€ 189,95 bij SWW Computer

Ubiquiti UniFi G4 Doorbell Review

28 november 2020, laatste update op 11 december 2020, 5.872 views Rapporteer

Eindelijk een goede deurbel waarmee ik zelf de beelden lokaal kan opslaan. Beeldkwaliteit is top, hoek van de lens is ook goed (alleen net iets minder dan die van Ring). Helaas wel een nieuwe transformator nodig. Kortom: het is een dure bel, maar zeker het geld waard.

Pluspunten

• Goede beeldkwaliteit
  • Lokaal beelden opslaan (geen abonnement)
  • Mooie toevoeging in mijn Ubiquiti-netwerk
  • Veel instelmogelijkheden
  • Mooi design

Minpunten

• Duur (+andere transformator, cloudkey)
  • (nog) Geen mogelijkheid custom notificatiegeluidjes

Sinds 2015 heb ik verschillende deurbellen van Ring versleten. Na vijf jaar teleurstelling van Ring (abonnement, alleen maar 30 seconden terug kijken, veel storingen) was ik dan ook erg blij toen ik zag dat Ubiquiti met een deurbel kwam. Na inspiratie door de voorgaande reviews hier, kon ik ook niet meer wachten om hem te bestellen, dus heb ik hem uit de VS laten komen.

Ik heb direct op de site van Ubiquiti de bestelling gedaan en verstuurd naar MyUS. Hier waren de prijzen wat goedkoper dan bij Viabox. Helaas kreeg ik na een paar uur bericht van Ubiquiti dat het opgegeven adres was gemarkeerd als exporteur. Dus hadden ze de bestelling geannuleerd en het geld terug gestort. Toen geprobeerd met Viabox. Hier lukte het wel. Na twee dagen hadden ze hem binnen (op een vrijdag). Vervolgens hadden ze hem die maandag erna verstuurd en had ik hem twee dagen later al binnen.

In de meterkast heb ik een nieuwe transformator geplaatst. De Gacia TF-B 15VA. Het was even uitzoeken hoe het allemaal moest worden aangesloten. Omdat er een verdeler zit tussen de transformator, deurbel en de gong moest het anders worden aangesloten. Zie afbeelding.

Eenmaal aangesloten kon ik via de Protect app direct de deurbel installeren. Hiervoor maakt de app gebruik van bluetooth om verbinding te maken met de deurbel. Vervolgens kun je hem koppelen aan je wifi-netwerk. Qua instellingen is de deurbel net zo uitgebreid als de andere camera's van Ubiquiti.

Waar ben ik blij mee:
Ik kan eindelijk volledig beelden terugkijken. Het is een verademing om soepel tussen de beelden te scrollen, i.p.v. steeds maar 30 seconden beeld te hebben. De kwaliteit van het beeld is super! De ingebouwde microfoon doet het ook goed. Ik kan mensen goed verstaan, ook als ze verder weg staan.

De liveview die je via de webomgeving van Protect kunt bekijken is ook helemaal top. Hier kun je een compleet overzicht maken van alle camera's die zijn aangesloten en tegelijkertijd bekijken. Bij meer camera's hoef je geen licentie kosten o.i.d. te betalen zoals Synology doet. Het is dus eenmalig investeren in de Cloudkey en dan ben je klaar.

Ik vind het design erg mooi, het ziet er modern uit. Als het donker is gaat er een lichtje aan als je dicht bij de deurbel komt aan de onderkant. Ook is het erg leuk dat je er zelf korte berichtjes op kan laten verschijnen.

Verder reageert de app snel. Als er motion is of iemand belt aan krijg ik direct een notificatie op mijn telefoon.

Waar ben minder blij mee:
Ik wil graag op mijn iPhone andere notificatiegeluiden koppelen aan de motions en rings. Nu krijg ik alleen het standaard bericht geluid. Ik had bij mijn vorige deurbel voor zowel de motions als rings een ander geluid. Zo wist ik zonder op mijn telefoon te kijken of er iemand aanbelde.

In de webomgeving van Protect is het niet mogelijk om de microfoon te activeren. Dus je kan niet met iemand praten aanbelt via je pc. Dit kan alleen met de app op je smartphone.

Verder kan ik me voorstellen als je aan een drukke weg woont dat diegene die aanbelt je niet goed kan verstaan als er veel verkeer langs komt gereden. Dit is voor mij geen probleem omdat ik in een uitgestorven dorpje woon. Maar dit had wel iets beter gemogen voor deze prijs.

Prijs:
Wat de prijs betreft, de deurbel zit in de zelfde range als de "a-merk" deurbellen zoals Nest of Ring. Maar hiervoor moet je wel ook nog Unifi Protect hebben door bv. een Cloudkey. Ik had gelukkig al een Cloudkey. Verder had ik ook nog een nieuwe transformator nodig.

Voor de mensen die niks van Ubiquiti hebben en ook niet van plan zijn, dan is het erg veel geld om alleen de deurbel te kopen en te gebruiken. Maar als je al andere apparatuur Ubiquiti hebt is het erg fijn om de Cloudkey te hebben en is het dus minder erg om de investering te doen.

Unifi G4 Pro deurbel: €166
Importeren met Viabox & UPS Express: €117
Importheffing: €54
Transormator van vekto.nl: €19
Cloudkey gen2: €190
Totaal: €546

Update 11-12-2020
Ik heb een tweede besteld om mijn laatste Ring device te vervangen bij de toegang tot mijn achtertuin. Deze keer via Shipito.com. Daar betaal ik nu €37 voor het importeren/verzenden (DHL Express). Dit is dus €80 goedkoper dan Viabox.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi G4 Doorbell?

Leuke review.Heb je misschien ook wat beelden die de bel in Unifi Protect laat zien?
Kun je wat uitleg geven bij het plaatje:
wat is dat kastje met die U erop, is dat de verdeler? Die is nodig om die mechanische bel aan te sturen?
Ik heb even m’n scherm opgenomen van de deurbel in de Protect app: https://youtu.be/yHQo4M2faXw

En het kastje met de U is inderdaad de verdeler die Ubiquiti erbij heeft geleverd. Ik had eerst geprobeerd zonder aan te sluiten maar toen bleef m’n gong een brommend geluid maken.
Ziet er strak uit en geavanceerde functies👍🏻 Je bent mooi op tijd, want ik zie dat ie nu al weer is uitverkocht in USA store en hier in NL komt ie pas in februari

Heb je het zelf aangesloten of een installateur? (aangezien de transformator in de groepenkast moet worden geplaatst?)

[Reactie gewijzigd door 996 op 22 juli 2024 22:29]

Excuses, lees de reactie nu pas.
Zag inderdaad dat die rond black friday weer uitverkocht was. Maar ze hebben er weer op voorraad. Heb er nog een besteld voor bij mijn poort in de achtertuin (daar hangt nu nog een Ring). Nu via shipito.com, die zijn een stuk goedkoper weer dan viabox.

Heb het allemaal zelf aangesloten. En ik moet zeggen dat het best goed te doen was (en ik heb weinig verstand van elektriciteit etc). Als eerste gezorgd dat de schakelaar uitgeschakeld wordt die naar de bel toegaat, zodat er geen stroom meer op zit (dit heb ik gedaan door de kabels te volgen). Vervolgens kun je de kabels los maken van de oude transformator en dan de transformator losklikken.

Dan de nieuwe transformator er in klikken. Kabels er weer in doen. En dan als je een gong hebt (ding wat geluid maakt als je op de bel drukt) het aansluiten met het witte kastje ertussen wat je erbij krijgt (zoals het op de afbeelding staat).
Thanks
Heb er inmiddels een op eBay besteld en die komt er (als het goed is) komende week aan
Zal ook eens proberen het zelf te installeren, was bang dat ik de kabels echt moest gaan veranderen omdat het witte kastje er tussen moet.
Jij hebt ook echt zo’n ouderwetse tringel-bel zoals op je plaatje? Die heb ik namelijk ook. Dan weet ik dat die zou moeten werken😉
Yes, die moet als het goed is gewoon werken. Heb een gewone ouderwetse analoge tringel-bel van 8 volt, werkt perfect met het witte kastje er tussen (zonder begon die te brommen).
Top dan moet het bij mijn installatie ook wel goedkomen (hoop ik). Ga ik alvast de beltrafo bestellen
Ik heb de bel ook net binnen en mijn oude tringelbel is ook 8V.
Wat is de spanning dan die van die losse module komt?

[Reactie gewijzigd door Mr_0izO op 22 juli 2024 22:29]

Aansluitschema werkt perfect! Onze oude 8V ac bel doet het ook prima op 24V ac blijkbaar :)
Goed om te horen! Ja, blijkbaar doet dat witte kastje iets reguleren zodat het allemaal goed functioneerd.
Dat is toch gek?
Hoe weet dat kastje nou welke spanning hij moet gebruiken voor je bestaande bel?
@Mr_0izO Bedankt voor je review en antwoorden. Hier vandaag alle moed verzameld en bel en trafo geinstalleerd. Werkt inderdaad prima!

Totale kosten waren, voor bel + trafo ca. €300. Een cloudkey Gen2+ had ik al dus die reken ik maar niet mee, anders wel een erg dure gadget ;)
Verzending vanuit USA (besteld op eBay) duurde twee weken.

[Reactie gewijzigd door 996 op 22 juli 2024 22:29]

Super! En geen probleem!
Mijn doorbell registreert wel events en die zie ik in de tijdlijn, maar de pagina waar smart detections moeten komen te staan blijft leeg. Behalve de meldingen op de dag van installatie.
Er is 1 smart detection zone ingesteld, waarde 100%
Werkt smart detections wel goed bij jou?
Werkt bij perfect op beide deurbellen en ook op de andere camera’s. Is alles up-to-date (ook de cloudkey)? En anders misschien alles eens rebooten.
Wellicht heb je de categorieën “personen” en “voertuigen” niet aangevinkt. Dat had ik namelijk met mijn camerasysteem. 🙃
Ziet er goed uit! Bedankt voor het filmpje en de review. Nu ook wel geïnteresseerd om evt mijn NHC2 deurbel te vervangen door dit beestje. Goedkoper en betere kwaliteit is het sowieso al! Alleen het design valt me wat tegen precies alsook dat het opbouw is ivgl met de NHC2 videodoorstation. Mogelijks wel een optie aan de achterdeur want daar staat voorlopig nog niets van videofonie.

[Reactie gewijzigd door horaasje op 22 juli 2024 22:29]

Bedankt! Ja, qua design had ik denk ik iets met zwart ook mooier gevonden. En aan de achterdeur is ook een mooie toevoeging! Ik heb er een opgehangen bij de poort van m'n tuin, zo kan ik perfect voor mijn huis en achter mijn huis alles in de gaten houden. En als ik de poort gesloten heb kunnen ze aanbellen. Ideaal!
Hebben meer mensen (@Mr_0izO misschien) last van de melding "Insufficient power" op de deurbel? Ik heb nu deze trafo hangen: https://dbthuistechniek.n...chikt-voor-de-nest-hello/

Bel doet het overigens prima maar die melding is wel irritant.
Ik heb die melding nog nooit gezien en heb dezelfde trafo. Heb je alles goed aangesloten (zie afbeelding onder mijn review)? Of misschien is er een defect in de trafo dat die te weinig stroom levert.
Sinds gisteren heb ik ook de Unifi deurbel binnen gekregen, en ben ik nog even aan het testen geweest met custom geluidsmeldingen. Dit is namelijk bij mijn Samsung S20 wel mogelijk.

Instellingen -> Meldingen -> onderaan staat recent verzonden, daar klik je op meer -> Dan zoek je 'unifi protect' op -> Onder overig klik je op Default -> Dan kan je onder geluid een andere geluid kiezen als meldingsgeluid.

Misschien heb je hier wat aan.
Succes!
Bedankt voor de tip! Heb (helaas) een iPhone, daar gaat het helaas niet op. Maar volgens mij zijn ze er wel mee bezig, een hoop gebruikers wachten hier op.
Vandaag mijn Europese UVC G4 Doorbell binnen gekregen en was verbaast om te zien dat daar al een trafo in meegeleverd werd.
Tevens zat er een kaartje bij met een QR-code die je verwijst naar de url van de installatie handleiding.
Ook daarin wordt de trafo netjes vermeld tijdens het installatie proces.

Vervolgens ben ik voor de zekerheid nog even naar de eu.store.ui.com gegaan om te controleren of de installatie guide link daar toevallig ook al is aangepast, maar die verwijst nog steeds naar https://dl.ubnt.com/qig/g4-doorbell waar dus helemaal niet wordt gesproken over een meegeleverde trafo.

Verder prima product en makkelijk te installeren.
Enige minpunt vind ik dat de deurbel wel enorm makkelijk is los te klikken (zelfs met een schroevendraaier) en dat baat met wel een beetje zorgen voor diefstal van de deurbel.
Dus daar ga ik zelf nog even een oplossing voor bedenken.
Hoi Ferry,

Je geeft aan een eu variant te hebben kunnen kopen. Mag ik vragen waar je die hebt gevonden? Ik houd Dustinhome in de gaten maar die kunnen het hele jaar al niet leveren...

Groet, Gaoske
Via https://eu.store.ui.com/c.../products/uvc-g4-doorbell kun je een back in stock mailtje laten versturen.
Aha, je hebt het gewoon via hun webshop gedaan.

Dat stock vinkje werkt niet, al een keer of 3 gedaan. Je krijgt dan een mail dat er weer voorraad is (direct de volgende dag), je klikt op de link in de mail en gaat naar de US-webshop. De EU shop heeft nog steeds geen voorraad en je kunt niet bestellen. Tevens is je melding weg dus als er echt nieuwe voorraad is krijg je niets te horen.

edit:
De voorraad zou om 16u bijgewerkt en weer beschikbaar moeten zijn. We gaan het zien :D

edit:
Besteld 8-)

[Reactie gewijzigd door Gaoske op 22 juli 2024 22:29]

via de eu.store.ui.com
https://eu.store.ui.com/c.../products/uvc-g4-doorbell voor de exacte link.
Even accountje aanmaken en dan aanvinken dat je op de hoogte gehouden wilt worden als die weer op voorraad is.
Heb je een mailtje ontvangen, dan moet je zorgen dat je binnen een uur de bestelling doet, want anders is ie alweer uitverkocht.
Voordeel vind ik dat je het rechtstreeks bij Ubiquiti besteld (dus de goedkoopste prijs) en geen verzondkosten betaald omdat het gratis verzenden is vanaf €120 ex btw.
Levering is ook vrij vlot (bij mij tot nu toe steeds binnen 3 dagen).
Volgens mij komt het vanuit tsjechie (zal vermoedelijk een europees distributiecentrum zijn van ubiquiti).
Er zijn 3D-printermodellen van een beveiligingskapje om op de deurbel te plaatsen zodat die er niet zomaar afgehaald kan worden.
Dat 3D-print kapje heb ik gezien ja, maar die vind ik niet zo mooi en te groot voor op mijn deurkozijn.
Tevens wordt dat aan de buitenkant vast geschroefd en is daardoor ook weer makkelijk voor een dief los te schroeven.
Inmiddels heb ik een "tijdelijke" (na mijn mening) betere oplossing, waarbij ik een M6 bout van 100mm lang door mijn kozijn laat gaan die vanuit de binnenzijde van mijn woning een blokje hout wat aan de buitenkant onder de deurbel zit, wordt vastgeschoeft.
Op die kun je vanaf de buitenkant niets zien en doen, behalve dan proberen dat blokje weg te slopen.

Dit wil ik nog wel gaan verbetering door het houten blokje te gaan vervangen voor een metalen hoekprofieltje dat niet om te buigen is.
Aan het hoekprofieltje wordt dan een M6 draadeinde van +/- 100mm vastgelast, zodat ik dat geheel mbv een borgmoer aan de binnenzijde van mijn woning vast kan draaien.
Op die manier wordt het wel extreem lastig om als dief iets te doen om het makkelijk te stelen.

Tis jammer dat ik geen foto's kan plaatsen in de reactie, dat had mijn uitleg wellicht wat kunnen verduidelijken.