€ 14,95 bij Game Outlet

Webcam FHD Review

1 december 2020, laatste update op 2 december 2020, 992 views Rapporteer

Instap klasse webcamera die net voldoet voor basis thuis werkzaamheden

Pluspunten

• Prijs
  • Redelijk scherp beeld
  • Je bent verstaanbaar bij gebruik ingebouwde microfoon
  • Camera kan zowel verticaal als horizontaal gedraait worden
  • Voetje kan opgebouwen worden voor staand gebruik

Minpunten

• Voetje is te los waardoor deze niet stevig staat/hangt op een plat scherm
  • duidelijke fish eye rondingen te zien richting te randen van het beeld
  • Beeld kleur snel te geel bij gebruik kunstlicht
  • Geluid klinkt wel hol

3 van 5 sterren (Voldoende)
Tja webcamera's zijn prijzig op het moment. Ik zocht eingelijk in de categorie zo rond de 50 a 60 euro.
Helaas vond ik daar vooral modellen die ik in mijn Dixons nog heb verkocht, overjarig dus.

Dan kan je twee dingen doen. Zoeken in de categorie rond de 100 euro waar wat mij betreft de prijs kwaliteit momenteel beter is of je zoekt in het instap segement naar goede specificaties en hoopt op het beste.

100 euro vind ik een hoop geld voor een webcamera, je koopt daar bijna een telefoon voor dus heb ik voor het eerste gekozen. Spijt, heb ik een beetje maar de prijs kwaliteit verhouding is hetzelfde als het midden segement. Je betaald minder en dat krijg je ook. Echter, deze camera is geen troep en wel degelijk bruikbaar.

Waarom is de camera bruikbaar voor basis thuisgebruik
  • Je bent redelijk goed in beeld
  • beeld is vloeiend
  • Je bent verstaanbaar
  • Camera wordt zonder software herkent in Windows
Als bovenstaandje je wensenlijstje is dan heb je geen miskoop. En voor 35 euro heb je een van de goedkoopste beschikbare webcamera's te pakken.

Waarom heb ik dan toch een beetje spijt
Ik had gehoopt dat deze camera het midden segement kon benaderen, maar voor mij doet dat het niet om de volgende punten. De bijgesloten foto is overdag genomen met stevige bewolking dat de verlichting in de kamer aan moet. (het punt dat de geel balans begint te overheersen)
  • Beeld kleurt bij weinig buiten licht heel snel te geel
  • Ik vind het fish eye effect van de lens storend
  • Ik had een tikje betere resultaten van de microfoon verwacht
  • Ik had verwacht dat de microfoon beter zou zijn dan de ingebouwde in mijn laptop maar helaas is dit minder
nl.webcamtests.com resultaat

Beeldsnelheid: 30 FPS
Stream Type: video
Beeldmodus: rgb
Webcam MegaPixels: 0.31 MP
Webcam resolutie: 640×480

Helaas geen echte 2MP op 30 FPS.

Heb jij ook een Webcam FHD?

Onlangs heb ik ook via Amazon(.de) een webcam gekocht. 2K en prima beeld maar in Teams werd deze omgevormd en ontstond er bij mijn scherm het bekende fish-eye effect. Ik denk dat dit met al deze webcams wel het geval is.
Ik test mijn webcam(s) ook via webcamtest.com dan kun je zien hoeveel FPS hij haalt en wat de resolutie is. Misschien kun je dit nog toevoegen?

Omdat ik via Marktplaats een Logitech C930 kon aanschaffen voor een schappelijke prijs en ik mijn Amazon camera niet meer gebruikte heb ik die teruggestuurd,

Als deze voldoet prima maar ik merk dat Logitech toch echt betere webcams heeft die hun geld ook wel waard zijn.
De website van Webcamtest.com is te koop ;)
Werkt wel via: https://nl.webcamtests.com/

[Reactie gewijzigd door Meneer Harry op 27 juli 2024 03:44]