€ 89,- bij Megekko

Edifier R1280T Bruin Review

26 november 2020, laatste update op 30 november 2020, 785 views Rapporteer
Product gekocht 0

Prima product, nette speaker zeker voor deze prijs (richtprijs 90-110 euro)

Pluspunten

• nette bouwkwaliteit
  • afwerking in orde
  • prijs kwaliteit verhouding
  • goed mid en hoog geluid

Minpunten

• toonregeling heeft weinig invloed
  • op hoog volume niet heel goed
  • lage tonen niet altijd heel strak

Deze speakers aangeschaft ter vervanging van een setje logitech z-10. Ik hou wel van een goed geluid maar had ook geen zin in een monitorspeaker en een losse versterker op het bureau en een setje actieve monitoren van een bekend merk viel buiten mijn budget. Na de goede reviews deze over kunnen nemen van een tweaker.

eerste indruk:

unboxing is toch anders als het product niet nieuw is maar het was zeker goed verpakt. Netjes compleet geleverd met de originele kabels. Meteen pre voor deze speakers speakerkabel, Tulp input & Jack input kabel is meegeleverd. Je kunt dus meteen aan de slag.

het is de bedoeling dat je de speaker met de controle unit rechts plaatst maar dat is bij mij niet mogelijk dus mijn stereobeeld is omgedraaid helaas.

De speakers voelen solide aan en zien er netjes uit, ook als je de frontjes eraf haalt ziet het er allemaal verzorgd en best "stoer" uit. alleen als je precies de basreflexpoort inkijkt zie je "goedkoop" MDF. De speakers zijn verder netjes afgewerkt, en tot zover ik dat nu kan zeggen degelijk gelamineerd.

luisteren:

Mijn vorige speakerset was een USB speakerset en ik was daarover dik tevreden, het voelt een beetje als een downgrade om nu weer e.e.a. aan te sluiten via 3.5mm jack. Na het inschakelen meteen even getest: ik hoor geen geruis een prettig gevoel dat is vaak anders bij actieve speakers uit de budget categorie.

Gelijk maar even luisteren, geen highres bronnen oid want ik gebruik deze speakers alleen bij de Pc vaak i.c.m. Spotify. Zonder al te hogeverwachtingen "Don't know Why - Norah Jones"aangeslingerd en dat klinkt eigenlijk prima. Geluid is in balans, mist iets laag en iets hoog maar dat kan ik naar mijn zin wel bijregelen met de regelingen op de speaker. Net iets meer als een kwart bas erbij en een kwart treble en dit valt alles mee! prettige geluid met een goed stereobeeld. Ook Elton John en Vanessa Carlton klinkt prima.

Om dan toch even wat ingewikkelders te testen:
Walk on the Wildside - Lou Reed: Mist een beetje punch maar klinkt prima en eigenlijk best gedetailleerd.
Jack of Speed - Steely Dan: Klinkt vol en in balans. Ook hier presteert de bas boven verwachting. Niet te vergelijken met een vloerstaander maar prima voor een budget boekenplank speaker!
Valerie - Amy Whinehouse: Klinkt prima echter de baslijn op de achtergrond van dit nummer is wel wat minder strak dan ik zou willen. Ook niet echt wollig eerder ongecontroleerd en te ver weg.
last but least:
AC/DC - Long way to the top: Intro klinkt prima, Stereobeeld is dik in orde. Ook de hoge tonen gaan prima mee, tot je het volume opschroeft dan raken ze de weg kwijt.

Samengevat:

Een leuke speakerset voor een heel leuk bedrag, prima stereobeeld en over de gehele breedte een heel net geluid. Het laag is prima voor het formaat speaker maar had net wat strakker morgen zijn, het hoog is op normale volumes prima en in balans. Bij hoog volume wordt het allemaal wel wat rommelig maar niets buitenproportioneel
Veel bang for buck en misstaat niet op je bureau.

mijn referentie geluid komt uit een set BNS zuilen i.c.m. Marantz Receiver, niet te vergelijken eigenlijk maar je moet ergens aan refereren toch?

Heb jij ook een Edifier R1280T Bruin?

@Reloader Die dingen hebben toch tulpingangen voor audio? Dan draai je daar toch gewoon de twee tulpstekkers om? Dan heb je je stereo-probleem simpel gefixed. :)
Gebruik dit setje nu zo'n 2 jaar? icm een Behringer U-Phoria UM2 en het geluid lijkt 'beter' dan rechtstreeks via 3.5mm jack op de PC. Het enige wat soms wat raar is dat je dus volume op de speakers/amp/PC hebt itt direct op PC.

Wees blij dat je BT versie niet genomen hebt, als er niets mee verbonden is kan iedereen gewoon verbinding maken/muziek afspelen.
Betere DAC kan inderdaad wel wat verschil maken. Ben tot op heden tevreden met de DAC in mijn dock
Ik heb ook nog de Logitech Z-10, maar die heeft soms wat kuren met volume regeling. Hoe verhoud deze set zich tov de Z-10? Beter geluid? Ik vind de Z-10 wel goed klinken, maar wil ook zeker geen stap terug maken.
Ik twijfel nog, de z-10 speelt wel strakker op hogere volumes. Maar het hoog van deze set is weer veel fijner.

Als je de speakers vaak heel hard hebt staan valt t misschien wat tegen. Op lage volumes vind ik ze wat plezieriger, omdat het hoog van de z-10 niet zo geraffineerd vind.

Er stond nog een set te koop in v&a dus dan heb je veel.bang for buck