ASUS TUF Gaming VG249Q1R Zwart Review
4 december 2020, laatste update op 18 december 2020, 972 views
Rapporteer
Product gekocht
Goede specs, super licht en dus handelbaar (een voorwaarde voor mij). 165 Hz kan problemen geven bij oudere videokaarten, maar perfect bij 120 Hz.
Pluspunten
- Licht gewicht, dun
- Bezel less
- Goede specs
- Speakers
Minpunten
- 165 hz kan het niet goed doen, maar 120 Hz is prima!
- Kleuren lastig in te stellen
Goede specs voor een mooie prijs (€179 aanbieding). Ik wilde graag een lichte, makkelijk te vervoeren monitor en met 3 kg is deze echt super. Bezel less, super dun, alles wat ik zocht. Specs liegen er ook niet om 24", IPS, 165 hz (overclock), Freesync en 1 ms. Goed voor dus gamen.
Ben het wel eens met de andere reviewer, kleur moet wat aangepast worden vanuit de doos en 165 hz geeft bij mij wat artifacts (flikkering) waardoor 120 Hz toch echt de max is, 144Hz ook geprobeerd, maar helaas. Dit kan aan mijn huidige oude videokaart liggen (Radeon R7) maar ga het binnenkort nog een keer testen als mijn nieuwe PC binnen is. 120 hz is overigens nog steeds prima voor gamen, hoor!
Menu is verder prima en heeft wel leuke game gerelateerde features.
Mijn voornaamste reden om deze monitor te kopen was het licht gewicht platte scherm met goede specs en speakers. Hoogte verstelling etc was voor mij niet aan de orde, als je dat zoekt moet je een ander scherm nemen.
Bouwkwaliteit is verder prima, wat je van Asus gewent ben. Geen dode pixels aanwezig tot nu toe.
EDIT: 165 hz niet goed aan kunnen lag aan mijn oude videokaart, heeft dus echt niks met het scherm te maken. Inmiddels werkt ie prima! Kleuren ben ik nog steeds niet helemaal uit wat het beste is.