Het klopt dat alle CPU's met een F in de naam geen onboard video-chip hebben.
Alle letter uitleg is bij Intel gewoon te vinden.
F: Requires discrete graphics
K: Unlocked
Dit is een beperking van de CPU, niet van het moederbord. Aangezien je aangeeft een losse (discrete) videokaart te gebruiken vraag ik me af wat het probleem is dat je onboard video niks doet.
Je had dit van te voren kunnen weten en ik vind het jammer dat je het moederbord daar de schuld van geeft en op dit gebied negatief beoordeelt. We zijn nu een jaar later en je hebt het nog steeds niet aangepast, erg jammer.
Wbt ASUS Suite3, dat is een type software dat ik zowiezo niet zou gebruiken. Ook Suite4 niet. Het is imo allemaal fancy software voor dingen die je ook zonder dat programma kan regelen en instellen. Gewoon op de website van Asus zelf de laatste BIOS downloaden en via USB-stick installeren. Zeer eenvoudig en werkt altijd. Maar hoe dan ook, dit is wederom geen beperking van het moederbord, maar van de software. Ik vind dat je ook hierom het moederbord zelf niet negatief mag beoordelen.
Als er echt een hardwarefout in de i225-V chip zit zou zich dat probleem ook op alle andere moederborden met die chip moeten voordoen, maar daar lees ik nergens over problemen met deze netwerkcontroller. Het kan een specifiek combinatie-probleem zijn dat zich alleen op dit moederbord voordoet, maar gezien jouw review tot nu toe de enige is valt hier weinig over te zeggen.
Ook je probleem met de nVidia GTX1950 Super kan aan die videokaart liggen wat weer niks met dit moederbord te maken heeft. Of het is een combinatie-probleem tussen dit mobo en die 1950 maar dan moet je dat helemaal gaan uitzoeken. Ik begrijp dat je het benoemt maar gezien het mobo prima presteert met de RX5500 en GTX650 vind ik nog steeds niet eerlijk om het hele moederbord hierdoor af te kraken.
Zelf heb ik dit mobo niet (Z590 ook niet) dus ik heb er persoonlijk geen oordeel over, maar ik zie je wel dingen beschrijven die ik niet eerlijk vind.
[Reactie gewijzigd door Knightwolf op 24 juli 2024 07:06]