€ 69,- bij Cameranu

Neomounts FPMA-D550D3 Review

30 november 2020, laatste update op 30 november 2020, 488 views Rapporteer
Product gekocht 0

Goede standaard voor een lage prijs. Is stabiel maar biedt ook flexibiliteit. Montage is naar mijn mening simpel en straight forward. Enigste minpunt is het feit dat er speling zit in het systeem waarmee je je monitoren na montage kan verstellen in hoogte. (zie uitgebreide review voor uitleg).

Pluspunten

• Stevige constructie
  • hoeveelheid flexibiliteit
  • makkelijk in elkaar te zetten
  • nauwelijks zichtbaar wanneer monitoren erop hangen

Minpunten

• Speling in hoogte-verstellingssysteem

Ik heb deze monitorstandaard gekocht met de intentie om voor het eerst een 3-monitor setup te kunnen gebruiken.
Het product kwam in een niet al te grote doos met alle onderdelen mooi gesorteerd. Het in elkaar zetten van de standaard was naar mijn mening simpel en goed te volgen met behulp van de instructies.

De constructie is best compact en na montage van de monitoren helemaal niet zichtbaar.
Ik heb zelf een 27" main monitor en daarnaast 2x 24" monitoren waarbij je nog steeds goed achterlangs moet kijken wil je de armen zien. Verder is er veel bewegingsmogelijkheid, zijn de buitenste monitoren te draaien d.m.v. het systeem in de armen en kan je de monitoren (na even passen, meten en schroeven aandraaien) goed naast elkaar krijgen.

Als laatste wil ik nog even (in sommige gevallen) een groot nadeel benoemen.
Wanneer de monitoren gemonteerd zijn krijg je de mogelijkheid om de schermen nog in hoogte te verstellen door een schroef aan te draaien achter de vesa-mount. Het ding hiermee is dat, wanneer de schermen niet tot de hoogste of laagste stand gedraaid staan, er nog aardig wat speling is. Hiermee bedoel ik te zeggen dat de monitoren ongewild, nog zonder enige moeite, ongeveer een centimeter heen en weer konden worden bewogen.
Doordat ik alle schermen in de hoogste stand heb gedraaid is die speling verdwenen doordat ze dan de bovenkant raken en klem komen te zitten. Dit samen met het geluk dat al mijn schermen nog wel gelijk hingen.

Heb jij ook een Neomounts FPMA-D550D3?