Wat ze zich daar bij gedacht hebben, weet ik niet, maar het is echt een waardeloze fan. Bij het ingebruikname was hij iets te horen, binnen een week werd ik hoorndol van het geluid dat deze fan maakte. Ook het lager zetten van de fan hielp alleen maar de pitch van het geluid te veranderen en helaas niet het volume. Aangezien er destijds geen officiële methode was de speler passief te koelen, heb ik 1 van de eerste mods voor de speler uitgevoerd, door er een Scythe HDD koeler op de zijkant te plakken. Zijwand verwijderd, HDD koeler erop geplakt met dubbelzijdige tape. De open stukjes gevuld met delen van de zijwand en de stekker van de originele fan aan de HDD fan gesoldeerd. Hierdoor heb ik een fan op de speler geplakt die onhoorbaar is en intussen wel de componenten van de nodige koeling voorziet.

Gaandeweg werd de firmware een stuk beter. De speler reageert goed, nagenoeg alle formaten die ik heb gedownload kan hij afspelen (MKV, X264, H264, Iso, Avi, M2TS, volledige BR-rips van 30GB+, enz enz) en hij doet het gewoon goed. Af en toe heb ik nog wel het idee dat het geluid en beeld niet helemaal sychroon loopt, maar dit kan ik niet met 100% zekerheid zeggen.

De afstandbediening is niet super. Ik heb intussen een Universele AB van Philips en die zorgt voor betere reacties dan de originele. De ori werkt wel, maar moet wel goed gericht op de speler worden, anders krijg je geen reactie.

Hoop dat de movie jukebox binnenkort uit gaat komen. Hiermee verandert de interface en zal de movie beleving nog beter worden in mijn ogen. Ook zal het afspelen van audio dan beter gaan lijkt me. De Xtreamer Live toevoeging is ook een leuke en kan nu al worden gebruikt. Een aantal TV zenders kan je dan via het internet bekijken, waaronder ook een aantal pornozenders.

Ik denk dat de speler zeker nog potentie heeft in de toekomst en dat het aan de usercommunity is om deze potentie te gebruiken. De fabrikant beloofde veel in het begin en pas de afgelopen maanden worden die beloftes stuk voor stuk ingelost. Dit zou vanaf dag 1 zo moeten zijn, echter is dat hier niet het geval geweest. Toen ik hem net gekocht had, zou ik hem niet zo 1-2-3 aan vrienden aanbevelen, echter heden ten dage weet ik zeker dat je als gebruiker hier een goede mediaplayer aan hebt voor een zacht prijsje.
Op zich aardige review. Al zie ik bij reviews voor hardware media players wel graag wat ze nou precies wel of niet af kunnen spelen. Zo is "h.264" nogal vaag. Kan dit apparaat m2ts bestanden afspelen? En zo ja, met hoeveel reference frames? Wat is de max bitrate? Kan ie, zeg, 60Mbps streamen? Zo zie ik ook mkv support. Erg interessant. Maar de brandende vraag is dan, speelt ie daarmee dus ook ASS/SSA subs af? En hoe zit het met SUP streams in m2ts? Vragen waarop ik het antwoord in deze review toch wat mis.

Kennelijk kan ie zelf niet up-scalen, als ik je goed begrijp. Niet echt erg, maar wel goed om te weten. Wel leuk dat ie 24p ondersteunt
albatross: het gaat hier om een user-review, ik kan me heel goed voorstellen dat Jape geen beschikking heeft over dergelijke bestanden - of zich er niet bewust van is, ik zou het van mijn eigen collectie video's namelijk ook niet weten.

Ik lees trouwens dat het apparaat met FW 2.0.3 getest is, ik zeg installeer 2.4.0 RC3, druk er een harddisk in en installeer de Jukebox. Als het apparaat je met deze firmware al zo goed bevalt, dan zal ie dat met de nieuwe firmware nog veel beter doen. Er zit een grote community achter de Xtreamer die veel bugs melden en nieuwe features aanvragen, waar door zowel de fabrikant als een aantal vrijwilligers fanatiek aan gewerkt wordt.

@Floris-K (hieronder): het commentaar op de muziekspeler is vooral dat ie alleen 'naar een map bladeren en de inhoud afspelen' ondersteunt. Dat is mij toch ook iets te karig, een library, browsen op tags en het maken van playlists zou een welkome toevoeging zijn.

Edit: Kleine toevoeging over de subs, sinds 2.4.0 heeft de Xtreamer een functie om naar een los bestand met subs te bladeren, zodat de filename van de subs niet meer gelijk moet zijn aan die van de video.

[Reactie gewijzigd door Demo op 5 augustus 2010 11:13]

@ albatross
Ik heb inderdaad niet de beschikking over exotische bestanden. Ik heb tot nu toe nog geen bestanden gehad die niet goed afgespeeld werden.

Volgens de Xtreamer site kunnen de volgende subs afgespeeld worden:
Subtitle formats : SRT, SMI, SUB, SSA, IDX
SSA dus wel, ASS niet.

@ Demoniac

Ik wacht nog even op de final release, en dan ga ik deze versie wel een keer proberen. Ik luister toch weinig muziek, erg hard heb ik de functie niet nodig.

[Reactie gewijzigd door Jape op 16 augustus 2010 12:39]

Hmm, vraag me ineens ook af, kan ie ook native VC1 HD content afspelen met HD audio? De PS3 kan namelijk geen VC1 streamen (behalve de in een WMV container met 2.0 geluid).
Volgens de site zou VC-1 moeten werken. Maar wat op de site staat, staat niet garant dat het daadwerkelijk zo is. Als ik een dergelijke movie onder handen zou krijgen, kan ik het wel testen.
Er staat helaas alleen niet bij in welke containers VC1 ondersteund wordt (en met welke audio).
Ik heb de xtreamer nu ook al een goede 10 maand en ik moet zeggen: eigenlijke prijs/kwaliteit de beste koop sinds "jaren"!! Jazeker, zeker op hardware niveau, omdat elk stukje hardware zo snel veroudert, is dit echt een verademing!

Over de fan heb ik echt minder klagen.. hij maakt echt niet zoveel herrie, en ik heb er zelfs een HD 500GB ingestoken (meer gaat (nog)helaas niet). Denk daar dus aan bij de aankoop van een eventuele interne HDD (max 500GB).

Over het mss al dan niet synchroon lopen van het geluid geen enkel probleem hier, net als de ondertiteling, die een verademing is tov andere spelers. Die gaat gewoon perfect, alle soorten lettertypen en komt vloeiend over, dus niet zo hakkelend en stroef als andere spelers, maar natuurlijk zoals op tv!

De wifi heb ik niet gebruikt (nochtans antenne voor 30€ bijgekocht) wegens slechte verbinding, trage snelheid, etc.. Maar eergisteren heb ik mijn router op 20 cm van de xtreamer gezet en dus dit weekend via lan aansluiten; eens zien wat dit geeft!

AANRADER!!!
Over het mss al dan niet synchroon lopen van het geluid geen enkel probleem hier, net als de ondertiteling, die een verademing is tov andere spelers. Die gaat gewoon perfect, alle soorten lettertypen en komt vloeiend over, dus niet zo hakkelend en stroef als andere spelers, maar natuurlijk zoals op tv!
Denk dat het zit in het verschil met beeldverwerking TV en het snelheid van me HT-Set. Als ik op de TV alle beeldbewerking zooi aanzet, wordt het erger en ik kan helaas mijn versterker niet vertragen qua output. Dit heeft op zich niets met de Xtreamer te maken. Maar als hij een delay op de sound zou kunnen doen, dan kan ik het op die manier wel weer helemaal strak krijgen.

Heb intussen zelf ook een uitgebreide review gemaakt, werd wel tijd namelijk :P
Het geluid van de fan is wat mij betreft het grootste minpunt. Ik heb een Xtreamer van de eerste batch, en het geluid was écht irritant. Ik had besloten om een 'soort van' casemod te doen door aan de onderkant een beetje overbodig plastic weg te zagen. Dit ging finaal mis en sindsdien zit ik met een Xtreamer zonder fan. Ik las onlangs in een review van ik mene hw.info dat de speler om de haverklap crasht als je hem gebruikt met de fan uit én een interne HDD. Dit is bij mij allerminst het geval. De Xtreamer draait al bijna een jaar probleemloos zonder fan mét ingebouwde HDD.

Het is zeker een van de beste investeringen van €100 die ik in tijden heb gedaan. Hij heeft er zo onderhand al wel ~300 draaiuren (100*~2u film + 300*~0,5u serie) opzitten

Zie: http://i.imgur.com/0k6a6.jpg

[Reactie gewijzigd door Gabliboeba op 5 augustus 2010 00:33]

Ik ben wel blij met een review als deze. Zit al een tijdje te denken aan een xtreamer, maar tot op heden er nog geen geld voor vrij gemaakt. Nu heb ik er geld voor vrij en twijfelde ik toch wel of dit de beste koop is, of dat een concurrent product niet meer bied.

Als ik deze review lees ben ik overtuigt dat deze bied wat ik wil. Ga dit weekend een Xtreamer sidewinder bestellen :D
V.w.b. draadloos: ergens vond ik dat usb-antenne en xtreamer mekaar een beetje in de weg zitten, v.w.b. signaal, vraag me niet verder. ;)
Advies: hang de antenne er met een (kort) usb-kabeltje aan.
Bleek voor mij een goed advies: nooit meer problemen.

De fan is al lang software-matig onschadelijk te maken, koelribben op zijkant (te bestellen) werken prima, al heb ik geen ervaring met ingebouwde harddisk.
Ik heb onlangs de FW 2.4.1 geinstalleerd en de antenne met een kabel verbonden, gouden tip. Streamen van films heb ik niet getest, maar filmpjes vanaf internet (o.a. RTL gemist) werken nu perfect! :)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*