Samsung F32TU870VU Zwart Review

29 december 2020, laatste update op 5 januari 2021, 646 views Rapporteer

De Thunderbolt 3 maakt het makkelijk om alles aan te sluiten op mijn MacBook. Heerlijk voor thuiswerken met meerdere documenten en workflows naast elkaar. De afwerking van het scherm laat te wensen over (er bladdert al verf van het gespoten plastic frame, gelukkig uit het zicht)

Pluspunten

• Duidelijk beeld
  • Makkelijk aan te sluiten
  • In hoogte verstelbaar en draaibaar
  • Thunderbolt 3
  • Mat scherm

Minpunten

• Afwerking
  • Prijs/kwaliteit
  • Configuratie via MacOS
  • Zeer vingerafdruk gevoelig
  • Veel te vel voor het werken in een donkere omgeving
  • Ghosting bij scrollen

3 van 5 sterren (Voldoende)
De instelbaarheid via MacOS slecht te noemen, zeg maar rustig het is er niet.

Het scherm is zeer vel en niet geschikt voor het werken in een donkere omgeving. Brightness op 0 en contrast op 0 maakt het net te doen. De Brightness en contrast instellingen worden alleen onthouden als je PC/laptop aangesloten blijft. Als je, zoals ik, je laptop vaak loskoppelt en meeneemt moet je bij het aansluiten alles weer opnieuw instellen.

Verder geeft de LAN aansluiting geen 1000 base T door via Thunderbolt 3. De optie is er wel, en wordt ook aangeprezen door Samsung, maar de verbinding wordt als 100 base T opgezet.

Het instellen gaat aan de achterkant van het scherm (rechter onderhoek) met een soort joystickje. Dat voelt onhandig en onnatuurlijk aan. De instellingen via het menu zijn ook beperkt te noemen.

Tijdens het scrollen treed er veel Ghosting op het aanpassen van de reactie snelheid heeft hier geen (of voor mij geen merkbaar) effect op.

Als eenmaal alles weer opnieuw is ingesteld dan heeft het scherm wel een goede weergave en voor PC gebruik (werk) is het dan ook prima om het meerdere workflows.

Voor de prijs van dit scherm had ik wel wat meer verwacht.

Heb jij ook een Samsung F32TU870VU Zwart?