Xidu PhilMac Mini Review
29 november 2020, laatste update op 25 januari 2021, 235 views
Rapporteer
Product gekocht
Was op zoek naar een nieuwe mediaplayer. Wilde niet veel speciaals dus moest vooral werken en goedkoop zijn. Ik heb android mi box s geprobeerd maar dat vond ik niks, een mini pc leek mij de beste oplossing.
Edit: mini pc werkt prima maar de fan is storend geworden.
Pluspunten
- goedkoop
- mooie omkasting
- veel aansluitingen
- usb 3 / hdmi / vga
Minpunten
- korte adapterdraad
- ventilator luid
Na linkje gezien op Ali-express besloten om wat veder te zoeken. N.a.v. review op tweakers heb ik deze Xidu philmac mini besteld. Bij AE kon ik via Frankrijk bestellen zodat ik geen invoerkosten te betalen. Tot mijn verbazing kwam het pakket in Amazon doos binnen vanuit Duitsland?... en binnen een week... lekker snel!.
Na installatie moest alles nog geüpdatet worden. Alles was in US ingesteld en dus ook de tijd klopte niet! Hierdoor liep Windows update vast omdat ik deze halverwege wijzigde,... dom. Herstel gedaan, dat duurde wel even door celeron chip... (2/3 uurtjes was helemaal schoon en geüpdatet). tijdens updaten hoorde je wel de fan maar niet storend. mijn laptop maakt meer herrie. (moest ook taal pakket installeren (voor vrouw en kind).
Kortom; hou er rekening mee dat je compleet alles opnieuw moet inrichten als je schone installatie wilt.
Mini pc in kastje neer zetten was wat lastiger want adaptersnoer is erg kort 70cm ongeveer maar past allemaal net.
Al met al kan het wat sneller maar 8gb met 128gb is prima als mediaplayer, alles draait snel en vlekkeloos. Bouwkwaliteit is erg goed. De ventilator hoor je wel maar minimaal. Persoonlijk vind ik het niet storend. Voor de rest is het gewoon een mini Windows pc...
Edit: Het is nu een maandje later en de fan begint steeds luider te worden. Hopelijk krijg ik contact met Xidu want dit is wel storend.