€ 43,64 bij bol Plaza

Demon's Souls (remake), PS5 Review

Greatsword
16 december 2020, laatste update op 16 december 2020, 1.276 views Product gekocht

Demon's Souls (remake), PS5

Fantastisch game met een werkelijke Next Gen ervaring.

Door de verschillende builds en NG+ mogelijkheden bied de game veel replay waarde en is daardoor het geld zeker waard.

Een must have voor de Dark Souls liefhebbers

Pluspunten

• Mooie Game
  • Replay Waarde
  • Screenshot / Pauze Functionaliteit
  • Co-Op Online

Minpunten

• Paar keer gecrasht
  • Item/Equip Burden
  • Verhoogde prijs

Een nieuwe generatie gameconsole is natuurlijk altijd spannend, maar toen ik als Dark Souls liefhebber vernam dat Demon's Souls remake een launch game zou worden was het voor mij een day one must have!

Ik had het origineel (gelukkig) nooit gespeeld dus dit voelde voor mij dan ook werkelijk als een nieuwe game aan.

Ik heb er rustig mijn tijd voor genomen en na een kleine 3 weken de game volledig (platinum) uitgespeeld.

Ook het moeilijkst te verkrijgbare item (Penetrators Armor) heb ik weten te bemachtigen en daar zat echt behoorlijk wat tijd in.

Grafisch zag de game er echt fantastisch uit, het is de mooiste "Souls" game die ik ooit gespeeld heb. Nu stonden deze games nooit bekend om hun looks, maar dit is echt next level, petje af voor BluePoint.

Qua gameplay was de game best uitdagend en dan heb ik het niet zozeer over de moeilijkheidsgraad maar meer over het mechanisme als World, Charachter Tendency en Fractured Mode.

In het begin had ik hier wat moeite mee om te begrijpen, maar als je het eenmaal door hebt, weet je hoe je het kan en moet beïnvloeden. De wiki heeft me daarbij ook flink geholpen http://demonssouls.wikidot.com/world-tendency

Ten op zichtte van de Dark Souls serie waren er een paar dingen anders waar ik me in het begin wat zorgen over maakte.

Geen tussentijdse save points (bonfires) geen standaard Estus Flask (HP healing), Item en Equipment Burden.

Allemaal even gewenningen maar uiteindelijk stelde het niet zo veel voor. Qua moeilijkheidsgraad is het waarschijnlijk de makkelijkste "souls" game, maar dat is natuurlijk ook wel logisch omdat het eigenlijk de eerste uit de serie was en de PS3 natuurlijk veel minder krachtig was dan de generaties daarna.

Wat me vooral positief verrast heeft is de camera en screenshot mogelijkheid, tegelijkertijd is het eigenlijk een pauze knop en dat is echt iets wat ik altijd gemist heb bij een souls game. (Even rustig kunnen ademen en geen zorgen hoeven te maken) heerlijke toevoeging.

Je kan het wel een beetje misbruiken, door letterlijk om het hoekje te gluren, maar ik ben er in ieder geval blij mee.

Ook het Online en Co-op gedeelte werkte goed, leuk om samen een boss te verslaan als je er niet uitkomt, potje vechten tegen elkaar (PVP) of elkaar helpen met het ruilen en klonen van wapen en items. Ook hier op tweakers weer wat nieuwe vrienden gemaakt in het [PS5] Demon's Souls om elkaar (online) te helpen.

Al met al een fantastische game die ik iedereen kan aanraden die van uitdaging en replay waarde houd.

Ben erg benieuwd of ze toch nog iets met "The 6th Archestone" gaan doen in de vorm van DLC, zou wel heel cool zijn, maar de meningen daarover zijn verdeeld.

Nu maar wachten op nieuws over Elden Ring, dat is namelijk de volgende game waar ik het meest naar uitkijk!

Heb jij ook een Demon's Souls (remake), PS5?