€ 754,95 bij bol Plaza

Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Grijs Review

27 november 2020, laatste update op 1 januari 2022, 379 views Rapporteer

Een erg degelijke telefoon die stevig aanvoelt met een premium design, maar ook redelijk zwaar. Loeisnel en een goede camera. Het scherm heeft mooie kleuren en is scherp genoeg. Met de batterij doe je zo'n 1,5 á 2 dagen met normaal gebruik.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Camera
  • Extreem snel
  • Kleurenweergave
  • Accuduur

Minpunten

• Gewicht
  • Geen USB-C oplaadpoort
  • Pixeldichtheid niet super hoog
  • Weinig RAM geheugen
  • 64 GB opslag voor 1000 euro?

De iPhone 11 Pro Max is de eerste iPhone die ik ooit heb gekocht na jaren Android gebruik. Diverse merken heb ik gebruikt zoals LG, Sony en Samsung. Nu was ik wel eens benieuwd hoe een iPhone mij zou bevallen.

Op het eerste gezicht is het een hele degelijke telefoon met een stalen frame een achterkant van matglas. Het stalen frame zorgt ervoor dat de telefoon stevig is, maar ook een stuk zwaarder wordt. In vergelijking met andere telefoons is dit toch wel een zwaar mobieltje. Daarentegen ligt de telefoon door de afgeronde hoeken en ronde zijkanten wel erg lekker in de hand.

Het scherm heeft een hoge helderheid en geeft de kleuren mooi weer. Bovendien is het een OLED scherm, maar dat mag ook wel in deze prijsklasse. OLED schermen hebben altijd al mijn voorkeur gehad als het draait om schermen, je ziet altijd wel duidelijk het verschil met LCD schermen zoals die van de iPhone 11. De pixeldichtheid is een stuk lager dan mijn vorige Samsung en dit is wel te zien als je dicht op het scherm gaat kijken, maar tijdens het gebruiken merk ik totaal geen verschil.

De camera is ontzettend goed. Overdag kan je prachtige foto's maken en werken de groothoek camera en de telefotolens zoals het hoort. Er komen echt hele mooie foto's uit, ik zal er een paar toevoegen aan de review. Op het moment dat er wat minder licht is neemt de kwaliteit van de groothoek lens sterk af en wordt de foto al snel een beetje wollig. De telefoto lens is in het donker ook niet zo goed, als er echt te weinig licht is dan stapt de software automatisch over naar digital zoom op de hoofd lens.
Als het draait om de camera gebruiken binnen apps dan heb je bij een iOS device automatisch een voordeel. Ik weet niet hoe Apple het voor elkaar krijgt, maar apps zoals Snapchat en Instagram geven altijd betere kwaliteit dan op Android devices. Mocht je dus verslaafd zijn aan het gebruiken van deze apps en een professionele influencer wilt zijn dan heeft iOS standaard een stapje voor op Android.

Onderaan de review staan nog andere fotos.

Dan door naar de snelheid en het gebruiksgemak van de telefoon. Het eerste wat opvalt is dat hij echt ongelofelijk snel is in het gebruik. Alle apps staan binnen een seconde geopend. Het nadeel is dat het RAM geheugen niet heel erg groot is. Ik weet dat iOS een geoptimaliseerde software is, maar wanneer ik apps uit het verleden wil ophalen komt het toch best vaak voor dat de hele app opnieuw geladen moet worden. Bij de nieuwste Android devices met een killer hoeveelheid aan RAM is dit minder snel het geval. Het is een nadeel, maar omdat de apps wel weer snel worden opgestart is het niet per se storend.
Het gebruiken van iOS is voor mij nieuw en dus eigenlijk best ingewikkeld. Het is heel anders dan Android en in sommige gevallen (naar mijn idee) een beetje omslachtig/onlogisch. Zo ben ik af en toe apps kwijt, of kan ik geen instellingen vinden. Maargoed, dit zal na een tijdje gebruiken wel gewend zijn.

De accuduur is echt goed. Ik ben toch wel een intensieve gebruiker. De accu gaat sowieso een dag mee, ook als je er echt de hele dag achter zit te tikken. Bij wat dagen minder gebruiken heb ik er zelfs een keer 3 dagen uit kunnen halen.

Als laatste nog een paar algemene dingen:
- Het is echt vervelend dat deze iPhone nogsteeds gebruik maakt van een Lightning connectie. USB-C is in alle opzichten fijner.
- Je krijgt bij het instapmodel 'maar' 64 GB opslagruimte. Het is voor veel mensen waarschijnlijk genoeg, maar voor deze prijs wil je eigenlijk toch wel 128 GB verwachten.
- Bij het gebruiken van iCloud ben je al snel aangewezen op een abbonement van 0,99 euro per maand om foto's e.d. in de cloud op te slaan.

GEBRUIK MET GALAXY BUDS+:
Ik heb uit het verleden nog Galaxy Buds+ die ik dagelijks gebruik om muziek mee te luisteren. Deze werken perfect met de iPhone en verbinden super snel. Via een App uit de App Store zijn de Buds net zo goed in te stellen als vanuit een Samsung device. Let wel op dat alleen de Buds+ compatible zijn met iOS en niet de oudere Buds.

Conclusie:
Het is een ongelofelijke snelle telefoon met een goede camera en een degelijke kwaliteit en mooi design. iOS is een besturingssysteem waar je aan moet wennen als je vanuit Android komt, maar dit went. De opslagruimte is relatief beperkt voor de prijs die je betaald en het intern geheugen had ook wat meer gemogen.
Het is een krachtpatser en zal voor de meest intensieve gamer, Instagrammer, Tiktokker of Snapchatter helemaal voldoen.

Heb jij ook een Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Grijs?