Xiaomi Mi TV Stick 8GB

Prijs
€ 44,95
Specificaties WiFi • 8GB - Bekijk alle specificaties

Xiaomi Mi TV Stick 8GB Review

OneTimer 10 december 2020, 4.110 views Product gekocht

Xiaomi Mi TV Stick 8GB

Prima product om de TV makkelijk (weer) smart te maken.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Android TV
  • Afstandsbediening meegeleverd
  • Easy setup

Minpunten

• Geen batterijen meegeleverd

De TV in de slaapkamer is een 10 jaar oude LG. Je raadt het dus al, niet smart. Netflix of andere videodiensten kunnen er dus niet bekeken worden op de TV. Daar zijn meerdere oplossingen voor. Een nieuwe smart TV of een extern apparaat die de TV smart maakt. Het tweede is het goedkoopst en makkelijk te installeren.
De Mi stick is een van goedkoopste opties. Voor nog geen €30 uit China te halen via bijvoorbeeld Aliexpress. Dat is dus een zeer goede prijs voor het product wat je krijgt. De TV is in één klap smart.

Het pakketje bevat het volgende:
  • Mi Stick
  • Afstandsbediening
  • Boekjes in meerdere talen, geen NL
  • Stroomvoorziening via USB
  • HDMI extendcable
Het installeren is vrij simpel. Stick in een HDMI poort in de TV steken, USB stroom aansluiten en klaar. Vervolgens komt er een installeerscherm waar duidelijk wordt aangegeven wat de bedoeling is. De taal kan in het Nederlands worden ingesteld, maar ook Engels of Duits, er zijn veel talen beschikbaar. Vervolgens de WiFi koppelen met de Stick. En indien je dat wenst kan je ook je persoonlijke Google account koppelen. Binnen enkele minuten is het installeren gereed en komt het startscherm tevoorschijn. Dit is naar eigen wens in te richten. De favoriete apps kunnen boven worden weergegeven en ook nog op volgorde naar eigen wens. In de Google Playstore zijn de apps te downloaden. Standaard zijn Netflix, Youtube, Prime, Disney+ et cetera al voorgeïnstalleerd. Zelf heb ik bijvoorbeeld nog IPTV Smarters geïnstalleerd. Ziggo Go of Canaal Digitaal zijn ook te installeren. Handig en scheelt weer een mediabox van bijvoorbeeld Ziggo om HD TV te kunnen kijken. Bespaart ook weer €5 per maand voor de huur van een extra mediabox bij de provider.

Er wordt een afstandsbediening meegeleverd. Exclusief batterijen, houd hier dus rekening mee. 2x AAA heb je nodig. De afstandsbediening is klein en licht van gewicht. De knoppen variëren van volume, menuknoppen, aan/uit knop en een Netflix/Prime knop en een Google Assistant knop. Hiermee kan via spraakbesturing bijvoorbeeld een zoekopdracht gegeven worden. Dit heb ik nog niet geprobeerd en kan hier verder ook niks over kwijt.

De interface werkt smooth en snel. Niks op aan te merken. Bij normaal gebruik werkt alles snel, ik heb ook gelezen op het forum dat de bediening trager wordt indien er snel door de menu's wordt gescrolled. Dit is voor streamen echter niet van toepassing vind ik. Het product is bedoelt om video's mee te kijken. Als je snel door de menu's wilt en andere zwaardere toepassingen is een ander apparaat waarschijnlijk beter passend voor deze wensen
Ook de kwaliteit van het beeld is goed te noemen, 1080p. Het geluid is ook dikke prima. Ik ben geen audiofiel wat dit betreft en kan dus ook niet zo beoordelen. Het geluid komt via de standaard TV speakers, dus dingen zoals Dolby 5.1 kan ik niet testen.

Tot slot:
Een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Snel en makkelijk bedienbaar. Een echte aanrader voor degene die geen smart TV hebben of waarbij de TV verouderd is en de apps niet meer worden ondersteund.

In de bijlagen zijn wat foto's te vinden van de inhoud en van de setup schermen.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Xiaomi Mi TV Stick 8GB?

Vraag & Aanbod

Op de stick zit een usb B aansluiting. Een hdd wordt met usb A op de mediaplayer aangesloten. Dus dat past niet op die manier.
Ik had ook zo'n stick. Ik vermoed dat het ontwerp niet in orde is. Dit ding raakt te snel overhit, komt te vaak vast te zitten in een boot loop en de afstandsbediening voelt kwalitatief ondermaats aan. Als je verder kijkt naar andere reviews kom je deze problemen vaak tegen. Het idee van Google TV is leuk maar qua hardware is dit wel heel slecht van Xiaomi
Ik heb tot nu toe nog geen bootloops oid gehad. Meestal wordt er ook niet langer dan 2 uur achter elkaar gekeken via de stick. De ab is prima vind ik, lekker licht en geen poespas er op. En voor €30 verwacht ik ook niet meer dan dit. Juist voor die €30 is het een heel goed product. Jaren geleden had ik een Minix mediaspeler voor €130. Dit apparaat werkte voor geen meter, traag, streamde niet lekker en ook nog eens flink aan de prijs.
Voor 30euro kan je idd niet op stuk gaan. Echter mijn versie liep na een half jaar toch echt aan het einde van zijn Latijn. Even goed, mocht je uiteindelijk verder kijken dan raad ik je de nieuwe Chromecast TV aan. Ik heb deze nu een tijd draaien en het voelt toch meer premium aan. Updates komen direct binnen en de afstandsbediening voelt kwalitatief beter aan.
Da's dan schijnbaar een kwestie van smaak, want de afstandbediening van de nieuwe Google TV Stick is beslist niet premium en ligt ook niet zo lekker in de hand dan die van deze Mi (die gelijk is aan die voor een Mi Box S). Dit is geheel persoonlijk, maar zo denken "wij" erover hier, er zijn hier meerdere gebruikers.

Hoewel geschikt voor 4k, is de Google TV stick nog steeds niet waar ie eigenlijk zou moeten zijn met zijn vaste refreshrate, plusje voor de Mi ;)
Goede review, ik zoek zoiets, maar.. Kan ik er ook een USB HDD aan hangen om mijn contect vanaf de HDD af te spelen?
Nee er zit alleen een usb aansluiting om de stroom te leveren aan de stick.
Wellicht dat het met een USB Hub wel werkt.. Maar zelf nooit geprobeerd.
Voor 30 euro bij Ali. Wil je hem wat sneller dan zou je hem ook bij een NL Webshop kunnen halen..

[Reactie gewijzigd door njitter op 11 december 2020 10:22]

Heb je toevallig geprobeerd of KPN iTV werkt?
Ik heb geen KPN, maar dat zou moeten werken. De app is beschikbaar voor Android TV.
KPN iTV App werkt op mijn Mi Stick. Echter, als je van plan bent om regelmatig TV te kijken zou ik die app niet adviseren. Het is echter wel een goeie backup, of goed genoeg om af en toe iets terug te kijken.

Als ik me niet vergis kun je tot 1080(p denk ik) de stream bekijken, waarbij het beeld best wel behoorlijk compressed is. (dit zijn overigens allemaal eigenschappen van de iTV app, en dus zeker niet van de Mi Stick)
Hi. Allereerst een mooie review. Ik heb een vraag over het aansluiten van de voeding. Kan dat ook direct op een usb poort van de 10 jaar oude tv? Enig idee hoeveel ampère de stick nodig heeft?
1A is er nodig. Veel TV's beschikken echter over een 0,5A aansluiting.
ik heb geprobeerd om de ziggo go app te installeren en das geen probleem om die app dan iets laten afspelen wil niet omdat je geen Nederland kan selecteren bij de Regio bij instellingen
Ah oke. Maar Ziggo Go doet het in heel de EU. Wat voor regio heb je gekozen?
Heb je wel een Ziggo internet verbinding? Want dat is een beperking van die app.
als ik Duitsland of italy selecteer bij de regio in de instellingen en ik wil iets afspelen in de ziggo go app zegt die: kan content niet afspelen.

van ziggo voorwaarde:

U kunt de Dienst uitsluitend gebruiken binnen Nederland via een Nederlandse internetververbinding.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren