ASUS ROG Chakram Review
28 november 2020, laatste update op 28 november 2020, 203 views
Rapporteer
Product gekocht
Heb deze muis met Black Friday voor €89 gekocht. Fantastische muis, maar ga hem helaas terug sturen vanwege een incorrect geïmplementeerde USB-C poort.
Pluspunten
- hoge kwaliteit
- ligt goed in de hand
- Vervangbare onderdelen (switches, joystick en RGB logo)
- draadloos
- bluetooth
Minpunten
- incorrecte USB-C implementatie
2 van 5 sterren (Slecht)
Heb deze muis gekocht bij een Black Friday Sale voor €89. Doen ik de doos open maakte merkte ik gelijk dat het echt een premium apparaat is. Heb verder geen ervaring met andere high end muizen, maar hij voelt en werkt goed voor mij. Ook zijn de hotswappable switches een fantastische feature voor een muis, andere fabrikanten zouden zit moeten overnemen. Dit zijn onderdelen die het snelst stuk gaan, en dat je ze dan kan vervangen is fantastisch.
Bij het opladen kwam ik echter een groot struikelblok tegen. De USB-C poort op deze muis volgt de officiële specificaties niet. Dit betekend dat als je denkt één op lader voor al je apparaten te kunnen gebruiken dit absoluut niet de muis voor jou is. Een USB-C naar USB-C kabel, en dus elke USB PD op lader, werkt niet met deze muis, waarschijnlijk doordat er een resistor mist (USB-C is geïmplementeerd als Micro USB). Hierdoor kunnen USB-C apparaten niet zien met wat voor apparaat ze te maken hebben en werkt het niet, geen data of stroom.
Ik had gehoopt deze muis met de lader van mijn laptop (een 65W USB-C PD lader) of die van mijn telefoon (30W USB-C PD lader) op te laden. Aangezien de indutrie naar USB-C overstapt is het goed om na te denken over of je een apparaat in huis wilt halen dat niet universeel werkt, zeker gezien de (reguliere) prijs.
Al met al een fantastische muis die ik terug ga sturen vanwege dit defect.