Mijn plan van aanpak stap voor stap:
Ik heb eerst geprobeerd met een aantal usb 3.0 sticks te updaten, dit lukte me niet. Vervolgens las ik dat gedateerde usb 2.0 sticks hier een oplossing konden zijn. Ik ben dus naar de action gegaan en heb daar deze usb sticks gehaald:
https://www.action.com/nl-nl/p/sp-duo-pack-usb-sticks-/. Niet om specifiek deze aan te prijzen hoor, maar misschien dat het voor iemand een uitkomst kan zijn.
Dit werkte helaas niet meteen met de F11n versie van de BIOS, dus heb ik besloten om de F10 erop te laden. Ik heb de usb FAT32 geformatteerd en heb de gedownloade BIOS van de support pagina van Gigabyte erop uitgepakt (is een ingepakt bestand).
Hierna heb ik het .F10 bestand hernoemd naar GIGABYTE.BIN en de usb stick uit de andere computer gehaald en deze in de witte usb aansluiting gestopt, deze is hier specifiek voor bestemd. De voeding zat bij mij ingeplugd, maar de PC was NIET INGESCHAKELD. Het schijnt hier belangrijk te zijn dat in ieder geval de 8pin en de 24 pin aansluiting op het moederbord zijn ingeschakeld.
Ik heb toen de q-flash knop ingedrukt gehouden, waarna de led snel en daarna langzaam ging knipperen. De led bleef langzaam knipperen gedurende 5 min en ging daarna uit. Dit betekend dat hij klaar is met updaten.
Hierna kon ik mijn pc opstarten en windows installeren. Het was dus gelukt! Gek genoeg het ik het proces ook doorlopen met alles gewoon geinstalleerd. Ik had een 5600x in het moederbord gezet. Hierna kon ik gewoon met een usb alsnog in mijn bios updaten naar de meest recente F11n versie.
Dit filmpje heeft mij ook geholpen: