De TV in de slaapkamer is een 10 jaar oude LG. Je raadt het dus al, niet smart. Netflix of andere videodiensten kunnen er dus niet bekeken worden op de TV. Daar zijn meerdere oplossingen voor. Een nieuwe smart TV of een extern apparaat die de TV smart maakt. Het tweede is het goedkoopst en makkelijk te installeren.
De Mi stick is een van goedkoopste opties. Voor nog geen €30 uit China te halen via bijvoorbeeld Aliexpress. Dat is dus een zeer goede prijs voor het product wat je krijgt. De TV is in één klap smart.
Het pakketje bevat het volgende:
- Mi Stick
- Afstandsbediening
- Boekjes in meerdere talen, geen NL
- Stroomvoorziening via USB
- HDMI extendcable
Het installeren is vrij simpel. Stick in een HDMI poort in de TV steken, USB stroom aansluiten en klaar. Vervolgens komt er een installeerscherm waar duidelijk wordt aangegeven wat de bedoeling is. De taal kan in het Nederlands worden ingesteld, maar ook Engels of Duits, er zijn veel talen beschikbaar. Vervolgens de WiFi koppelen met de Stick. En indien je dat wenst kan je ook je persoonlijke Google account koppelen. Binnen enkele minuten is het installeren gereed en komt het startscherm tevoorschijn. Dit is naar eigen wens in te richten. De favoriete apps kunnen boven worden weergegeven en ook nog op volgorde naar eigen wens. In de Google Playstore zijn de apps te downloaden. Standaard zijn Netflix, Youtube, Prime, Disney+ et cetera al voorgeïnstalleerd. Zelf heb ik bijvoorbeeld nog IPTV Smarters geïnstalleerd. Ziggo Go of Canaal Digitaal zijn ook te installeren. Handig en scheelt weer een mediabox van bijvoorbeeld Ziggo om HD TV te kunnen kijken. Bespaart ook weer €5 per maand voor de huur van een extra mediabox bij de provider.
Er wordt een afstandsbediening meegeleverd. Exclusief batterijen, houd hier dus rekening mee. 2x AAA heb je nodig. De afstandsbediening is klein en licht van gewicht. De knoppen variëren van volume, menuknoppen, aan/uit knop en een Netflix/Prime knop en een Google Assistant knop. Hiermee kan via spraakbesturing bijvoorbeeld een zoekopdracht gegeven worden. Dit heb ik nog niet geprobeerd en kan hier verder ook niks over kwijt.
De interface werkt smooth en snel. Niks op aan te merken. Bij normaal gebruik werkt alles snel, ik heb ook gelezen op het forum dat de bediening trager wordt indien er snel door de menu's wordt gescrolled. Dit is voor streamen echter niet van toepassing vind ik. Het product is bedoelt om video's mee te kijken. Als je snel door de menu's wilt en andere zwaardere toepassingen is een ander apparaat waarschijnlijk beter passend voor deze wensen
Ook de kwaliteit van het beeld is goed te noemen, 1080p. Het geluid is ook dikke prima. Ik ben geen audiofiel wat dit betreft en kan dus ook niet zo beoordelen. Het geluid komt via de standaard TV speakers, dus dingen zoals Dolby 5.1 kan ik niet testen.
Tot slot:
Een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Snel en makkelijk bedienbaar. Een echte aanrader voor degene die geen smart TV hebben of waarbij de TV verouderd is en de apps niet meer worden ondersteund.
In de bijlagen zijn wat foto's te vinden van de inhoud en van de setup schermen.