Ubiquiti UniFi AP-AC LITE (1-Pack) Review
25 december 2020, laatste update op 25 december 2020, 704 views
Rapporteer
Product gekocht
3 access points in 2 verschillende huizen die perfect werken vanaf eerste installatie (2x2016, 1x 2019) tot heden. Slechte werking van de WLAN-functie op een Draytek Vigor perfect opgelost. Hele goede support. Professionele apparatuur die ook door gewone eindgebruikers prima te installeren en managen is.
Heb 2 huizen ermee uitgerust, vanaf het begin perfecte werking, support is perfect.
Ervaringen: de eerste twee zijn in 2017 geinstalleerd in ons huis in Duitsland, 2 verdiepingen, ouderwetse bouw, dus voor alle zekerheid eentje in de kelder, de andere op de bovenverdieping.
Signaal gaat zonder problemen tot in het einde van de tuin (ruim 20 meter met 3 laags isolatieglas in de vensters).
Upgrade van de firmware is een eenvoudige klus. Management software starten, updates zoeken, installeren en klaar.
Er is geen noodzaak tot het inrichten van web-accounts, gewoon de management software installeren op een lokale pc, de access points adopteren, configureren en gebruiken. Ik gebruik het met linux als OS, werkt perfect.
De pc die je gebruikt moet wel via een netwerk kabel aangesloten zijn, managen via een draadloze aansluiting gaat niet. Maar dat is mi logisch, vanuit veiligheids overwegingen.
Als eenvoudige gebruiker (ik heb geen achtergrond in netwerk management oid) zijn de access points prima te configureren, er zijn een aantal instellingen die ik niet gebruik en ook niet begrijp. Maar bottomline: ze werken, doen dat zonder problemen en zitten heel stilletjes en onopvallend op de wand.
De derde heb ik begin 2019 in een huis in NL geplaatst. Veel thuiswerken, en de Draytek die bij het T-Mobile glasvezel account werd geleverd was een draak. 10x per dag ging de draadloze connectie verloren. En als je dan in video conferences zit, net bezig bent een aantal SAP rapporten en queries te laten lopen, of een SAP-Gui macro laat lopen, is dat een heel frusterende ervaring. Een bekabelde aansluiting was geen optie. Dus ook daar een AP-Lite geinstalleerd. Sindsdien geen downtime meer.
Mogelijk leest het als een advertorial: dat is niet het geval. Ik ben een gewone eindgebruiker die gewoon heel tevreden is over het product. Het enige mogelijke minpunt is de prijs, maar daar moet je overheen stappen. Ze zijn hun meerprijs ten opzichte van andere goedkopere access points simpelweg meer dan waard.