JBL TUNE 225TWS (Zwart) Review

2 december 2020, laatste update op 31 augustus 2021, 1.482 views Rapporteer

|Update toegevoegd na half jaar gebruik|
Geen last van knellende in-ear-dopjes of lompe koptelefoon, maar door het niet afsluiten ook mindere overdracht van geluid en veel omgevingsgeluid hoorbaar. Verder een top product, die een halve werkdag meegaat zonder opladen. Even in het doosje en ze gaan de hele werkdag mee.

Pluspunten

• Handzaam
  • Geen oorpijn bij langdurig gebruik.
  • Koppelt snel en soepel
  • Stevig en mooi gebouwd.
  • Lichtgewicht je voelt ze nauwelijks.

Minpunten

• Geluid (doordat ze niet afsluiten)
  • Veel omgevingsgeluid (doordat ze niet afsluiten)
  • Ghost editie is overal uitverkocht.
  • Batterijduur, maar opladen is zeer snel.
  • !!! Batterij(en) loopt binnen een week leeg, zonder gebruik.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Wanneer is dit soort oortje iets voor jou?
- Je gebruikt ze met name in een omgevingsgeluid arme omgeving, dus niet buiten.
- Je hebt last van in-ear dopjes
- Een koptelefoon is te lomp.
- Je bent bereid om geluidskwaliteit in te leveren tov in-ear oortjes en/of koptelefoon. (nadeel van dit type oortjes, omdat ze niet afsluiten)

Update 31-08-2021, negatieve ervaringen na langer gebruik:
- !!! Oortjes verliezen binnen een week de volledige elektrische lading. Enige angst voor snelle batterij degradatie heb ik hierdoor wel en laad ze wekelijks op, ook bij niet gebruiken.
- Verbinding tussen oortjes en zender hapert indien er iets tussen beide komt. kanttekening: Telefoon (OP6) en laptop (HP PB650G2) hebben allebei verouderde zenders/ bluetooth versies lager dan de oortjes.
- Gaasje bovenop linker oordopje laat wat los, maar zit nog altijd half geplakt vast.

Ik heb de JBL Tune 225TWS gekocht ter vervanging van een over-ear koptelefoon JBL E55BT en daarvoor heb ik echte in-ear oordopjes (bedraad) gehad. Ik gebruik de E55BT nog achter mijn bureau thuis, ivm veel beter geluid.

Voor kantoorwerk vond ik het dragen van een over-ear koptelefoon geen geschikte oplossing: 1. Groot en lomp om mee te nemen, 2. Collega's konden het geluid duidelijk horen, 3. Het leek te fungeren als uithangboord om mij vooral niet te storen.

Grootste nadeel, geluid van in-ear dopjes en van koptelefoon is duidelijk beter, enkel omdat deze beter afsluiten waardoor druk opgebouwd kan worden. Door afsluiten wordt met name de bass veel beter weergeven. Bij de 225TWS heb je nog altijd de rijke JBL bass klanken maar dit komt pas bij half volume / hard volume tot zijn recht in een kantoor omgeving (buiten niet). MAAR de oortjes vallen niet uit, en als je zweet verliest dit oortje niet zijn grip zoals in-ear oortjes.

Ik zou de oortjes de gehele dag in kunnen hebben, omdat ze niet klemmen (zoals airpods) tov echte in-ear dopjes (zoals airpod pro), maar helaas is de batterijduur met muziek luisteren en vergaderen onvoldoende voor een hele werkdag. Batterij duur is eerder een halve werkdag met continue gebruik. De JBL E55BT gaat meerdere werkdagen/ werkweken mee met eenzelfde gebruik. Even terug in het doosje tijdens de pauze en ze kunnen weer een middag mee.

Maar omdat ze zo makkelijk mee te nemen zijn, gebruik is deze ook als ik de hond uitlaat of even op bank door informatieve filmpjes scroll.

Heb jij ook een JBL TUNE 225TWS (Zwart)?

Dankjewel voor deze review.

Ik lees dat deze oordopjes wel vaak de verbinding met de telefoon verliezen. Ook zouden ze (te) snel uit gaan als je even geen geluid afspeeld, bijvoorbeeld als je even een ander liedje of podcast aan het zoeken bent. Heb jij die ervaring ook en hoe storend is dat?
(vermoedelijk een veel te late reactie, excuses)

Het automatisch uitgaan wanner er gedurende x tijd geen geluid gebruikt wordt vind ik fijn, hierdoor gaan ze langer mee. Maar dit is echter pas na een iets langere tijd (ergens tussen 10-45min), bijvoorbeeld als ik met een collega aan de praat raak en ik mijn muziek op pauze had gezet.

Ik heb wel eens dat ze haperen, met name als er iets tussen de oortjes en zender zit. Al hebben zowel mijn telefoon (OP6) en laptop (HP PB650G2) allebei verouderde bluetooth zenders.
Ik heb deze oortjes ook al een jaar, maar telkens als ik ze opberg voor een paar dagen is die erna leeg. Alsof die het zonder gebruiken leeg trekt. Klopt dit of doe ik iets verkeerds?
Niks zo irritant als je het wil gaan gebruiken t eerst opgeladen moet worden..
Hier kwam ik ook pas veel later achter. Maar dat hebben die van mij ook. Ik dacht dat een fout in mijn oortjes was.

Ik ben bang dat wanneer ik ze voor weken vergeet in een kast omdat ik zie niet vaak genoeg meer gebruik, dat de batterij degradatie dusdanig groot is dat ze onbruikbaar worden. Dit probleem heb ik nu nog niet, gezien ik ze nog altijd met regelmaat gebruik.
Ja vreemd he, der is geen uitknop of iets dergelijks... hij trekt hen gewoo leeg.
Ja inderdaad. De lampjes gaan uit na een tijdje en je kan ook geen connectie maken met de oortjes zodra deze in de case zitten.

Ik denk dat het opladen van de oortjes, door de case, niet stopt. Waardoor hij continue doorlaad totdat alle verliezen ervoor zorgen dat er geen prik meer over is.
Ik kan nergens vinden hoe je eenvoudig tussen meerdere apparaten kan wisselen. In je review lees ik dat je oordopjes gebruikt voor zowel je laptop als je telefoon: kan je eenvoudig wisselen tussen deze apparaten? Of ondersteunen de oortjes multipoint?