Audio Pro Addon C10 Grijs Review

nospam_Z 31 december 2020, laatste update op 19 februari 2023, 579 views Product gekocht

Audio Pro Addon C10 Grijs

Wat een feest!
Heb deze 2 speakers in combinatie met 2x A10, 1x subwoofer en een C05 verdeeld over twee kamers.
De geluidskwaliteit is echt een klasse boven mijn (verkochte play:5 en play:1) Sonos speakers, een enorme verbetering in kwaliteit, en ook app, die lekker functioneel en eenvoudig is.

Pluspunten

• Prijs
  • Geluidskwaliteit
  • Installatie
  • Degelijk
  • Knopjes bovenop

Minpunten

• Alleen 2.4 ghz wifi band

Deze set gekocht omdat ik van de Sonos play 5 en play 1 afwilde (geluidskwaliteit en SMB1 connectiviteit).
Met enig zoeken kwam ik Audio pro tegen, een Zweeds merk dat ook in 2020 weer de beste uit de test was bij WhatHifi.
Aan het uiterlijk moet je even wennen, de leren band bovenop suggereert een draagbaar apparaat, dat kan, maar het is meer de looks.

Installeren via app gaat prima, een voor een aanmelden aan de wifi of kabel, en daarna met drag en drop de boxen in de kamers instellen, waarbij je ze ook met drag en drop weer kunt herconfigureren.

De boxen zetten een eigen netwerk op, en connecten op de 2.4Ghz band. Het werkt niet zo geweldig samen als je een Mesh in huis hebt, soms valt de repeater beneden uit, en dan connecten ze met de zwakke repeater een of twee verdiepinen hoger.
Ze kiezen dan niet opnieuw de dichtstbijzijnde repeater als die weer in de lucht komt. Een bekend probleem bij devices, het niet goed ondersteunen van roaming.
Ik heb dat opgelost door een 2.4GHz tplink repeatertje erbij te kopen (van een paar tientjes) en alle 2.4Ghz apparaten daarop te laten verbinden, buiten het 5Ghz mesh om. Nu werkt het allemaal stabiel en erg tevreden.

App is wat eenvoudiger dan Sonos, maar ik hou van eenvoud, prima, ook instellen van bass/trebble en individuele volumes werkt perfect. Geen moment is de app verwarrend. Handig is ook dat er 4 voorkeursknoppen zijn op de speakers, je kunt dus deze met een druk op de knop buiten de app om wisselen van zender.
Je moet wel veel niveaus door als je muziek of zenders wilt zoeken. Dus niet vergeten je favorieten te saven.
Belangrijk is dat ik weer veilig met de Synology nas over SMB 3 kan communiceren ipv de rare plex oplossing die ik bij Sonos moest gebruiken om de SMB1 te omzeilen.

De geluidskwaliteit is verbluffend, zit tegen mijn oude HiFi installatie aan. Vele streams en bibliotheek van mijn Synology worden probleemloos afgespeeld. Met de top 2000 ook heel wat genres langs horen komen!

Heb er inmiddels nog een A10 bijgekocht voor de bovenverdieping, lekker muziek met thuiswerken!

Heb jij ook een Audio Pro Addon C10 Grijs?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren